Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toegang tot lokale teelt

Online groenten bestellen bij 'Buurderij' in Assen

Bij de Buurderij in Assen kunnen consumenten binnenkort online lokale en biologische producten bestellen. De Buurderij is nog in opbouw en zoekt naast leden ook lokale ondernemers, die hun producten via de Buurderij willen aanbieden. Daarbij wordt onder andere gedacht aan groenten en fruit. Ook blijft het mogelijk om de producten op te halen op de locatie in Assen.

In de zomer van 2016 heeft het netwerk van Boeren & Buren het platform www.boerenenburen.nl gelanceerd, met als doel om zoveel mogelijk consumenten toegang te geven tot gezonde voeding en om de lokale teelt te ondersteunen. Oorspronkelijk komt het concept uit Frankrijk. Na vijf jaar zijn er in Europa al meer dan 800 Buurderijen bijgekomen. Deze zijn onder andere te vinden in Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Duitsland en binnenkort ook in het Nederlandse Assen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Roely van Asselt via roely.boerenenburen@gmail.com.

Bron: Natuur en Milieufederatie Drenthe
Publicatiedatum: