Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw van Rineke Dijkinga
'Super Bouillon': bouillon zonder vezelarme vulstoffen

Is het mogelijk om gemakkelijke producten te ontwikkelen die het lichaam voorzien van waardevolle voedingsstoffen en het niet nodeloos belasten? Orthomoleculair therapeut en auteur Rineke Dijkinga speelt met haar productlijn ŗ la Rineke in op die vraag.



Veel producten komen voort uit haar wens om een gezond alternatief te bieden voor bestaande voedingsmiddelen, die in haar optiek grotendeels suikers, zouten, vulstoffen en smaakversterkers bevatten. "Het is ůf te flauw ůf te zout, het eindresultaat is zelden plezierig voor de smaakpapillen. Mijn producten zijn een bewijs dat het anders kan."

Super Bouillon bevat de helft minder zout, acht tot twintig keer zoveel vezels en minstens dubbel zoveel eiwitten dan vergelijkbare bouillons. Bovendien bevat deze bouillon ŗ la Rineke geen toevoegingen.

De natuurlijke zachte smaak van ui maakt het gebruik van geraffineerde suikers overbodig. Het hoge eiwitgehalte dankt de bouillon aan het Texels zeewier, een smaakmaker en rijke bron van mineralen en sporenelementen. Zowel ui als zeewier zijn rijk aan vezels. Deze voor de darm oplosbare vezels dienen de goede bacteriŽn in onze darm tot voeding. In vergelijking met gangbare bouillons bevat de Super Bouillon tot twintig keer meer vezels. Een groot verschil dat ontstaat, doordat gangbare bouillonpoeders vooral vezelarme vulstoffen bevatten, zoals zetmeel, suikers en vetten.

Zeezout of geraffineerd zout?

Super Bouillon bevat de helft minder zout dan andere bouillons. Gemalen rozemarijn zorgt voor de geur en smaak, de keuze voor Keltisch zeezout resulteert in minder natrium en extra mineralen en sporenelementen. "Veel merken promoten hun soep met een laag zoutgehalte", aldus Rineke Dijkinga. "Vaak staat dan Natrium Chloride vermeld, waardoor het lijkt alsof er minder zout in zit. Natrium Chloride moet je met een factor 2,56 vermenigvuldigen om erachter te komen hoeveel zout er echt in zit. Dat is vaak veel meer dan je denkt." Fabrikanten die minder zout in hun producten verwerken, voegen vaak suikers toe. "Van sommige zoutarme bouillons is het hoofdingrediŽnt dextrose: druivensuiker dus."

Rineke Dijkinga (54) schreef meerdere boeken over voeding, zoals Weten over (h)eerlijk eten en Alles draait om je hormonen.

Voor meer informatie: www.rinekedijkinga.nl

Publicatiedatum: 14-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-5-2018 Biologisch Nederlands graan blijft hot
22-5-2018 GoodyFood-klant wint 365 gratis repen
9-5-2018 Nieuw: Biologisch geteeld zeewier uit Spanje
8-5-2018 Nederland eerste Europese land met thee van eigen bodem
7-5-2018 "Aanpakken ongezond eten gaat nog in te kleine stappen"
7-5-2018 Nieuw uit Londen: biologische sportvoeding van Motion Nutrition
4-5-2018 "Overstap naar bio voor boeren in Congo niet zo groot"
3-5-2018 CBS: duurzame cacao wint terrein
2-5-2018 Biologisch geteeld graan voor molen ' Prins van Oranje'
1-5-2018 Biologische thee-pionier eregast bij opening theefabriek in China
30-4-2018 "Trap niet in voeding met extra proteÔne"
25-4-2018 Lima introduceert vier biologische muesliís
25-4-2018 Lovely Candy komt met biologische lollies
24-4-2018 OERRR-producten bieden kwetsbare jongeren hulp
24-4-2018 Voedsel tot nadenken
23-4-2018 Zonnatura in top 5 '2018 Sustainable Brand Index'
20-4-2018 Fond: Het warme drankje van de toekomst?
20-4-2018 "Biodiversiteit terug op het land en op tafel"
18-4-2018 Piramide lanceert nieuwe kruidenmelange: kurkuma
13-4-2018 Van pesticiden- en kunstmestverkoper naar bio-pionier

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *