Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in voltijd en deeltijd

Vakopleiding biologisch-dynamische landbouw start 4 september

Deze zomer zullen velen weer de balans opmaken en beslissen, hun leven een nieuwe wending te geven en biologisch of biologisch-dynamisch boer, stadsboer of zorgboer te worden. Werken met hoofd, hart en handen wordt in deze tijd voor steeds meer mensen een toekomstdroom. Om de grote steden schieten stadslandbouwinitiatieven als paddenstoelen uit de grond. De wachtlijsten voor volkstuinen zijn eindeloos en community supported agriculture, waarin klanten meewerken en rechtstreeks kopen bij de boer, is de nieuwe manier om gezond en lokaal te eten, in contact met de grond vlakbij huis. Aeres MBO Warmonderhof biedt een vakopleiding biologisch-dynamische landbouw aan in Dronten en Amsterdam. Wonen, werken en leren gaan hier hand in hand. Op 31 augustus, vlak voor de start van het nieuwe schooljaar is er nog een informatiedag in Dronten.



Op Aeres MBO Dronten Warmonderhof wonen, werken en leren al 70 jaar boeren in spé. Deze voor Europa unieke school staat midden op drie boerenbedrijven en de voltijdstudenten wonen er intern. Ze gaan elke ochtend naar school en werken elke middag op het land of in de stallen. Voor volwassenen is er de deeltijdopleiding in Dronten en Amsterdam, waarin ze in twee jaar tijd een nieuw carrièreperspectief kunnen creëren. Biologisch(dynamische) landbouw spreekt zeker deze groep volwassenen met een duurzame levensfilosofie zeer aan. De deeltijders werken op een stageboerderij naar keuze en gaan één dag per week naar school. Voor degenen die nog in september willen beginnen, is er een informatiedag op 31 augustus in Dronten. Je moet je daarvoor wel even aanmelden via de site.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl
Publicatiedatum: