Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Concurrentie was er altijd al"

Toeristen vloeren Organic-winkel Vijzelstraat

Tholen - Organic food for you gaat de winkel aan de Amsterdamse Vijzelstraat sluiten. De winkel zal op 19 augustus voor het laatst geopend zijn. Eric Verduin geeft aan dat de winkel te klein is om nog in omzet te kunnen groeien. Verwoede pogingen om het naastgelegen pand bij de winkel te trekken zijn helaas op niks uitgelopen. "We zien de sluiting als een positief besluit en zijn nu op tijd. Het had ons geld gekost als we nog een jaar gewacht hadden. Nu is er nog niks aan de hand. Het personeel gaat deels over naar de andere winkels binnen de winkelformule en een deel heeft een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever. Het gaat in heel goede sfeer", aldus Eric.



De ondernemer vertelt dat de sterke toename van het toerisme in het centrum van Amsterdam één van de aanleidingen is voor de sluiting. Allerlei typisch Nederlandse concepten, zoals de Stroopwafelbakker, nemen volgens hem de overhand in het centrum van Amsterdam. "Het is eerder het toerisme wat ons daar parten speelt dan de concurrentie. De concurrentie is er altijd al geweest en wij hebben altijd een bepaalde niche bediend, waardoor we ons goed konden onderscheiden. De helft van het publiek dat in de Vijzelstraat rondloopt is echter toerist. Het Airbnb-systeem is voor een ondernemer niet ideaal. Deze klanten kopen vaak alleen wijn, chocolade en kaas. Daarom verkopen we sinds kort in de Vijzelstraat allerlei op toeristen aangepaste producten, zoals kaasjes met Van Gogh er op en veel meer to-go-producten. Dat is echter niet waar onze passie ligt en daar kunnen we niet van rondkomen."

De klanten kunnen tot en met 19 augustus profiteren van 25 procent korting op het gehele assortiment (uitgezonderd brood). "Afgelopen zaterdag was het ontzettend druk. De Canal Parade werd om de hoek gehouden en we hebben die dag enorm veel wijn en bier verkocht."

Eric benadrukt dat Organic zich nu verder zal focussen op de andere winkels binnen de formule (in Amsterdam, Bergen, Laren en Den Haag). "Het leukste vind ik om zelf in de winkel te staan en hele mooie winkels te bouwen. Het zit hem nu dus vooral in de kwaliteit in plaats van in de kwantiteit."

Op facebook bedankt Organic food for you alle vaste klanten voor hun bezoeken aan de winkel.

Voor meer informatie:

Eric Verduin
Organic food for you
Vijzelstraat 129
1017 HJ Amsterdam
06 51119107
Eric@organicfoodforyou.nl

www.organicfoodforyou.nl