Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Vermut Organic

Een bijzondere toevoeging aan het assortiment van Neleman: Vermut Organic. Vermut is een versterkte wijn, aangezoet met aromatische planten en kruiden. De
samenstelling is geheim. En de Neleman Vermut is 100 procent biologisch. De wijn is vanaf vandaag bij Neleman verkrijgbaar voor 15 euro.

Vermut, geschiedenis

De oorsprong van vermut is terug te vinden bij de Romeinen. Door de kruistochten kwamen er allerlei spannende specerijen beschikbaar. Om te beginnen vooral voor de medicinale werking. De oudste bekende kruidenwijn met absint was tegen darmparasieten. In de middeleeuwen noemde men die plant 'Wermuda', in het Latijn 'Vermis' dat 'worm' en 'moed' betekent. Het aromatiseren van versterkte wijnen
groeide uit tot een ambacht. Maar het bewaken van smaak en kwaliteit was niet eenvoudig, omdat er veel factoren van invloed zijn op het eindresultaat. De basiswijn moet van topkwaliteit zijn. Het kruidenmengsel, de extractietijden en temperaturen zijn cruciaal. Het recept is dan ook topgeheim. Vaak verdeeld over meerdere personen, waarbij de eigenaar slechts de volledige receptuur kent.



Vermut nu

Van oudsher kent Spanje talloze vermuterias; een lokaal waar je in de middag kunt genieten van tapas en een vermut als aperitief. Dit wordt ook wel 'La Hora del Vermut' genoemd. Tegenwoordig is vermut weer helemaal terug van weggeweest. In Barcelona, maar ook New York en Londen is het populair. De drank is verfrissend 'on the rocks' of als smaakvolle cocktail. En James Bond is met zijn 'shaken, not stirred' natuurlijk altijd al het toonbeeld van elegantie geweest.

Vermut bij Neleman

Neleman maakt biologische kwaliteitswijnen in Spanje. Met de wijnen en aanverwante producten – zoals amandelen, olijfolie en bier – willen ze de jongdenkende levensgenieter continu verrassen. Vermut is de nieuwste telg en past helemaal binnen de mediterrane leefstijl die zij bij de wijnliefhebber brengen.

Neleman vermut is nu verkrijgbaar via www.neleman.org en de diverse verkooppunten van Neleman-wijnen.

Klik hier om de productvideo te bekijken.
Publicatiedatum: