Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nederlandse ghee voedselhype in Japan

Ghee, een bakvet gemaakt door de Hollandse start-up Ghee Easy, blijkt een doorslaand succes in Japan. Tijdens de Mezamashi TV-show, keken afgelopen week meer dan 14 miljoen Japanners naar een item dat uitgebreid de voordelen van ghee ten opzichte van boter of plantaardige oliŽn ter sprake bracht. De potten ghee zijn niet aan te slepen.



De Japanse bevolking heeft de hoogste levensverwachting ter wereld. Dat komt voor een groot deel door hun gezonde voeding. Japanners eten traditioneel veel vis en weinig bewerkte producten. Tijdens de ochtendshow werd expliciet gerefereerd naar de veel betere bakeigenschappen van ghee, door deze te vergelijken met boter. In boter gebakken garnalen werden zwart, terwijl de in ghee gebakken garnalen mooi bruin kleurden.

Ghee is een hele zuivere vorm van geklaarde boter. Het is een bakvet met de rijke smaak en geur van roomboter, maar het kan tot een veel hogere temperatuur worden verhit. Boter verbrandt al bij 130 graden, olijf- en zonnebloemolie gaan rond de 170 graden walmen. Ghee kan daarentegen probleemloos tot 250 graden verhit worden en is dus ideaal voor het heet aanbraden van vis en vlees, maar ook voor het bakken van een ei, pannenkoeken of het wokken van groente.



Ghee Easy maakt een spectaculaire groei door. "Drie jaar geleden begonnen we met ghee maken vanuit de keuken in mijn Amsterdamse appartementje op twee hoog", vertelt oprichter David Klingen. "Nu hebben we een complete fabriek staan en gaat onze ghee de hele wereld over."

Vooral de vraag vanuit Japan is haast niet bij te houden. Elke maand worden duizenden kilo's ghee op de boot gezet. Deze week stond Ghee Easy in Japan in de top tien van meest verkochte voedselproducten op webwinkel Amazon.

Ook in Nederland bakken steeds meer mensen met ghee. David: "Toen we net begonnen, waren onze klanten vooral culinaire types en van die echte foodies. Maar steeds meer mensen zien ghee nu als een dagelijks te gebruiken bakvet. Zo'n ontwikkeling zag je afgelopen jaren ook met kokos-olie. Dat ligt inmiddels gewoon in iedere supermarkt."

Voor meer informatie: www.ghee-easy.nl

Publicatiedatum: 12-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-11-2017 Pepernoten als ontbijt?
13-11-2017 Lima introduceert glutenvrije havermoutpap zonder kooktijd
13-11-2017 Nieuw: Your Organic Nature linzenwafels
13-11-2017 Cheese Flips houden Corn Peanuts gezelschap
10-11-2017 Hoe de Hollandse stroopwafel de wereld wil gaan veroveren
9-11-2017 Lovechock Creamy Bars te herkennen aan pasteltinten
7-11-2017 Walnootolie van Amanprana weer beschikbaar
7-11-2017 Grote saamhorigheid op eerste lustrum Biobites
2-11-2017 mymuesli adventskalenders: 24x ontbijt in kerstsferen
26-10-2017 Nieuw van Nutridia: granenwafels en chocoladerepen
25-10-2017 Taco's nu ook biologisch
20-10-2017 "Certificeringseis voor wederverkopers trekt markt in de afgrond"
20-10-2017 "Senatore Cappelli graan moest ondervoeding tegengaan"
19-10-2017 VS: trend naar bio-snoepgoed tijdens Halloween
19-10-2017 "Overbodig maken van ambtenarij kan niemand op tegen zijn"
18-10-2017 Brinkers presenteert nieuwe generatie chocoladepasta's
10-10-2017 Fair Trade Original introduceert eerste composteerbare koffiecups in het supermarkt schap
9-10-2017 Nieuw van GoPure: Fruits & Veggies
4-10-2017 Nieuw van De Rit: Kikkererwtenchips Sour Cream & Onion
3-10-2017 Pasta 100% haver nu glutenvrij

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *