Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw in Nederland: Café Michel

Natudis introduceert Café Michel. Koffiesoorten hebben net zoals wijn een herkomst. Het karakter van de koffieboon arabica hangt af van de grond en het klimaat, en de hoogte waarop hij verbouwd wordt. Op grotere hoogte rijpen de koffiebonen trager en zo ontstaan er complexere aroma’s en een lichte aciditeit.

Café Michel haalt zijn koffie in acht gebieden. Uit het profiel van de koffieboon wordt duidelijk dat deze soorten op grote tot zeer grote hoogte verbouwd wordt. De bonen worden verwerkt volgens de traditionele 'natte verwerking'-methode. Dit houdt in dat de bonen na het verwijderen van het vruchtvlees eerst gefermenteerd worden en daarna gewassen en gedroogd in de zon. Hierdoor worden ze minder bitter, iets zuurder en krijgen ze een zachtere, meer aromatische smaak in vergelijking met niet gefermenteerde bonen.



Adriaan Jeziorski, category manager van Natudis: "Het mooie aan Café Michel is dat het naast biologisch ook fair trade is. De lokale coöperaties in de acht gebieden waar de koffiebonen worden verbouwd, ontvangen voldoende hoge en stabiele prijzen zodat zij hun ontwikkelingsproducten tot een goed einde kunnen brengen. Daarbij is de herkomst volledig traceerbaar. Dat, én de uitstekende smaak, is voor ons reden geweest om Café Michel op te nemen in onze biologische groothandel."

100% traceerbare teeltgebieden

Om de aromatische kenmerken van een bepaald teeltgebied kracht bij te zetten, geeft Café Michel bewust voorkeur aan koffie van een bepaalde herkomst. Zorgvuldig heeft Café Michel acht teeltgebieden over de wereld geselecteerd met elk hun eigen specifieke kenmerken. In deze gebieden is Café Michel langetermijnverbintenissen aangegaan met coöperaties van koffieboeren die zij ook regelmatig ter plaatste bezoeken. Door het geven van feedback en tips helpt Café Michel de boeren om continu te streven naar optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit.



Het assortiment

Het assortiment van Café Michel bestaat uit 13 filterkoffies, een groene koffie, twee oploskoffies en koffiepads. De manier van branden verschilt per teeltgebied en op basis van de herkomst van de bonen kan een indeling worden gemaakt van zachte naar meer sterkere koffie. optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit. Binnenkort nemen we meerder soorten koffiebonen op in ons assortiment.

Alle Café Michel-koffievarianten zijn nu bij Natudis met 15% introductiekorting te bestellen.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-4-2018 Nederlandse bio-dranken in de prijzen tijdens London Spirits Competition
23-4-2018 Nieuw van Piramide: Borstvoedingsthee
11-4-2018 Nieuw product met kurkuma: Chikko Golden Milk
10-4-2018 "Ondernemers gooien complete Coca Cola-range er uit"
9-4-2018 Biologische 'oerspelt' vormt basis van winnaar zilveren medaille
6-4-2018 Vernieuwde receptuur biologische ice tea range
5-4-2018 Nieuw: 'Crushes', 'bubblies' en 'traditionals' uit Devon
5-4-2018 Gouden plak voor Pilsener De Leckere
5-4-2018 Je eigen biologische 'selfieccino'
3-4-2018 Trend 2018: biologische wijnen gaan het beter doen
30-3-2018 Zelfgemaakte limoncello van biologische citroenen
28-3-2018 Red Bull lanceert biologische lijn
19-3-2018 Prestigieus wijnhuis Château Angélus nu volledig biologisch
16-3-2018 Biologische wijnen hadden de voorkeur tijdens test
14-3-2018 Tea Forté Hanami zorgt voor lente in een beker
9-3-2018 Onderzoeksrapport over biologische wijn gepubliceerd
7-3-2018 Sportdranken gaan biologisch
28-2-2018 Café Intención voorziet in het hele koffiespectrum
27-2-2018 Jonge koffiehandelaar vlucht met exclusieve koffie uit Jemen
27-2-2018 Ex-hardcore MC ronselt stemmen met bio-drankjes

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *