Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Willem Kea: "Naast smaak ook presentatie steeds belangrijker"
Biologische kruiden in opmars

Tholen - Hoewel de zomervakantie aangebroken is, is er op de kruidenmarkt nog altijd een goede vraag. "Er zijn wereldwijd nogal wat weersperikelen. In Midden- en Zuid-Europa is het heel erg warm, terwijl het in Afrika - en dan met name Kenia - weer erg koud is geweest tot hagel en sneeuwbuien toe", vertelt Willem Kea van Greenfresh uit Rijnsburg.
 

V.l.n.r. met de klok mee: citroenmelisse, mint, citroentijm en ananassalie

Zo ver als nodig

"Ons credo is altijd: We sourcen zo dichtbij als mogelijk en zo ver als nodig. Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk lokaal in Nederland, België en Duitsland te scoren, maar we hebben ook onze lijntjes wereldwijd in Afrika, Amerika en het Midden-Oosten om aan de vraag van onze klanten te voldoen. Zo zie je momenteel de Ethiopische teelt een goede ontwikkeling doormaken. Oost-Europa is zowel in productie als consumptie in opkomst en ook in Kenia is de groei er nog niet uit", vertelt Willem.


 

Bieslook

"Momenteel is er een goede vraag naar bieslook. Ook de vraag naar koriander is momenteel groot, ook omdat de Spaanse aanvoer door de warmte in gebreke blijft. Basilicum is standaard een populair zomerkruid. We leveren steeds meer kruiden verpakt in alle sorteringen, ook voor export", vertelt Willem. Greenfresh maakt daarnaast een behoorlijke groei door in biologische kruiden. "Ten opzichte van de gangbare kruiden zijn dit nog beperkte volumes, maar bio is wel in opmars."


 

Cocktails

Supermarkten ruimen steeds meer schapruimte in voor kruiden en vanuit de gespecialiseerde groothandels en horeca is er een vraag naar kruiden voor in de thee en cocktails. "Dat heeft voor een boost gezorgd in de vraag naar speciale muntsoorten, eetbare bloemen, lavendel en citroenverbena. Interessant is dat naast de smaak ook de presentatie steeds belangrijker wordt. Zo kun je tegenwoordig steeds vaker naar een speciaalzaak voor een mooi kruidenboeket met bloeiende salie en tijm."
 
Voor meer informatie:
Greenfresh
Vinkenweg 50 B
2231 NT Rijnsburg
Tel: +31 7140 10806
Fax: +31 7140 10012
willemkea@greenfresh.nl
www.greenfresh.nl

Publicatiedatum: 20-7-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-1-2018 Máximaal aandacht voor pompoen op Bio-beurs
19-1-2018 Nieuw pakket phytophthora-resistente rassen Agrico
19-1-2018 Volkert Engelsman doet via koningin Máxima een appèl aan financiële sector
19-1-2018 Syngenta krijgt nul op rekest bij Europees Octrooibureau
17-1-2018 Joost maakt telersdroom waar met Heerlijke oogst
17-1-2018 Chili: 10% blauwe bessen biologisch geteeld
17-1-2018 Vraag naar biologische appel blijft groeien
17-1-2018 Bio-tuinderij Mühlingen opent kas 4,2 hectare
17-1-2018 "Meer bewustzijn voor behoud bodemstructuur en bodemleven"
16-1-2018 BioTropic neemt vier nieuwe rijpkamers in gebruik voor mango's
16-1-2018 Red Season, Italiaanse bio-aardbeien
16-1-2018 Bio Freshi Produce breidt uit met industriegroenten
16-1-2018 VK enige land in EU met afname areaal biologische sector
16-1-2018 Eerste bio-bedrijf in Oman gestart
15-1-2018 "Onkruid is grootste probleem bij quinoa"
15-1-2018 Internationale biologische paksoi-weken van start
11-1-2018 Nederlander besteedt 5% meer aan bio-AGF
11-1-2018 'Omdenker' Jan Schrijver en de Tuinbouw Ondernemersprijs
11-1-2018 Project Telers voor telers van start op Bio-beurs
11-1-2018 Nieuw: biologisch gecertificeerde nori sushi vellen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *