Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




6 t/m 8 oktober in Amsterdam
Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine

Oktober dit jaar vindt de jubileumeditie van Steinbeissers Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de veelgeprezen chefs Kristian Baumann (van Noma's nieuwe restaurant 108 in Kopenhagen), Daniel Burns (de chef achter het Michelinster bier-pairing restaurant Luksus in New York) en Andreas Rieger (van einsunternull, de rijzende ster van de culinaire scene in Berlijn) uitgenodigd om elk een geheel plantaardig menu te creŽren van biologische en lokale seizoensingrediŽnten, dat met speciaal door 45 kunstenaars ontworpen bestek en servies wordt genoten.

100% van de ingrediŽnten zijn afkomstig van biologisch landbouw, waarvan de helft van BD-landbouw. De ingrediŽnten komen uitsluitend van Nederlandse, Belgische en Duitse boeren en producenten. Voor het alcoholische drankarrangement, waaronder wijn, bier en ciders, geldt hetzelfde.

Steinbeisser werkt al ruim vijf jaar als food-scouts. Samen met Stichting Demeter en de Slow Food Ark van Smaak heeft zij een groot overzichtslijst van producenten gecreŽerd. Daarnaast ondersteunt Steinbeisser de chef-koks in de voorbereidingsfase met het leggen van contacten tussen hen en de producenten.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de chefs in kwestie en overige praktische informatie.

Voor meer informatie: www.steinbeisser.org

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-cafť zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europaís grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal
4-6-2018 Exki naar Duitsland en Spanje

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *