Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw van Rineke Dijkinga
'Super Bouillon': bouillon zonder vezelarme vulstoffen

Is het mogelijk om gemakkelijke producten te ontwikkelen die het lichaam voorzien van waardevolle voedingsstoffen en het niet nodeloos belasten? Orthomoleculair therapeut en auteur Rineke Dijkinga speelt met haar productlijn ŗ la Rineke in op die vraag.



Veel producten komen voort uit haar wens om een gezond alternatief te bieden voor bestaande voedingsmiddelen, die in haar optiek grotendeels suikers, zouten, vulstoffen en smaakversterkers bevatten. "Het is ůf te flauw ůf te zout, het eindresultaat is zelden plezierig voor de smaakpapillen. Mijn producten zijn een bewijs dat het anders kan."

Super Bouillon bevat de helft minder zout, acht tot twintig keer zoveel vezels en minstens dubbel zoveel eiwitten dan vergelijkbare bouillons. Bovendien bevat deze bouillon ŗ la Rineke geen toevoegingen.

De natuurlijke zachte smaak van ui maakt het gebruik van geraffineerde suikers overbodig. Het hoge eiwitgehalte dankt de bouillon aan het Texels zeewier, een smaakmaker en rijke bron van mineralen en sporenelementen. Zowel ui als zeewier zijn rijk aan vezels. Deze voor de darm oplosbare vezels dienen de goede bacteriŽn in onze darm tot voeding. In vergelijking met gangbare bouillons bevat de Super Bouillon tot twintig keer meer vezels. Een groot verschil dat ontstaat, doordat gangbare bouillonpoeders vooral vezelarme vulstoffen bevatten, zoals zetmeel, suikers en vetten.

Zeezout of geraffineerd zout?

Super Bouillon bevat de helft minder zout dan andere bouillons. Gemalen rozemarijn zorgt voor de geur en smaak, de keuze voor Keltisch zeezout resulteert in minder natrium en extra mineralen en sporenelementen. "Veel merken promoten hun soep met een laag zoutgehalte", aldus Rineke Dijkinga. "Vaak staat dan Natrium Chloride vermeld, waardoor het lijkt alsof er minder zout in zit. Natrium Chloride moet je met een factor 2,56 vermenigvuldigen om erachter te komen hoeveel zout er echt in zit. Dat is vaak veel meer dan je denkt." Fabrikanten die minder zout in hun producten verwerken, voegen vaak suikers toe. "Van sommige zoutarme bouillons is het hoofdingrediŽnt dextrose: druivensuiker dus."

Rineke Dijkinga (54) schreef meerdere boeken over voeding, zoals Weten over (h)eerlijk eten en Alles draait om je hormonen.

Voor meer informatie: www.rinekedijkinga.nl

Publicatiedatum: 14-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-11-2017 Pepernoten als ontbijt?
13-11-2017 Lima introduceert glutenvrije havermoutpap zonder kooktijd
13-11-2017 Nieuw: Your Organic Nature linzenwafels
13-11-2017 Cheese Flips houden Corn Peanuts gezelschap
10-11-2017 Hoe de Hollandse stroopwafel de wereld wil gaan veroveren
9-11-2017 Lovechock Creamy Bars te herkennen aan pasteltinten
7-11-2017 Walnootolie van Amanprana weer beschikbaar
7-11-2017 Grote saamhorigheid op eerste lustrum Biobites
2-11-2017 mymuesli adventskalenders: 24x ontbijt in kerstsferen
26-10-2017 Nieuw van Nutridia: granenwafels en chocoladerepen
25-10-2017 Taco's nu ook biologisch
20-10-2017 "Certificeringseis voor wederverkopers trekt markt in de afgrond"
20-10-2017 "Senatore Cappelli graan moest ondervoeding tegengaan"
19-10-2017 VS: trend naar bio-snoepgoed tijdens Halloween
19-10-2017 "Overbodig maken van ambtenarij kan niemand op tegen zijn"
18-10-2017 Brinkers presenteert nieuwe generatie chocoladepasta's
10-10-2017 Fair Trade Original introduceert eerste composteerbare koffiecups in het supermarkt schap
9-10-2017 Nieuw van GoPure: Fruits & Veggies
4-10-2017 Nieuw van De Rit: Kikkererwtenchips Sour Cream & Onion
3-10-2017 Pasta 100% haver nu glutenvrij

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *