Restaurants
aan Sjuuteeänjd (Schinnen)
De Veldkeuken (Bunnik)
GYS (Utrecht)
Strandpaviljoens
Pier 32 (Den Haag)
Timboektoe (IJmuiden Noordpier)
Zoomers ( Castricum aan Zee)
Hotels
Stadshotel Woerden (Woerden)
Ecomama Hotel (Amsterdam)
Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)
Restaurant GYS (Utrecht) is een van de drie finalisten in de categorie Restaurants.
Uitreiking en jury
De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 19 september 2017 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden.De vakjury bestaat dit jaar uit:
- Erik van Dijk (Green Key Nederland)
- Lonneke de Kort (Bookdifferent.com)
- Christine Absil (Good Fish Foundation)
- Lenneke Pors–Schot (Biojournaal)
- André Brouwer (EKO keurmerk)
- Gregor Christiaans (Olijfbedrijf)
Proces
De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.
Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door leden van het organisatieteam. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury.
Jurylid Machiel van Dooren (Made Blue Foundation) kent de worstelingen die veel ondernemers hebben als het gaat om duurzaamheid: "Ik kan oprecht zeggen dat de negen finalisten hun plek in de finale meer dan verdienen. Deze prachtige bedrijven mogen trots zijn op hun finaleplaats. Ik verwacht nog stevige discussies in het juryoverleg om straks in september tot de uiteindelijk winnaar per categorie te komen."
De jury heeft de opdracht om de deelnemers te beoordelen op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.
Tijdens deze tweede editie worden Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. Een uitblinker op Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award.
Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl