Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




EKO-keurmerk Horeca Goud voor Biotel
Hotel op bio-boerenerf maakt beleving compleet

Tholen - Biotel Achterhoek mag voortaan het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% voeren. Het hotel op eko boerderij Arink in Lievelde is daarmee het eerste honderd procent biologische hotel in Oost Nederland. "Dankzij het certificaat is het voor onze gasten beter zichtbaar dat ze hier terecht kunnen voor een 100% biologisch verblijf, midden op de bio-boerderij. Aangezien we al sinds 1996 biologisch boeren, is het voor ons niet meer dan logisch om in de keuken van ons Biotel ook enkel biologische producten te gebruiken. We werken zoveel mogelijk met producten van onze boerderij en vullen dit aan met producten van onder meer De Nieuwe Band", vertelt Liane Betting.
 


Met een verblijf in het Biotel maken John en Liane het voor de gasten mogelijk om het (bio-)boerenbestaan van dichtbij te bekijken. "Daar hebben we dit hotel voor gebouwd. Onze gasten kunnen hier alles zien, proeven en vooral het boerenleven van dichtbij ervaren. Men kan hier zelf ervaren dat biologisch goed en hartstikke lekker is. We serveren onze eigen camembert die Zwaluwgekwetter heet, ons vlees en zoveel mogelijk groenten uit onze groententuin." Liane geeft aan dat de gasten vooral voor hun rust naar het Biotel komen. "Daarvoor zijn ze hier op de goede plek, ze kunnen hier lekker relaxen en met de fiets het Achterhoekse coulissenlandschap verkennen." 


Kamer 'De Hemmele' - slapen in de top van het Biotel.

John en Liane leiden zeer regelmatig groepen rond op de boerderij. Ook veel hotelgasten vinden het leuk om wat extra toelichting te krijgen tijdens een rondgang over de boerderij, geeft Liane aan. "Ze komen John vaak gewoon tegen tijdens hun rondje en stellen dan meteen wat vragen. John komt 's avonds ook gewoon in het Biotel langs. Als gasten dan iets meer willen weten over de boerderij, kunnen ze hem altijd aanspreken." 



Biotel Achterhoek

De gasten van het Biotel overnachten in de voormalige hooiberg. Voor de bouw van het hotel zijn onder andere meer dan 1000 strobalen gebruikt, ruim 10 ton leem en 22 Douglas bomen. Het gebouw biedt plaats aan 10 slaapgasten en 40 restaurantgasten. Het water in het Biotel wordt verwarmd met behulp van energie die teruggewonnen wordt uit de restwarmte van de koel en vriescellen, die op hun beurt weer van stroom worden voorzien door de zonnepanelen.


Kamer 'Boertje' biedt uitzicht op het boerenerf.

Voor meer informatie:

Liane Betting
Biotel Achterhoek
Gastveldsdijk 6
7137 PD Lievelde
06 36515349
info@biotelachterhoek.nl

www.biotelachterhoek.nl

Publicatiedatum: 22-8-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *