Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse telers vaker in de omschakeling

Lang heeft hij getwijfeld: Hugo Jacobs van Jacobs Fruit in Sint-Truiden. Toch ging hij overstag. Inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat hij omschakelde naar biologisch. Jacobs teelt appelen, peren en kersen. "Als persoon voel ik me er beter bij. Dat je weet wat je aan het doen bent", verklaart hij tegenover TV Limburg.

Meer telers die overwegen om te schakelen, zitten met vragen rond wetgeving en praktische invulling. "Wat kan wel, wat niet, zit er toekomst in voor mijn bedrijf?" Sander van Haver is bio-consulent en helpt landbouw- en fruitteeltbedrijven met de omschakeling naar bio. "De markt groeit degelijk. De consumptie van bio steeg met 12%", vertelt hij. Tegelijkertijd doet de sector er volgens hem goed aan de omschakeling goed te stroomlijnen, door te kijken waar de vraag het grootst is en er waakzaam voor te blijven dat er uiteindelijk niet teveel omgeschakeld wordt, om te voorkomen dat markt overspoeld wordt.

Klik hier voor de reportage van TV Limburg.

Bron: TV Limburg
Publicatiedatum: