Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Meer dan 20 zoete en hartige lekkernijen"
De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen

Tholen - Maalderij De Gouden Engel in Koedijk heeft vanaf september 2017 een Foodcar: De Picknick-Kar. "Met het meel van de molen worden zoete en hartige lekkernijen gemaakt, die we verkopen op markten en evenementen", vertelt Karlijn Kraan. Ze richten zich op allerlei verschillende evenementen. "De focus ligt heel breed. Sommige evenementen zijn heel geschikt om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met biologisch. En voor andere evenementen vragen ze juist specifiek om een volledig bio-aanbod."



Het aanbod in De Picknick-Kar is heel veelzijdig. "We bakken natuurlijk al heel veel. Soms passen we wel de vorm aan. Zo is een taartpunt in zo'n kar niet heel handig, dus maken we er een blokje van. Er ligt momenteel een lijst van 22 verschillende producten. We hebben onder meer appeltaart, kruidkoek en boterkoek. En we hebben vegan walnotentaart, kaasstengels, hartige taartjes en pasteitjes. Evenals diverse muffins, brownies en blondies." Alle producten zijn biologisch.



Karlijn geeft aan dat ze al langere tijd met dit plan rondliep. "We waren afhankelijk van het vinden van een geschikte kar. Die hebben we een tijdje geleden gevonden en de zomermaanden waren bij uitstek geschikt om te bouwen. Er zijn een aantal evenementen waar we dit jaar nog naartoe kunnen en voor volgend jaar staan we natuurlijk helemaal paraat. Op 19 augustus aanstaande zal onze kar al te bewonderen zijn tijdens de Gondelvaart Koedijk.Dan zetten we hem gewoon bij onze molen neer."

Voor meer informatie: www.maalderij-degoudenengel.nl

Publicatiedatum: 8-8-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling
17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
9-11-2017 Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
19-6-2017 Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *