Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Klaas de Lange: "Switch had veel meer voeten in de aarde dan verwacht"
Overname voorkomt einde Zuiver Zuivel

Tholen - Weerribben Zuivel nam in december 2015 het merk Zuiver Zuivel over van FrieslandCampina. Ondanks het feit dat het allemaal wat lastiger was dan verwacht, is directeur Klaas de Lange nog steeds heel blij met de overname. "Tijdens de onderhandelingen stond voor mij voorop dat het merk Zuiver Zuivel moest blijven bestaan. Dit is namelijk bij uitstek een merk waarmee het natuurvoedingskanaal zich kan onderscheiden. De 25 biologisch-dynamische boeren die voor Zuiver Zuivel melk produceren hebben zo'n belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de sector. Ze stonden aan de basis van de pioniersfase en komen altijd met nieuwe ideeŽn. Er moest gewoon plek blijven voor deze pioniers. Gelukkig was ook FrieslandCampina ervan overtuigd dat wij de partij zijn waar het merk het beste paste", vertelt Klaas.


Klaas de Lange in de koelopslag in het pand van Weerribben Zuivel in Nederland (Overijssel).

Hij geeft aan dat de merken Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel elkaar versterken. "De merken onderscheiden zich duidelijk. Zo is Zuiver Zuivel een merk met uitsluitend producten van Demeter-kwaliteit en Weerribben Zuivel het biologische merk rechtstreeks van de boerderij uit natuurgebied Weerribben-Wieden." Klaas erkent dat er veel kwam kijken bij de overname. "De switch vanuit Limmen had veel meer voeten in de aarde dan we vooraf dachten. De producten kregen een ander design waardoor consumenten ook dachten dat de smaak anders was. Terwijl we de recepturen niet veranderd hadden. Het kostte bij een aantal producten tijd om de receptuur en het proces te finetunen om dezelfde dikte en beleving te bereiken die de consument van Zuiver Zuivel gewend was. Ik ben er van overtuigd dat alle betrokkenen bij een overname een bepaalde gewenningsperiode nodig hebben. Dat geldt zowel voor de medewerkers als de consumenten. Iedereen is nu weer helemaal tevreden."
 
Klaas vertelt dat het bedrijf de afgelopen maanden bewust flink ingezet heeft op proeverijen. "Mijn zoon Thijs is in heel veel winkels op bezoek geweest. Het is echt goed dat we daarin geÔnvesteerd hebben. Hiermee kom je immers rechtstreeks met de consumenten in contact en kunnen zij gerichte vragen stellen." Hij is ook altijd bereid om meer uitleg te komen geven. "We hebben bijvoorbeeld de medewerkers die bij Ekoplaza verantwoordelijk zijn voor het zuivelschap onlangs uitgebreid geÔnformeerd over onze merken. Zij koppelen dan vervolgens vragen die de klanten in de winkel aan hen stellen weer aan ons terug. Dat brengt je toch wat dichter bij elkaar."


Nieuwe Demeterproducten

Nu alles op de rit is, is er volgens Klaas ruimte voor innovatie in de Demeterproducten. "Lange tijd bestond het Zuiver Zuivel-assortiment enkel uit melk en yoghurt, er zat weinig ontwikkeling is. Dat is zonde. Er liggen nog heel veel kansen op het gebied van productontwikkeling. Daarom hebben we onlangs bijvoorbeeld biologisch-dynamische Kefir geÔntroduceerd onder het Zuiver Zuivel-merk. Dergelijke introducties geven het merk een duidelijke boost. Aan de ontwikkeling hiervan ging een lang proces vooraf. Kefir is een gezondheidsdrank waarin bacteriŽn zitten die gezondheidsclaims kunnen dragen. Dit is zeker een product dat nog meer aandacht vraag." Klaas erkent dat de biologisch-dynamische productie zeker wat aanpassingen vergt. "Het is een proces dat je niet massaal kunt maken. De BD-melk moet in een wat rustiger tempo verwerkt worden."
 
Voor meer informatie:
 
Klaas de Lange
Weerribben Zuivel
Veldhuisweg 9
8362 VB  Nederland
0527 292529
info@weerribbenzuivel.nl
www.weerribbenzuivel.nl

Publicatiedatum: 21-8-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-9-2017 "Nederlandse bio-melkproductie vooral bestemd voor thuismarkt"
19-9-2017 VS: OTA wil strengere regels bio-eiersector afdwingen
18-9-2017 Spannend moment voor biologische melkveehouders
13-9-2017 KWIN Veehouderij 2017-2018 verschenen
11-9-2017 Van der Valk breidt bio-zuivelaanbod uit
5-9-2017 Biologische melkproductie Vlaanderen: 13 miljoen liter
1-9-2017 "Alternatieve vetten in de lift door hoge boterprijs"
1-9-2017 "Enthousiaste ondernemers die in hart en nieren biologisch zijn"
31-8-2017 FrieslandCampina introduceert biologische GOS-syrup
29-8-2017 Biologische garantieprijs FrieslandCampina september 49 euro
28-8-2017 Claimorganisatie steunt gedupeerde pluimveehouders fipronilcrisis
28-8-2017 "Erg hard oordeel vanuit Tweede Kamer over fipronil"
25-8-2017 Detox-kuur moet kip fipronil-vrij maken
25-8-2017 Pluimveehouders ontgoocheld na fipronildebat
24-8-2017 Directe schade fipronilaffaire voor biopluimveesector: 3 euro per hen
22-8-2017 Uitstel betaling belastingen door fipronilcrisis mogelijk
17-8-2017 Kamerleden terug van reces voor spoeddebat eiercrisis
16-8-2017 Bio-pluimveebedrijven krijgen de bal teruggekaatst
15-8-2017 Bio-melkveehouder Frits Kool overleden
15-8-2017 Van vergissing naar gouden award

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *