Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kruidenextract geen effect op berengeur biologisch varkensvlees

Het toevoegen van een kruidenmengsel aan het drinkwater van biologische beren heeft geen aantoonbaar effect op de geur van het vlees en het seksuele gedrag van de beren. Dit blijkt uit een praktijkproef met 273 beren op een biologisch varkensbedrijf uitgevoerd door Wageningen Livestock Research.

De helft van deze beren kreeg een kruidenmengsel via het drinkwater, de andere helft niet. Uiteindelijk werd slechts bij twee karkassen (0,7 procent) een afwijkende geur geconstateerd, terwijl dat bij eerdere experimenten juist veel hoger was. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de erfelijke aanleg voor berengeur van de beren in deze proef sowieso al laag was. Met name de mogelijke berengeur van het vlees belemmert momenteel een goede vermarkting van dit biologische vlees.

Lees hier het rapport 'Effect van een kruidenextract op berengeur, agressief en seksueel gedrag bij biologische varkens'.

Bron: WUR (via BioKennis.org)



Publicatiedatum: