samenstelling is geheim. En de Neleman Vermut is 100 procent biologisch. De wijn is vanaf vandaag bij Neleman verkrijgbaar voor 15 euro.
Vermut, geschiedenis
De oorsprong van vermut is terug te vinden bij de Romeinen. Door de kruistochten kwamen er allerlei spannende specerijen beschikbaar. Om te beginnen vooral voor de medicinale werking. De oudste bekende kruidenwijn met absint was tegen darmparasieten. In de middeleeuwen noemde men die plant 'Wermuda', in het Latijn 'Vermis' dat 'worm' en 'moed' betekent. Het aromatiseren van versterkte wijnengroeide uit tot een ambacht. Maar het bewaken van smaak en kwaliteit was niet eenvoudig, omdat er veel factoren van invloed zijn op het eindresultaat. De basiswijn moet van topkwaliteit zijn. Het kruidenmengsel, de extractietijden en temperaturen zijn cruciaal. Het recept is dan ook topgeheim. Vaak verdeeld over meerdere personen, waarbij de eigenaar slechts de volledige receptuur kent.
Vermut nu
Van oudsher kent Spanje talloze vermuterias; een lokaal waar je in de middag kunt genieten van tapas en een vermut als aperitief. Dit wordt ook wel 'La Hora del Vermut' genoemd. Tegenwoordig is vermut weer helemaal terug van weggeweest. In Barcelona, maar ook New York en Londen is het populair. De drank is verfrissend 'on the rocks' of als smaakvolle cocktail. En James Bond is met zijn 'shaken, not stirred' natuurlijk altijd al het toonbeeld van elegantie geweest.Vermut bij Neleman
Neleman maakt biologische kwaliteitswijnen in Spanje. Met de wijnen en aanverwante producten – zoals amandelen, olijfolie en bier – willen ze de jongdenkende levensgenieter continu verrassen. Vermut is de nieuwste telg en past helemaal binnen de mediterrane leefstijl die zij bij de wijnliefhebber brengen.Neleman vermut is nu verkrijgbaar via www.neleman.org en de diverse verkooppunten van Neleman-wijnen.
Klik hier om de productvideo te bekijken.