Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Willem Kea: "Naast smaak ook presentatie steeds belangrijker"
Biologische kruiden in opmars

Tholen - Hoewel de zomervakantie aangebroken is, is er op de kruidenmarkt nog altijd een goede vraag. "Er zijn wereldwijd nogal wat weersperikelen. In Midden- en Zuid-Europa is het heel erg warm, terwijl het in Afrika - en dan met name Kenia - weer erg koud is geweest tot hagel en sneeuwbuien toe", vertelt Willem Kea van Greenfresh uit Rijnsburg.
 

V.l.n.r. met de klok mee: citroenmelisse, mint, citroentijm en ananassalie

Zo ver als nodig

"Ons credo is altijd: We sourcen zo dichtbij als mogelijk en zo ver als nodig. Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk lokaal in Nederland, BelgiŽ en Duitsland te scoren, maar we hebben ook onze lijntjes wereldwijd in Afrika, Amerika en het Midden-Oosten om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Zo zie je momenteel de Ethiopische teelt een goede ontwikkeling doormaken. Oost-Europa is zowel in productie als consumptie in opkomst en ook in Kenia is de groei er nog niet uit", vertelt Willem.


 

Bieslook

"Momenteel is er een goede vraag naar bieslook. Ook de vraag naar koriander is momenteel groot, ook omdat de Spaanse aanvoer door de warmte in gebreke blijft. Basilicum is standaard een populair zomerkruid. We leveren steeds meer kruiden verpakt in alle sorteringen, ook voor export", vertelt Willem. Greenfresh maakt daarnaast een behoorlijke groei door in biologische kruiden. "Ten opzichte van de gangbare kruiden zijn dit nog beperkte volumes, maar bio is wel in opmars."


 

Cocktails

Supermarkten ruimen steeds meer schapruimte in voor kruiden en vanuit de gespecialiseerde groothandels en horeca is er een vraag naar kruiden voor in de thee en cocktails. "Dat heeft voor een boost gezorgd in de vraag naar speciale muntsoorten, eetbare bloemen, lavendel en citroenverbena. Interessant is dat naast de smaak ook de presentatie steeds belangrijker wordt. Zo kun je tegenwoordig steeds vaker naar een speciaalzaak voor een mooi kruidenboeket met bloeiende salie en tijm."
 
Voor meer informatie:
Greenfresh
Vinkenweg 50 B
2231 NT Rijnsburg
Tel: +31 7140 10806
Fax: +31 7140 10012
willemkea@greenfresh.nl
www.greenfresh.nl

Publicatiedatum: 20-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-5-2018 Zeeuws bio-echtpaar legt voedselbos aan
18-5-2018 Biologische insecticide Carpovirusine EVO2 effectief tegen fruitmot
18-5-2018 Bessen plukken bij de Vlaamse bioboer
18-5-2018 Suriname: Ressortleiders DOAB volgen verdiepingscursus bio-landbouw
18-5-2018 AlmerŪa wil areaal biologische kasteelt verdubbelen
18-5-2018 Denemarken: Biologische landbouw heeft groene wensen voor nieuwe minister
18-5-2018 Nooit eerder waren er zoveel bio-bedrijven in Zwitserland
17-5-2018 "Het is essentieel om te beginnen met gezonde zaden"
17-5-2018 "300 miljoen hectare grond extra door zilte landbouw"
17-5-2018 Oproep aan spruitentelers: denk mee over bio-IPM
16-5-2018 Bio landbouw Luxemburg: een moeilijke markt
16-5-2018 Duidelijke toename van het aantal bio-bedrijven in Zwitserland
16-5-2018 Plan van aanpak 'Gewasbescherming in de biologische fruitteelt'
16-5-2018 Bio groeit sterk in het buitenland
16-5-2018 Biologische mais mag VS niet in
16-5-2018 "Thaise bio-mango's ook populair in de topgastronomie"
15-5-2018 Lokale biologische boodschappen van boer uit de regio makkelijk online te bestellen
15-5-2018 Naar een meer agro-ecologische benadering in biologische kassen
14-5-2018 Friese bio-asperges in BinnensteBuiten
14-5-2018 Eerste biologische asperges uit Cromvoirt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *