Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Tot 9 september geopend
Aanmelding voor nieuwe Food100-lijst van start

Van 14 augustus tot 9 september is de aanmelding geopend voor Food100, het netwerk voor voedselveranderaars van vandaag en morgen. Een onafhankelijke deskundige jury stelt de lijst van 100 gamechangers samen en selecteert 50 gevestigde voedselveranderaars en 50 jonge talenten. Op 13 oktober maakt de jury de Food100-lijst bekend tijdens een speciale Food100 breakfast meeting in 's-Hertogenbosch.

Food100 is een netwerk voor gevestigde leiders en aanstormend talent, ofwel voor iedereen die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, de aantasting van biodiversiteit, de industrialisering van de landbouw, het verminderd dierenwelzijn, het voedselanalfabetisme en de klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking. Deze race to the bottom in food moet gekeerd worden. Dit vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te kunnen maken, aldus de organisatie.

"Doelstelling: talent met invloed koppelen"

De Food100-lijst bestaat uit 50 changemakers 'onder de 30', en 50 gamechangers 'van boven de 30'. De 30-plussers zijn gevestigde namen die naast een groot netwerk ook al aanzienlijke invloed hebben binnen de voedingsindustrie. De jonge talenten onder de 30 zijn vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de 'captains of industry' – groot of klein – wel hebben. Food100 is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Youth Network, Food Inspiration, Food Hub en AgriFood Capital. Door foodgeneraties te verbinden, willen we het gevestigde leiderschap inspireren en de jongste generatie foodondernemers kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Door de 'jonge honden' te koppelen aan de 'ervaren rotten', ontstaat een dynamisch verbindend netwerk dat
jaarlijks ververst.

Hoe komt Food100 tot stand?

Een onafhankelijke deskundige jury stelt na twee beoordelingsrondes uit alle aanmeldingen de Food100 samen. De jury vormt een brede afspiegeling van onze voedselindustrie en bestaat uit de volgende experts:
  • Peter Klosse, Smaakprofessor en oprichter van de Academie voor Gastronomie
  • Anniek Mauser, Hoofd Duurzaamheid bij Unilever Benelux
  • Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid
  • Helen Kranstauber, mede-eigenaar Food Cabinet
  • Selma Seddik, mede-oprichter restaurant InStock
De jury toetst de kandidaten op vier criteria:
  • Daadkracht: De mate waarin het de kandidaat lukt om daadwerkelijk doelen te verwezenlijken.
  • Innovativiteit: De mate waarin de kandidaat vernieuwend is en een voorbeeldfunctie heeft.
  • De 3P's - People, planet, profit: De mate waarop de kandidaat een brede kijk heeft op duurzaamheid in de agri-food sector.
  • Capaciteit om te delen: De mate waarin de kandidaat in staat is om zijn of haar kennis, netwerk, inzichten te delen.

Aanmelden

Ben jij of ken jij een voedselveranderaar die een plek verdient in de Food100? Meld jezelf of iemand anders dan hier aan en motiveer waarom deze persoon in de Food100 thuishoort. Op 10 september sluit de aanmelding. Op 13 oktober maakt de jury de Food100 bekend tijdens een speciale Food100 breakfast meeting in 's-Hertogenbosch.

Voor meer informatie: www.food100.nl

Publicatiedatum: 15-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-9-2017 Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam
20-9-2017 Pionieren in de BD-landbouw: wat nemen we mee naar de toekomst?
19-9-2017 Lezingenprogramma SEKEM - Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei
19-9-2017 Blubber, blijdschap en bio tijdens de Veggie Fair
19-9-2017 26 september: Thema-avond Landbouw in Súdwest-Fryslân
18-9-2017 10 oktober: Congres 'Biodynamisch en de 'vrije' markteconomie'
18-9-2017 Meer bio afdwingen met de wortel of de tak?
18-9-2017 Open Bedrijvendag bij De Hobbit: 1 oktober
18-9-2017 Interactieve kennismiddag over voeding, gezondheid en balans
15-9-2017 Bio en duurzaam hand in hand tijdens PuurFair Genoegdag
14-9-2017 Festival bij De Groene Passage: 8 oktober
13-9-2017 Bio10daagse in teken van biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en diervriendelijkheid
13-9-2017 "Bio-sector biedt systeembenadering voor een systeemfout"
13-9-2017 BIOFACH waagt stap naar Zuidoost-Azië
11-9-2017 "Vraag naar biologische gewassen groeit over volle breedte extreem hard"
11-9-2017 'Najaarspiek' in plaats van najaarsdip
8-9-2017 Veggie Fair ook dit jaar plastic-arm
7-9-2017 26 t/m 30 september: Open Dagen Bejo
7-9-2017 Aftrap Bio10daagse met kunst(mest) in het Rijksmuseum
6-9-2017 17 september: Open Dag Landgoed Bleijendijk

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *