Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilco Heemskerk, Fresh Organic Choice:

"Duurt niet lang meer voordat bio de nieuwe standaard wordt"

Tholen – "We hebben de kwekers, we hebben het netwerk en we hebben de klant." Aan ambities geen gebrek bij Wilco Heemskerk, oprichter van Fresh Organic Choice (FORC). De handelsonderneming richt zich op een jaarrond aanbod van 100% vers gesneden biologische kruiden. "De consument vandaag de dag is een heel stuk veeleisender: de handel, de kwekers en retail duiken daar nu bovenop." In het huidige tempo duurt het niet lang meer voordat bio de nieuwe standaard wordt, verwacht hij.



De markt van vers gesneden kruiden groeit in het algemeen sterk en in biologische kruiden is er in dit segment nog weinig voorhanden, merkt Wilco. FORC beschikt over de faciliteiten om kruiden in elke gewenste verpakking van de klant te verpakken, zoals schaaltjes of zakjes.

De handelsonderneming streeft samen met leveranciers naar het in stand houden en versterken van de bodemgesteldheid, plant, dier, mens en de planeet als geheel. Alle biologische producten die FORC verkoopt zijn gebaseerd op levende ecologische systemen en kringlopen en op verantwoorde wijze geteeld om de gezondheid en het welzijn van de huidige en toekomstige generaties en hun leefomgeving te beschermen.



FORC werkt samen met kwekers uit Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Afrika. Met zijn onderneming richt Wilco zich op het vlak van afzet zoveel mogelijk op de binnenlandse markt.

"De Nederlandse kennis over de keten is van grote waarde in kwekersgebieden in binnen en buiten Europa. Daarmee kunnen we de zelfredzaamheid in de landen overzees substantieel vergroten", vertelt Wilco, die zich momenteel committeert aan teeltprojecten in Europa en Afrika. "Op deze manier realiseren we een sterke synergie tussen alle betrokken partijen. Met kennisoverdracht enerzijds en door het samenbrengen van kwekers met toeleveranciers anderzijds, brengen we vraag en aanbod bij elkaar. "We blijven ons breed oriënteren en zoeken daarom naast onze afzet in de traditionele groothandel ons heil ook in horeca en catering."



Momenteel verhandelt het bedrijf basilicum, bieslook, dille, blad- en krulpeterselie, koriander, kervel, oregano, salie, dragon, rozemarijn en tijm. Ook eetbare bloemen behoren tot het assortiment. Geleidelijke uitbreiding van het assortiment staat in de planning.

Voor meer informatie:
Wilco Heemskerk
Fresh Organic Choice BV
I.A.B.C. 5325 B
4814 RB Breda
T: +31 (0)76-2050608
M: +31 (0)6-51063084
wilcoheemskerk@forc.eu
www.freshorganicchoice.nl