Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




6 t/m 8 oktober in Amsterdam
Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine

Oktober dit jaar vindt de jubileumeditie van Steinbeissers Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de veelgeprezen chefs Kristian Baumann (van Noma's nieuwe restaurant 108 in Kopenhagen), Daniel Burns (de chef achter het Michelinster bier-pairing restaurant Luksus in New York) en Andreas Rieger (van einsunternull, de rijzende ster van de culinaire scene in Berlijn) uitgenodigd om elk een geheel plantaardig menu te creŽren van biologische en lokale seizoensingrediŽnten, dat met speciaal door 45 kunstenaars ontworpen bestek en servies wordt genoten.

100% van de ingrediŽnten zijn afkomstig van biologisch landbouw, waarvan de helft van BD-landbouw. De ingrediŽnten komen uitsluitend van Nederlandse, Belgische en Duitse boeren en producenten. Voor het alcoholische drankarrangement, waaronder wijn, bier en ciders, geldt hetzelfde.

Steinbeisser werkt al ruim vijf jaar als food-scouts. Samen met Stichting Demeter en de Slow Food Ark van Smaak heeft zij een groot overzichtslijst van producenten gecreŽerd. Daarnaast ondersteunt Steinbeisser de chef-koks in de voorbereidingsfase met het leggen van contacten tussen hen en de producenten.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de chefs in kwestie en overige praktische informatie.

Voor meer informatie: www.steinbeisser.org

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

8-2-2018 Bio-fastfoodketen The Barn vůůr de zomer naar 8 vestigingen
5-2-2018 "Groeiende vraag vanuit horeca en catering"
30-1-2018 De Kas wederom 'Beste Biologische Restaurant'
23-1-2018 Daphne bio(m)ijsje geÔntroduceerd tijdens de Bio-beurs
16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *