Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vraag of middelgrote bio-boerenbedrijven nog wel toekomst hebben"

De bioboer van de toekomst: een hardwerkende boer in een idyllische werkomgeving die in nauw contact met zijn omgeving leeft, of de ondernemer die met hightech apparatuur alle arbeidsintensieve elementen uitbesteed en vooral calculerend te werk gaat? Roel van Buren heeft gekozen voor de eerste optie. Een grootschalige en puur op efficiƫntie gerichte invulling past niet bij zijn bedrijf. Hij runt zijn veehouderij, die hij onlangs overnam van zijn opa, juist klein en divers.

Roel vreest dat veel boeren die hun veehouderij niet op een van beide manieren runnen, "maar daar ergens tussenin zitten", tussen wal en schip vallen. "De vraag is of die bedrijven op de lange termijn nog toekomst hebben", vertelt de 25-jarige boer aan het AD. Zelf houdt Roel 150 graaskippen en 35 Jerseykoeien.

Toch zijn het voornamelijk de grote boerderijen met een grote(re) veestapel waar veel toekomstige boeren hun heil zoeken. Roel: "Jongeren worden opgeleid om grootschalig te boeren. Het liefst met minimaal 150 koeien die tussen de 8.000 en 12.000 liter melk per jaar produceren."

Bron: AD



Publicatiedatum: