Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw in Nederland: Café Michel

Natudis introduceert Café Michel. Koffiesoorten hebben net zoals wijn een herkomst. Het karakter van de koffieboon arabica hangt af van de grond en het klimaat, en de hoogte waarop hij verbouwd wordt. Op grotere hoogte rijpen de koffiebonen trager en zo ontstaan er complexere aroma’s en een lichte aciditeit.

Café Michel haalt zijn koffie in acht gebieden. Uit het profiel van de koffieboon wordt duidelijk dat deze soorten op grote tot zeer grote hoogte verbouwd wordt. De bonen worden verwerkt volgens de traditionele 'natte verwerking'-methode. Dit houdt in dat de bonen na het verwijderen van het vruchtvlees eerst gefermenteerd worden en daarna gewassen en gedroogd in de zon. Hierdoor worden ze minder bitter, iets zuurder en krijgen ze een zachtere, meer aromatische smaak in vergelijking met niet gefermenteerde bonen.



Adriaan Jeziorski, category manager van Natudis: "Het mooie aan Café Michel is dat het naast biologisch ook fair trade is. De lokale coöperaties in de acht gebieden waar de koffiebonen worden verbouwd, ontvangen voldoende hoge en stabiele prijzen zodat zij hun ontwikkelingsproducten tot een goed einde kunnen brengen. Daarbij is de herkomst volledig traceerbaar. Dat, én de uitstekende smaak, is voor ons reden geweest om Café Michel op te nemen in onze biologische groothandel."

100% traceerbare teeltgebieden

Om de aromatische kenmerken van een bepaald teeltgebied kracht bij te zetten, geeft Café Michel bewust voorkeur aan koffie van een bepaalde herkomst. Zorgvuldig heeft Café Michel acht teeltgebieden over de wereld geselecteerd met elk hun eigen specifieke kenmerken. In deze gebieden is Café Michel langetermijnverbintenissen aangegaan met coöperaties van koffieboeren die zij ook regelmatig ter plaatste bezoeken. Door het geven van feedback en tips helpt Café Michel de boeren om continu te streven naar optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit.



Het assortiment

Het assortiment van Café Michel bestaat uit 13 filterkoffies, een groene koffie, twee oploskoffies en koffiepads. De manier van branden verschilt per teeltgebied en op basis van de herkomst van de bonen kan een indeling worden gemaakt van zachte naar meer sterkere koffie. optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit. Binnenkort nemen we meerder soorten koffiebonen op in ons assortiment.

Alle Café Michel-koffievarianten zijn nu bij Natudis met 15% introductiekorting te bestellen.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-1-2018 Nieuwe look, smaak en filters voor losse-thee-lijn Simon Lévelt
15-1-2018 Twee nieuwe siropen uit Drenthe
15-1-2018 Natrada stelt Lazanou-wijnen voor tijdens Bio-beurs
12-1-2018 Schulp komt met Krachtsap op Bio-beurs
9-1-2018 7-Eleven introduceert lijn biologisch koudgeperste sappen
9-1-2018 Vodka gemaakt van biologische tulpenbollen
8-1-2018 Bio-wijnimporteur Bert Horstman valt in prijzen
20-12-2017 Linzensoep KleinsteSoepfabriek beste soep van het jaar
19-12-2017 Nieuw YouTube-kanaal: 'The Coffee School'
12-12-2017 Geraniums fleuren bio-limonade op
8-12-2017 Richard van der Linden van Coenecoop in Winelife hotlist top 50
8-12-2017 Hollandse cider als toonbeeld voor circulaire economie
6-12-2017 Drents blauwe bessensap als Glühwein
27-11-2017 Nieuw: Rabenhorst 120/80
24-11-2017 Biologisch citroenconcentraat Aldi genomineerd voor Gouden Windei
23-11-2017 Rabenhorst Gember-Mix krijgt Meilleur Produit Bio-erkenning
23-11-2017 Rooibosschaarste door misoogsten Zuid-Afrika
21-11-2017 Bio-bier gedoneerd aan bestolen café
15-11-2017 Theelandschap steeds meer versplinterd
14-11-2017 Nieuw: proeverij van Celestial Seasonings

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *