Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Welcome to the Future
Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk

Festival Welcome To The Future denkt aan de toekomst. Op dit festival dat 22 juli plaatsvindt in Het Twiske in Oostzaan is het eten volledig biologisch. Stichting EKO verstrekt voor het eerst een tijdelijk EKO-certificaat Horeca aan festivalorganisator ID&T.
 
Welcome to the Future vindt voor de elfde keer plaats. Op 22 juli is het natuurgebied Het Twiske in Oostzaan Ė net buiten Amsterdam Ė de plek voor ťťn van 's lands meest uitzonderlijke house & techno evenementen. Op het festival zijn 30 cateraars actief die samen 50 verschillende gerechten aanbieden aan de bezoekers, van satť tot groentenfrietjes. Een EKO-certificaat Goud 100% betekent dat alle ingrediŽnten van deze cateraars biologisch zijn. Daarnaast is er aandacht voor andere duurzaamheidsissues, zoals afval, energie, fair trade en vervoer. Manon Kerkdijk van festivalorganisator ID&T legt uit waar het idee vandaan komt: "We hadden altijd al aandacht voor afval, watergebruik, energie en logistiek. De laatste jaren is daar het eten bijgekomen. Maar we merkten dat duurzaam een begrip is dat voor veel van onze cateraars nog lastig concreet te maken is. Daarom hebben we voor biologisch gekozen. Dat is een wettelijk beschermde term, glashelder vastgelegd door de hele keten heen, en nu dus ook tot op het festivalterrein. Met Stichting EKO-keurmerk hebben we een model ontwikkeld om alle inspanningen van onze cateraars ook echt te certificeren."
 

Eerste EKO festival

Het is voor het eerst in Nederland dat een evenement EKO-gecertificeerd is. Tot nu toe was de certificering alleen weggelegd voor afzonderlijke producten, winkels en restaurants. Andrť Brouwer van Stichting EKO vertelt enthousiast: "Een festival als Welcome to the Future is eigenlijk een groot pop-up restaurant. Maar dan met meer dan 30 koks. Geweldig toch als de bezoekers lekker en duurzaam kunnen genieten zonder ergens op te hoeven letten? Welcome to the Future is een absolute voorloper. Buitenshuis duurzaam eten loopt nog achter bij de retail. Daar is het marktaandeel biologisch inmiddels zo'n 6 procent; in de horeca pas 1,5 procent. Gelukkig zie je de horeca een inhaalslag maken. In Leiden organiseerden we onlangs een bijeenkomst waar meer dan honderd koks en restaurateurs aanwezig waren."
 
Headliners op het festival zijn onder anderen Loco Dice, Chris Liebing, Seth Troxler, Dave Clarke en Damian Lazarus. Kaarten zijn inmiddels uitverkocht.

Bron: Stichting EKO-keurmerk

Publicatiedatum: 18-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
8-11-2017 Ekoland bij de EKO-netwerklunch
2-11-2017 Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
2-11-2017 Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
1-11-2017 Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
31-10-2017 Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
30-10-2017 Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
24-10-2017 "Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
23-10-2017 Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *