Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Peruaans seizoen bio-gember van start

In Peru wordt de nieuwe oogst biologische gember verwacht. Er wordt nog wel gember van het vorige seizoen verkocht maar de prijzen hiervan liggen lager vanwege de kwaliteit. Wanneer de prijzen laag zijn, moeten klanten oppassen dat zij geen gemengde partijen ontvangen (oude en nieuwe oogst door elkaar) of zelfs gember van de oude oogst. Sommige exporteurs overschatten de houdbaarheid van bio-gember namelijk. Kwaliteit moet altijd voorop staan en dat is waarom Peru meer aandacht moet schenken aan de controles voor en na de oogst en de duurzaamheid. 

Asica Organics vindt de eisen van haar klanten belangrijk. Sommige klanten willen kleinere wortels voor de retail en anderen zijn juist op zoek naar grotere exemplaren voor verwerking. Sommigen willen 'natte' gember en andere gedroogde. Het is belangrijk om oog te hebben voor al deze verschillende wensen en orders hier exact op af te stemmen. Het is moeilijk te voorspellen wat de totale productie dit jaar zal zijn. De vraag is echter gestegen. Sommige handelaren maken haast om de restanten van hun oude voorraden te verkopen voordat het nieuwe seizoen aanbreekt. Asica Organics heeft echter een constante, jaarronde aanvoer van verse gember. In februari en maart is het laagseizoen, maar dankzij een goede productieplanning kan het bedrijf het hele jaar een stabiele aanvoer garanderen. Hiervoor wordt gewasrotatie toegepast en geplant in verschillende periodes van het jaar om de natuurlijke weerpatronen in Pichanaki ten volle te kunnen benutten. De biologische gemberteelt verloopt nog steeds op de ambachtelijke manier. Vanwege zijn uitgesproken smaak is er veel vraag naar Peruaanse gember. Chinese gember wordt vaker als groente gebruikt dan als smaakmaker omdat het een minder geprononceerde smaak heeft. Asica's gember is erg in trek bij de foodservice- en natuurvoedingsector omdat het een 'gouden' kleurprofiel heeft. Dit is te danken aan het feit dat we extra ons best doen tijdens het productieproces zodat er geen schimmelvorming optreedt waardoor de gember zijn bestemming in optimale conditie bereikt. Door deze zorgvuldige verwerking en onze goede planning kunnen wij onze klanten jaarrond gember van de allerbeste kwaliteit leveren. Bij blinde proeverijen kwam onze gember als de meest smaakvolle uit de bus. Momenteel is er in bijvoorbeeld ScandinaviŽ en de Verenigde Staten een trend in opkomst waarbij mensen dagelijks een gembershotje nemen, wat gezond en goed voor de spijsvertering is, zeker wanneer het bereid is met pure gember uit de regenwouden van Peru. Asica Organics gaat echter verder dan alleen produceren, verwerken en transporteren. "We hebben ook een herbebossingsproject opgezet om iets terug te doen voor de gemeenschap. We hopen hiermee de economie en werkgelegenheid in de regio Pichanaki te stimuleren. We willen de regering vragen meer middelen beschikbaar te stellen om deze regio verder te ontwikkelen."

Asica is ťťn van de grootste producenten van Kent mango's en Hass avocado's. Asica Organics is onze biodivisie die zich op maatschappelijk verantwoorde wijze bezighoudt met de duurzame teelt van biogewassen. 
 
Voor meer informatie:
Matthew McGeary
Grupo Asica - Asica Organics Division (Peru)
matthew.mcgeary@asicagroup.com
www.asicanatural.com

Publicatiedatum: 20-7-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Biogroenteboer werkt samen met buurman die gangbaar melkveehouder is
22-6-2018 Poolse biotelers hebben meer steun nodig
22-6-2018 Rusland focust op biologische tuinbouw
22-6-2018 Cactusvijgen steeds populairder
22-6-2018 De opkomst van bio-groenten in 10 jaar
21-6-2018 WUR zet grootschalig in op strokenteelt
21-6-2018 "We hopen dat het WK voetbal de consumptie een impuls zal geven"
21-6-2018 Zijn biologische groenten gezonder?
20-6-2018 Verontwaardiging bij Zweedse telers na EU-verbod op biologische sla in pot
20-6-2018 Europa moet meer naar KroatiŽ kijken voor import exotische bio-AGF
20-6-2018 Oostenrijk pionier in biologische tuinbouw
20-6-2018 Triodos bank biedt financiŽle steun aan biologische fruitbox leverancier Riverford
19-6-2018 Caithness Potatoes test robuuste aardappelrassen
19-6-2018 Open Dag Waterman Onions trekt massaal bezoek
18-6-2018 "Bio-werkwijze qua vakmanschap en ondernemerschap veel interessanter"
18-6-2018 Tiense Suikerraffinaderij wil bio doen groeien in Vlaanderen
18-6-2018 'Telers voor telers': Samen sterk door het delen van ervaringen en kennis
18-6-2018 Vanavond op NPO 3: Biologische vs niet-biologische groenten
15-6-2018 Jonge Griekse gezinnen zien meerwaarde biogroenten
15-6-2018 Seizoen Siciliaanse biologische tafeldruiven gestart

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *