Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Finalisten Gaia Green Awards bekend

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de negen finalisten bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2017:

Restaurants
aan Sjuuteešnjd (Schinnen)
De Veldkeuken (Bunnik)
GYS (Utrecht)

Strandpaviljoens
Pier 32 (Den Haag)
Timboektoe (IJmuiden Noordpier)
Zoomers ( Castricum aan Zee)

Hotels
Stadshotel Woerden (Woerden)
Ecomama Hotel (Amsterdam)
Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)


Restaurant GYS (Utrecht) is een van de drie finalisten in de categorie Restaurants.

Uitreiking en jury

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 19 september 2017 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden.

De vakjury bestaat dit jaar uit:
  • Erik van Dijk (Green Key Nederland)
  • Lonneke de Kort (Bookdifferent.com)
  • Christine Absil (Good Fish Foundation)
  • Lenneke PorsĖSchot (Biojournaal)
  • Andrť Brouwer (EKO keurmerk)
  • Gregor Christiaans (Olijfbedrijf)
Jurylid Lonneke de Kort laat weten dat zij blij is dat zij door het inbrengen van haar expertise op het gebied van duurzaam toerisme een bijdrage kan leveren aan de verduurzaming van de horeca in Nederland: "Met de Gaia Green Awards geven we duurzaam ondernemen een extra podium. Als jurylid ben in natuurlijk gebonden aan de opdracht, maar vanuit mijn eigen expertise leg ik extra nadruk op factoren als inspiratie, groene beleving, communicatie van groen naar de gasten toe en sociaal en inclusief ondernemerschap. Wat mij betreft heel belangrijke factoren om onderscheidend en succesvol duurzaam te kunnen ondernemen."

Proces
De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door leden van het organisatieteam. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury.

Jurylid Machiel van Dooren (Made Blue Foundation) kent de worstelingen die veel ondernemers hebben als het gaat om duurzaamheid: "Ik kan oprecht zeggen dat de negen finalisten hun plek in de finale meer dan verdienen. Deze prachtige bedrijven mogen trots zijn op hun finaleplaats. Ik verwacht nog stevige discussies in het juryoverleg om straks in september tot de uiteindelijk winnaar per categorie te komen."

De jury heeft de opdracht om de deelnemers te beoordelen op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

Tijdens deze tweede editie worden Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieŽn Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. Een uitblinker op Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award.

Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl

Publicatiedatum: 29-6-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
28-9-2017 Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
26-9-2017 Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
21-9-2017 Doozo gaat verder als Ekomenu
14-9-2017 La Place opent eerste restaurants in nieuwe Hudsonís Bay warenhuizen
14-9-2017 Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
12-9-2017 Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
5-9-2017 "Maaltijdbezorgservice is enorme groeimarkt"
31-8-2017 Boot Koffie opent nieuwe koffiebar in Amersfoort
24-8-2017 Amerikaanse basketbalspeler opent biorestaurant bij Walmart
23-8-2017 "Sluit mensen met allergie niet buiten"
22-8-2017 Smartmat en Dagvers introduceren kookbox met bio-ingrediŽnten
22-8-2017 Hotel op bio-boerenerf maakt beleving compleet
7-8-2017 Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
21-7-2017 Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
18-7-2017 Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
18-7-2017 Een speciaalbiertje en frietje uit ťťn en dezelfde aardappel
17-7-2017 Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
14-7-2017 Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *