Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




6 t/m 8 oktober in Amsterdam
Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine

Oktober dit jaar vindt de jubileumeditie van Steinbeissers Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de veelgeprezen chefs Kristian Baumann (van Noma's nieuwe restaurant 108 in Kopenhagen), Daniel Burns (de chef achter het Michelinster bier-pairing restaurant Luksus in New York) en Andreas Rieger (van einsunternull, de rijzende ster van de culinaire scene in Berlijn) uitgenodigd om elk een geheel plantaardig menu te creŽren van biologische en lokale seizoensingrediŽnten, dat met speciaal door 45 kunstenaars ontworpen bestek en servies wordt genoten.

100% van de ingrediŽnten zijn afkomstig van biologisch landbouw, waarvan de helft van BD-landbouw. De ingrediŽnten komen uitsluitend van Nederlandse, Belgische en Duitse boeren en producenten. Voor het alcoholische drankarrangement, waaronder wijn, bier en ciders, geldt hetzelfde.

Steinbeisser werkt al ruim vijf jaar als food-scouts. Samen met Stichting Demeter en de Slow Food Ark van Smaak heeft zij een groot overzichtslijst van producenten gecreŽerd. Daarnaast ondersteunt Steinbeisser de chef-koks in de voorbereidingsfase met het leggen van contacten tussen hen en de producenten.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de chefs in kwestie en overige praktische informatie.

Voor meer informatie: www.steinbeisser.org

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
8-11-2017 Ekoland bij de EKO-netwerklunch
2-11-2017 Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
2-11-2017 Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
1-11-2017 Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
31-10-2017 Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
30-10-2017 Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
24-10-2017 "Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
23-10-2017 Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
28-9-2017 Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
26-9-2017 Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
21-9-2017 Doozo gaat verder als Ekomenu

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *