Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Annemieke de Haan, biologisch zomerbloemenkweker

"Voor handel en bloemist hoeft het helemaal niet allemaal uniform"

Annemieke de Haan (47) is biologisch zomerbloemenkweker in Hillegom. Ze heeft een zelfpluktuin van 3000 vierkante meter en deelt personeel en mechanisatie met de zomerbloemenkwekerij van haar man Pieter Damen (51). Ze teelt een zeer breed assortiment, van dahlia tot scabiosa.

"Ze verklaarden mij voor gek, toen ik hier een pluktuin begon. Voor mij was het helemaal niet zo'n gek idee. Er was hier nog helemaal geen pluktuin, maar er zijn wel volop toeristen. Wat is er nu leuker dan kijken én zelf plukken? Op de Keukenhof mag dat niet. Ik wilde in 2009 mijn leven veranderen. Ik werkte in de psychiatrische zorg, maar het was tijd voor iets anders. In eerste instantie keek ik binnen de kwekerij van mijn man Pieter, maar het werd een eigen hoekje grond bij de kwekerij. De zorg kon ik niet helemaal loslaten, dus nu werken zowel bij mij als bij mijn man mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat heet."

Het hele verhaal van Annemiek is te lezen op de website van Royal FloraHolland.
Publicatiedatum: