Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuw in Nederland: Café Michel

Natudis introduceert Café Michel. Koffiesoorten hebben net zoals wijn een herkomst. Het karakter van de koffieboon arabica hangt af van de grond en het klimaat, en de hoogte waarop hij verbouwd wordt. Op grotere hoogte rijpen de koffiebonen trager en zo ontstaan er complexere aroma’s en een lichte aciditeit.

Café Michel haalt zijn koffie in acht gebieden. Uit het profiel van de koffieboon wordt duidelijk dat deze soorten op grote tot zeer grote hoogte verbouwd wordt. De bonen worden verwerkt volgens de traditionele 'natte verwerking'-methode. Dit houdt in dat de bonen na het verwijderen van het vruchtvlees eerst gefermenteerd worden en daarna gewassen en gedroogd in de zon. Hierdoor worden ze minder bitter, iets zuurder en krijgen ze een zachtere, meer aromatische smaak in vergelijking met niet gefermenteerde bonen.



Adriaan Jeziorski, category manager van Natudis: "Het mooie aan Café Michel is dat het naast biologisch ook fair trade is. De lokale coöperaties in de acht gebieden waar de koffiebonen worden verbouwd, ontvangen voldoende hoge en stabiele prijzen zodat zij hun ontwikkelingsproducten tot een goed einde kunnen brengen. Daarbij is de herkomst volledig traceerbaar. Dat, én de uitstekende smaak, is voor ons reden geweest om Café Michel op te nemen in onze biologische groothandel."

100% traceerbare teeltgebieden

Om de aromatische kenmerken van een bepaald teeltgebied kracht bij te zetten, geeft Café Michel bewust voorkeur aan koffie van een bepaalde herkomst. Zorgvuldig heeft Café Michel acht teeltgebieden over de wereld geselecteerd met elk hun eigen specifieke kenmerken. In deze gebieden is Café Michel langetermijnverbintenissen aangegaan met coöperaties van koffieboeren die zij ook regelmatig ter plaatste bezoeken. Door het geven van feedback en tips helpt Café Michel de boeren om continu te streven naar optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit.



Het assortiment

Het assortiment van Café Michel bestaat uit 13 filterkoffies, een groene koffie, twee oploskoffies en koffiepads. De manier van branden verschilt per teeltgebied en op basis van de herkomst van de bonen kan een indeling worden gemaakt van zachte naar meer sterkere koffie. optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit. Binnenkort nemen we meerder soorten koffiebonen op in ons assortiment.

Alle Café Michel-koffievarianten zijn nu bij Natudis met 15% introductiekorting te bestellen.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 17-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2018 Karel Thieme terug van bezoek aan Chinese Thee expositie
18-6-2018 's Werelds eerste natuurlijke sulfietvervanger
14-6-2018 Een blondje met een snor
14-6-2018 Nieuwe zomersmaak bio-frisdrank: Watermelon
6-6-2018 Biologische wijnen uit onbekendere wijnlanden
6-6-2018 Genieten van bio-biertje in haven Monnickendam
1-6-2018 Nieuw in Nederland: Captain Kombucha
28-5-2018 Franse wijnbouwers voelen gevolgen nachtvorst en hagel
25-5-2018 Gin gemaakt uit eigen biologische bloementuin
25-5-2018 Overschotten bio-brood en regenwater in bier
24-5-2018 De Grote Hamersma gaat biologisch
24-5-2018 Brouwerij Roman doet intrede op biologische biermarkt
24-5-2018 Nieuw: Amandel NILK
24-5-2018 Pukka moet naam 'Detox' thee aanpassen
22-5-2018 Biologische sapjesfabriek opgezet in flat
18-5-2018 "Al onze nieuwe wijnen zijn biologisch of bio-dynamisch"
16-5-2018 In vier jaar tijd van bio-bier uit schuur naar eigen brouwerij en proeflokaal
16-5-2018 Coca-Cola introduceert over heel Europa nieuw bio-assortiment Honest
15-5-2018 Nieuw: biologische cafeïnevrije espresso
14-5-2018 Bio-wijnbouwer krijgt titel 'Magister Vini Optimus Honoris Causa'

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *