Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Meer dan 20 zoete en hartige lekkernijen"
De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen

Tholen - Maalderij De Gouden Engel in Koedijk heeft vanaf september 2017 een Foodcar: De Picknick-Kar. "Met het meel van de molen worden zoete en hartige lekkernijen gemaakt, die we verkopen op markten en evenementen", vertelt Karlijn Kraan. Ze richten zich op allerlei verschillende evenementen. "De focus ligt heel breed. Sommige evenementen zijn heel geschikt om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met biologisch. En voor andere evenementen vragen ze juist specifiek om een volledig bio-aanbod."



Het aanbod in De Picknick-Kar is heel veelzijdig. "We bakken natuurlijk al heel veel. Soms passen we wel de vorm aan. Zo is een taartpunt in zo'n kar niet heel handig, dus maken we er een blokje van. Er ligt momenteel een lijst van 22 verschillende producten. We hebben onder meer appeltaart, kruidkoek en boterkoek. En we hebben vegan walnotentaart, kaasstengels, hartige taartjes en pasteitjes. Evenals diverse muffins, brownies en blondies." Alle producten zijn biologisch.



Karlijn geeft aan dat ze al langere tijd met dit plan rondliep. "We waren afhankelijk van het vinden van een geschikte kar. Die hebben we een tijdje geleden gevonden en de zomermaanden waren bij uitstek geschikt om te bouwen. Er zijn een aantal evenementen waar we dit jaar nog naartoe kunnen en voor volgend jaar staan we natuurlijk helemaal paraat. Op 19 augustus aanstaande zal onze kar al te bewonderen zijn tijdens de Gondelvaart Koedijk.Dan zetten we hem gewoon bij onze molen neer."

Voor meer informatie: www.maalderij-degoudenengel.nl

Publicatiedatum: 8-8-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’
14-2-2018 Belgische campagne voor biologische graanproducten
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *