Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Klaas de Lange: "Switch had veel meer voeten in de aarde dan verwacht"
Overname voorkomt einde Zuiver Zuivel

Tholen - Weerribben Zuivel nam in december 2015 het merk Zuiver Zuivel over van FrieslandCampina. Ondanks het feit dat het allemaal wat lastiger was dan verwacht, is directeur Klaas de Lange nog steeds heel blij met de overname. "Tijdens de onderhandelingen stond voor mij voorop dat het merk Zuiver Zuivel moest blijven bestaan. Dit is namelijk bij uitstek een merk waarmee het natuurvoedingskanaal zich kan onderscheiden. De 25 biologisch-dynamische boeren die voor Zuiver Zuivel melk produceren hebben zo'n belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de sector. Ze stonden aan de basis van de pioniersfase en komen altijd met nieuwe ideeŽn. Er moest gewoon plek blijven voor deze pioniers. Gelukkig was ook FrieslandCampina ervan overtuigd dat wij de partij zijn waar het merk het beste paste", vertelt Klaas.


Klaas de Lange in de koelopslag in het pand van Weerribben Zuivel in Nederland (Overijssel).

Hij geeft aan dat de merken Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel elkaar versterken. "De merken onderscheiden zich duidelijk. Zo is Zuiver Zuivel een merk met uitsluitend producten van Demeter-kwaliteit en Weerribben Zuivel het biologische merk rechtstreeks van de boerderij uit natuurgebied Weerribben-Wieden." Klaas erkent dat er veel kwam kijken bij de overname. "De switch vanuit Limmen had veel meer voeten in de aarde dan we vooraf dachten. De producten kregen een ander design waardoor consumenten ook dachten dat de smaak anders was. Terwijl we de recepturen niet veranderd hadden. Het kostte bij een aantal producten tijd om de receptuur en het proces te finetunen om dezelfde dikte en beleving te bereiken die de consument van Zuiver Zuivel gewend was. Ik ben er van overtuigd dat alle betrokkenen bij een overname een bepaalde gewenningsperiode nodig hebben. Dat geldt zowel voor de medewerkers als de consumenten. Iedereen is nu weer helemaal tevreden."
 
Klaas vertelt dat het bedrijf de afgelopen maanden bewust flink ingezet heeft op proeverijen. "Mijn zoon Thijs is in heel veel winkels op bezoek geweest. Het is echt goed dat we daarin geÔnvesteerd hebben. Hiermee kom je immers rechtstreeks met de consumenten in contact en kunnen zij gerichte vragen stellen." Hij is ook altijd bereid om meer uitleg te komen geven. "We hebben bijvoorbeeld de medewerkers die bij Ekoplaza verantwoordelijk zijn voor het zuivelschap onlangs uitgebreid geÔnformeerd over onze merken. Zij koppelen dan vervolgens vragen die de klanten in de winkel aan hen stellen weer aan ons terug. Dat brengt je toch wat dichter bij elkaar."


Nieuwe Demeterproducten

Nu alles op de rit is, is er volgens Klaas ruimte voor innovatie in de Demeterproducten. "Lange tijd bestond het Zuiver Zuivel-assortiment enkel uit melk en yoghurt, er zat weinig ontwikkeling is. Dat is zonde. Er liggen nog heel veel kansen op het gebied van productontwikkeling. Daarom hebben we onlangs bijvoorbeeld biologisch-dynamische Kefir geÔntroduceerd onder het Zuiver Zuivel-merk. Dergelijke introducties geven het merk een duidelijke boost. Aan de ontwikkeling hiervan ging een lang proces vooraf. Kefir is een gezondheidsdrank waarin bacteriŽn zitten die gezondheidsclaims kunnen dragen. Dit is zeker een product dat nog meer aandacht vraag." Klaas erkent dat de biologisch-dynamische productie zeker wat aanpassingen vergt. "Het is een proces dat je niet massaal kunt maken. De BD-melk moet in een wat rustiger tempo verwerkt worden."
 
Voor meer informatie:
 
Klaas de Lange
Weerribben Zuivel
Veldhuisweg 9
8362 VB  Nederland
0527 292529
info@weerribbenzuivel.nl
www.weerribbenzuivel.nl

Publicatiedatum: 21-8-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 VS: Biologische zuivelboeren lijden onder crisis
24-5-2018 Internetconsultatie wijzigingen meststoffenwet
24-5-2018 Demeter-melkveehouders verzoeken om groepsontheffing meststoffenwet
24-5-2018 "Boeren draaien maandelijks duizenden euro's verlies"
23-5-2018 Nieuw van Weerribben Zuivel: Zure Room
22-5-2018 "Gangbaar en biologisch mag wat ons betreft naast elkaar staan"
22-5-2018 Hij is er weer: de Graskaas Primeur
17-5-2018 Biologische koeien 'er bij'
17-5-2018 Fipronilcrisis dwingt Biohof tot drastische maatregelen
17-5-2018 Knelgevallenregeling fosfaat: geen vrijstelling voor bio-melkveehouders
16-5-2018 Ausnutria wil meer geiten- en koemelk verwerken
16-5-2018 Eiercrisis treft bedrijven nog altijd
16-5-2018 VS: Noodfonds geeft hulp aan zuivelbedrijven
15-5-2018 "Produceren in Barneveld circa 75.000 ton bio-pluimveevoer"
15-5-2018 Terugblik kennisdag: Boerderijcompostering in Achterveld
15-5-2018 Van geldgedreven boeren naar biologisch boeren met hart voor de natuur
15-5-2018 "Principekwestie geworden, vergassen van de kippen is onnodig"
14-5-2018 Problemen bio-melkveehouders door fosfaatwet in item EenVandaag
9-5-2018 "Dit is de toekomst, dat weet ik zeker"
8-5-2018 Van passie naar ontwikkeling van biologische producten

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *