Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Kansen voor exposanten én niet-exposanten
Inschrijving Horecava Innovation Award 2018 geopend

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2018 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 27 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Hemelswater, Rosval, IBM, MyOrder, VerdraaidGoed en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award wordt voor de achttiende keer op rij toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het InnovationLAB. De jury maakt de winnaar bekend op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.

De Horecava heeft de vakprijs in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties op het gebied van innovatie zichtbaar te maken en om innovatie in de foodservice branche in Nederland te stimuleren. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 1 januari 2017, komt in aanmerking voor de gerenommeerde prijs. Juryvoorzitter Hayk Simons: "De winnaar en genomineerden krijgen flinke aandacht voor hun product. Voor bedrijven is het winnen van de Award een effectief marketingmiddel dat toegang biedt tot nieuwe markten. Daar kan je niet tegenop adverteren. Ik kan ieder bedrijf aanraden om mee te doen."

Kansen voor exposanten én niet-exposanten

Bijzonder aan de innovatieverkiezing van de Horecava is dat deze openstaat voor álle bedrijven en dus niet alleen voor deelnemende bedrijven aan de vakbeurs. Zo biedt de verkiezing een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in vier categorieën: 1. Food & Beverage, 2. Equipment & Services, 3. Concepts, Interior & Design, 4. Digital, Apps & Social Media. De jury beoordeelt de inzendingen op vier hoofdcriteria: het innovatieve karakter, of ze kansen voor ondernemers bieden om omzet en marges te verhogen, of ze het werken aangenamer maken en of ze de kwaliteit verbeteren. Daarnaast is er een overkoepelende categorie voor duurzaamheid en wordt één inzending beloond met de Karel de Vos Duurzaamheid Award, genoemd naar de initiatiefnemer en jarenlang voorzitter van deze wedstrijd. Deze prijs is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie en die de sector een verfrissende impuls geeft, met een gezonde kans op rendement en geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet. Inschrijven kan tot en met 27 oktober op www.horecava.nl, waar ook de wedstrijdcriteria te vinden zijn.

Procedure

De jury van professionals uit de horecawereld maakt op 14 november de shortlist met 16 genomineerden (vier per categorie) bekend die doorgaan naar de Award. Alle genomineerden krijgen daarna de kans om hun project live te presenteren aan de vakjury. Na beoordeling kiest de jury de categoriewinnaars, de Karel de Vos Duurzaamheid Award winnaar en de overall winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, 8 januari, tijdens de officiële opening.

Gratis plek op de beurs

De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de vakbeurs krijgen de 16 genomineerden daarom de beschikking over een display op het InnovationLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij de tienduizenden bezoekers van de beurs.

Voor meer informatie: www.horecava.nl

Publicatiedatum: 6-7-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-11-2017 Fotoreportage: Nederlandse inbreng op de Nordic Organic Food Fair
17-11-2017 24 november: informatieavond Kraaybeekerhof Academie
15-11-2017 14 december: omschakeldag voor melkveehouders
14-11-2017 “De rek in Scandinavië is er voorlopig nog niet uit”
14-11-2017 25 november: Praktijkdag Verteringsklachten
14-11-2017 Meer dan 400 exposanten op Nordic Organic Food Fair
14-11-2017 "In 2030 bio-landbouw toonaangevend in de agribusiness"
13-11-2017 19 november: symposium Fosfaatspagaat in Utrecht
8-11-2017 12 december: symposium over maatschappelijk en sociaal ondernemen
7-11-2017 Cursus Biologische Fruitteelt voor starters of bedrijfsopvolgers
7-11-2017 155 producten in de race voor Natural & Organic Awards Scandinavia
6-11-2017 Vierde partnerlunch Vereniging Biologische Varkenshouders: 8 november
3-11-2017 "Standhouders BioXpo VitaSana globaal gezien heel tevreden"
2-11-2017 Studiedagen 'microbioom' en 'voeding Barstensvol Leven!'
31-10-2017 Duurzaamheid in het middelpunt tijdens Nordic Organic Food Fair 2017
30-10-2017 1 en 4 november: Storytelling Festival 2017
27-10-2017 VegFestNL 2017: “Eten voor een betere wereld”
26-10-2017 EU-missie voor biologische voeding in Singapore en Vietnam
26-10-2017 Fotoreportage Natexpo - Nederlanders verkennen kansen op Franse markt
25-10-2017 Biohuis 2018: extra aandacht voor risico's inputs en middelengebruik

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *