Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Byodo bevat meeste zout per 100 gram
Tons ongezoete bio-ketchup bovenaan 'Ketchupwijzer'

Questionmark heeft een zogenaamde Ketchupwijzer uitgebracht. Questionmarkt ging de schappen van vier grote supermarkten af en zette 24 ketchups op een rij. Wat direct opvalt is dat meer dan de helft van de sauzen biologisch is (14 stuks). Bovenaan de Kechupwijzer staat Tons ongezoete biologische ketchup. Onderaan de lijst bungelt de ketchup van Jumbo. Tomato ketchup-founder Heinz staat met zijn authentieke recept bij de onderste vier. Bekijk hier de hele Ketchupwijzer.

De andere biologische ketchups in de test zijn: Your Organic Nature (Tomatenketchup Classic - positie 4), Smaakt (Ketchup Bio - positie 5), BioBandits (Organic ketchup - positie 6), Your Organic Nature (Tomatenketchup ongezoet - positie 7), Machandel (Tomatenketchup knijpfles - positie 11), La BIO IDEA (Tomatenketchup Classico - positie 12), AH Biologisch (biologische tomatenketchup - positie 14), Heinz (Ketchup Bio - positie 17), Bio+ (Tomatenketchup - positie 18), Biologisch van Jumbo (Biologische Tomaten Ketchup - positie 19), Byodo (Tomatenketchup zonder kristalsuiker - positie 20) en Byodo (Tomatenketchup - positie 22).

Bovenaan de Ketchupwijzer staat dus Tons ongezoete ketchup. Ook Van Wijngaardens natriumarme variant scoort hoog vanwege de afwezigheid van jawel; natriumzout. Remia heeft alle reden tot een feestje. De sauzenmaker die in bijna iedere supermarkt te vinden is staat met hun reguliere saus op drie. Opvallend weinig suikers en zout heeft Remia nodig om hun tomatensaus op smaak te krijgen. De hekkensluiters pakken het anders aan. Zo bevat nummer laatst Jumbo bijna dubbel zoveel toegevoegde zout en suikers als Remia. Ook de variant van Zeisner springt in het oog. Hun ketchup bestaat voor eenderde uit suiker. Het biologische Byodo bevat met 3,2 gram het meeste zout per 100 gram.



Publicatiedatum: 7-8-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

10-7-2018 Reeks recepten gelanceerd ter inspiratie voor gebruik biologische kokos
9-7-2018 "Mijn ongezouten mening over zout"
9-7-2018 Duurzaamheidsprogramma Cacao-Trace nu ook in Papoea Nieuw Guinea
5-7-2018 Zet temperatuurdip juist aan tot barbecueŽn?
2-7-2018 Bio-energyreep 'Precision bar' geeft consument precies wat hij nodig heeft
2-7-2018 Nieuw: Suikerarme, eiwitrijke en vezelrijke bio-granola's
29-6-2018 "De zoveelste lijn met olijfolie en olijven..."
28-6-2018 Hazelnootpastawijzer: Drie bio-hazelnootpasta's in top 10
21-6-2018 "Het is even schrikken, maar de beloning mag er zijn"
21-6-2018 "Productie oude Siciliaanse tarwerassen hoger dan ooit"
14-6-2018 Sinaasappel- gemberjam nieuw van Ekoland
11-6-2018 "Groot potentieel voor Cubaanse bio-export"
7-6-2018 Quinoa tricolore: resultaat van ketenproject
5-6-2018 Drie bio-boeren steken nek uit voor vergeten 'granen'
29-5-2018 Going Nuts, Choc-Kinly Good, Berry Madness
22-5-2018 Biologisch Nederlands graan blijft hot
22-5-2018 GoodyFood-klant wint 365 gratis repen
9-5-2018 Nieuw: Biologisch geteeld zeewier uit Spanje
8-5-2018 Nederland eerste Europese land met thee van eigen bodem
7-5-2018 "Aanpakken ongezond eten gaat nog in te kleine stappen"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *