Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw in Nederland: Café Michel

Natudis introduceert Café Michel. Koffiesoorten hebben net zoals wijn een herkomst. Het karakter van de koffieboon arabica hangt af van de grond en het klimaat, en de hoogte waarop hij verbouwd wordt. Op grotere hoogte rijpen de koffiebonen trager en zo ontstaan er complexere aroma’s en een lichte aciditeit.

Café Michel haalt zijn koffie in acht gebieden. Uit het profiel van de koffieboon wordt duidelijk dat deze soorten op grote tot zeer grote hoogte verbouwd wordt. De bonen worden verwerkt volgens de traditionele 'natte verwerking'-methode. Dit houdt in dat de bonen na het verwijderen van het vruchtvlees eerst gefermenteerd worden en daarna gewassen en gedroogd in de zon. Hierdoor worden ze minder bitter, iets zuurder en krijgen ze een zachtere, meer aromatische smaak in vergelijking met niet gefermenteerde bonen.



Adriaan Jeziorski, category manager van Natudis: "Het mooie aan Café Michel is dat het naast biologisch ook fair trade is. De lokale coöperaties in de acht gebieden waar de koffiebonen worden verbouwd, ontvangen voldoende hoge en stabiele prijzen zodat zij hun ontwikkelingsproducten tot een goed einde kunnen brengen. Daarbij is de herkomst volledig traceerbaar. Dat, én de uitstekende smaak, is voor ons reden geweest om Café Michel op te nemen in onze biologische groothandel."

100% traceerbare teeltgebieden

Om de aromatische kenmerken van een bepaald teeltgebied kracht bij te zetten, geeft Café Michel bewust voorkeur aan koffie van een bepaalde herkomst. Zorgvuldig heeft Café Michel acht teeltgebieden over de wereld geselecteerd met elk hun eigen specifieke kenmerken. In deze gebieden is Café Michel langetermijnverbintenissen aangegaan met coöperaties van koffieboeren die zij ook regelmatig ter plaatste bezoeken. Door het geven van feedback en tips helpt Café Michel de boeren om continu te streven naar optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit.



Het assortiment

Het assortiment van Café Michel bestaat uit 13 filterkoffies, een groene koffie, twee oploskoffies en koffiepads. De manier van branden verschilt per teeltgebied en op basis van de herkomst van de bonen kan een indeling worden gemaakt van zachte naar meer sterkere koffie. optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit. Binnenkort nemen we meerder soorten koffiebonen op in ons assortiment.

Alle Café Michel-koffievarianten zijn nu bij Natudis met 15% introductiekorting te bestellen.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

15-11-2017 Theelandschap steeds meer versplinterd
14-11-2017 Nieuw: proeverij van Celestial Seasonings
8-11-2017 Pukka binnenkort ook in de supermarkt?
2-11-2017 "Eerste biologische alcoholvrije wijnen in Nederland"
31-10-2017 Neleman Viognier-Chardonnay beste bio-blanco
31-10-2017 "Ik wil mensen besmetten met mijn ecologische visie"
30-10-2017 Limburgse Tripel K Belgisch bio-bier van het jaar
30-10-2017 Koken met bier tijdens cook-off van De Leckere
25-10-2017 "Duurzaamheidsprincipe bio sluit perfect aan bij onze filosofie"
24-10-2017 You can do it
23-10-2017 Biologisch witbier van Brouwerij Pronck wint Beer Award
23-10-2017 Nieuw van Yogi Tea: White Tea with Aloë Vera en Inner Harmony
23-10-2017 "150 Belgische bio-bieren te ontdekken!”
20-10-2017 Wat maakt bier bio?
19-10-2017 Lidl introduceert 'katervrije' bio-prosecco
18-10-2017 "Heft in eigen hand nemen, óók als kleine ondernemer"
17-10-2017 Natrada neemt distributie Lazanou in Nederland over
16-10-2017 Spaanse designer haalt de zon in huis bij Neleman
13-10-2017 "Een rijke grond, dat is de basis van alles"
5-10-2017 EU verwacht lagere wijnproductie: -14%

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *