Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw van Rineke Dijkinga
'Super Bouillon': bouillon zonder vezelarme vulstoffen

Is het mogelijk om gemakkelijke producten te ontwikkelen die het lichaam voorzien van waardevolle voedingsstoffen en het niet nodeloos belasten? Orthomoleculair therapeut en auteur Rineke Dijkinga speelt met haar productlijn ŗ la Rineke in op die vraag.



Veel producten komen voort uit haar wens om een gezond alternatief te bieden voor bestaande voedingsmiddelen, die in haar optiek grotendeels suikers, zouten, vulstoffen en smaakversterkers bevatten. "Het is ůf te flauw ůf te zout, het eindresultaat is zelden plezierig voor de smaakpapillen. Mijn producten zijn een bewijs dat het anders kan."

Super Bouillon bevat de helft minder zout, acht tot twintig keer zoveel vezels en minstens dubbel zoveel eiwitten dan vergelijkbare bouillons. Bovendien bevat deze bouillon ŗ la Rineke geen toevoegingen.

De natuurlijke zachte smaak van ui maakt het gebruik van geraffineerde suikers overbodig. Het hoge eiwitgehalte dankt de bouillon aan het Texels zeewier, een smaakmaker en rijke bron van mineralen en sporenelementen. Zowel ui als zeewier zijn rijk aan vezels. Deze voor de darm oplosbare vezels dienen de goede bacteriŽn in onze darm tot voeding. In vergelijking met gangbare bouillons bevat de Super Bouillon tot twintig keer meer vezels. Een groot verschil dat ontstaat, doordat gangbare bouillonpoeders vooral vezelarme vulstoffen bevatten, zoals zetmeel, suikers en vetten.

Zeezout of geraffineerd zout?

Super Bouillon bevat de helft minder zout dan andere bouillons. Gemalen rozemarijn zorgt voor de geur en smaak, de keuze voor Keltisch zeezout resulteert in minder natrium en extra mineralen en sporenelementen. "Veel merken promoten hun soep met een laag zoutgehalte", aldus Rineke Dijkinga. "Vaak staat dan Natrium Chloride vermeld, waardoor het lijkt alsof er minder zout in zit. Natrium Chloride moet je met een factor 2,56 vermenigvuldigen om erachter te komen hoeveel zout er echt in zit. Dat is vaak veel meer dan je denkt." Fabrikanten die minder zout in hun producten verwerken, voegen vaak suikers toe. "Van sommige zoutarme bouillons is het hoofdingrediŽnt dextrose: druivensuiker dus."

Rineke Dijkinga (54) schreef meerdere boeken over voeding, zoals Weten over (h)eerlijk eten en Alles draait om je hormonen.

Voor meer informatie: www.rinekedijkinga.nl

Publicatiedatum: 14-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-9-2017 Wereldwijd bereik voor bio-chocopasta's
21-9-2017 Epke Zonderland fan van bio-kokosolie
20-9-2017 "Mooie mijlpaal voor de Nederlandse bio-sector"
15-9-2017 Hoogwaardig proteÔnemeel van walnoot, lijnzaad en pompoenpit
11-9-2017 "Eigen merk als proeftuin voor marktbetreders"
8-9-2017 Rude Health omarmt granola, drinks en crackers
8-9-2017 Nieuw bij UniPharma: CoCao chocolade
5-9-2017 ďZeker impact op bijenvolken, maar niet rampzaligĒ
4-9-2017 Doritos krijgt biologisch broertje
4-9-2017 Nieuw in Nederland: Hippeas
31-8-2017 Biologische tussendoorkoekjes betreden Belgische markt
31-8-2017 Nieuwe glutenvrije hartige snacks: triangles
28-8-2017 Vlaams-Brabant zoekt partner voor uitbouw Proefcentrum Pamel
24-8-2017 Ton is niet weg te slaan uit productieruimte
18-8-2017 Bio gooit hoge ogen bij Paprika chips-wijzer
7-8-2017 Tons ongezoete bio-ketchup bovenaan 'Ketchupwijzer'
21-7-2017 Nieuwe kokosoliŽn onder Ekoland
20-7-2017 Biologische theeproducent geselecteerd voor Innovatiefonds
20-7-2017 Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen
13-7-2017 Europa's eerste biologische oliemolen flink uitgebreid

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *