Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Welcome to the Future
Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk

Festival Welcome To The Future denkt aan de toekomst. Op dit festival dat 22 juli plaatsvindt in Het Twiske in Oostzaan is het eten volledig biologisch. Stichting EKO verstrekt voor het eerst een tijdelijk EKO-certificaat Horeca aan festivalorganisator ID&T.
 
Welcome to the Future vindt voor de elfde keer plaats. Op 22 juli is het natuurgebied Het Twiske in Oostzaan – net buiten Amsterdam – de plek voor één van 's lands meest uitzonderlijke house & techno evenementen. Op het festival zijn 30 cateraars actief die samen 50 verschillende gerechten aanbieden aan de bezoekers, van saté tot groentenfrietjes. Een EKO-certificaat Goud 100% betekent dat alle ingrediënten van deze cateraars biologisch zijn. Daarnaast is er aandacht voor andere duurzaamheidsissues, zoals afval, energie, fair trade en vervoer. Manon Kerkdijk van festivalorganisator ID&T legt uit waar het idee vandaan komt: "We hadden altijd al aandacht voor afval, watergebruik, energie en logistiek. De laatste jaren is daar het eten bijgekomen. Maar we merkten dat duurzaam een begrip is dat voor veel van onze cateraars nog lastig concreet te maken is. Daarom hebben we voor biologisch gekozen. Dat is een wettelijk beschermde term, glashelder vastgelegd door de hele keten heen, en nu dus ook tot op het festivalterrein. Met Stichting EKO-keurmerk hebben we een model ontwikkeld om alle inspanningen van onze cateraars ook echt te certificeren."
 

Eerste EKO festival

Het is voor het eerst in Nederland dat een evenement EKO-gecertificeerd is. Tot nu toe was de certificering alleen weggelegd voor afzonderlijke producten, winkels en restaurants. André Brouwer van Stichting EKO vertelt enthousiast: "Een festival als Welcome to the Future is eigenlijk een groot pop-up restaurant. Maar dan met meer dan 30 koks. Geweldig toch als de bezoekers lekker en duurzaam kunnen genieten zonder ergens op te hoeven letten? Welcome to the Future is een absolute voorloper. Buitenshuis duurzaam eten loopt nog achter bij de retail. Daar is het marktaandeel biologisch inmiddels zo'n 6 procent; in de horeca pas 1,5 procent. Gelukkig zie je de horeca een inhaalslag maken. In Leiden organiseerden we onlangs een bijeenkomst waar meer dan honderd koks en restaurateurs aanwezig waren."
 
Headliners op het festival zijn onder anderen Loco Dice, Chris Liebing, Seth Troxler, Dave Clarke en Damian Lazarus. Kaarten zijn inmiddels uitverkocht.

Bron: Stichting EKO-keurmerk

Publicatiedatum: 18-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

7-8-2017 Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
21-7-2017 Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
18-7-2017 Een speciaalbiertje en frietje uit één en dezelfde aardappel
17-7-2017 Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
14-7-2017 Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron
10-7-2017 Biologische KOOC-maaltijden vanaf nu bij Ekoplaza
4-7-2017 Biorestaurant The Barn Food opent in augustus in Hoog Catharijne
29-6-2017 Finalisten Gaia Green Awards bekend
29-6-2017 Gemeente struikelt over terras Leids bio-restaurant
27-6-2017 Nieuw bio-restaurant in Brussel: 't Alternatives
21-6-2017 Dönerzaak krijgt Zilveren EKO-keurmerk
20-6-2017 Veel belangstelling vanuit cateraars voor EKO-netwerklunch
9-6-2017 Exki trekt stekker uit vestigingen New York
30-5-2017 Foodfestivals grootste groeier in drukke festivalmarkt
29-5-2017 Ronde van Amsterdam: demarrage van Dutch Special telers
24-5-2017 Ontbijt Atelier Thisis7.am opent in Amsterdam
19-5-2017 Yoghurt Barn retailondernemer van het jaar
17-5-2017 Gents bio-restaurant sluit op emotionele wijze haar deuren
16-5-2017 Biologische friet voor Feyenoord-Legioen
9-5-2017 Biologische horeca, merken en verkoop met elkaar verbinden

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *