Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Authentieke keuken met weinig poespas"
Nieuw bio-restaurant in Brussel: 't Alternatives

Brussel is een biorestaurant rijker: 't Alternatives in Jette. Kok en ondernemer Ives Pernet wist al van kleins af aan dat hij een eigen zaak wilde beginnen. Pas toen hij in aanraking kwam met bio wist hij wat het zou worden.

Wat kan je bij 't Alternatives verwachten? Ives (zijn naam zit op slinkse wijze verwerkt in de naam van het restaurant!) Pernet geeft uitleg: "Als kok heb ik al meerdere watertjes doorzwommen en heb ik ervaring in zowel tavernes als sterrenrestaurants en ook grootkeukens. Wat je over ons moet weten: we kiezen voor een authentieke keuken met weinig poespas. We willen vooral lekkere en eerlijke maaltijden aanbieden, liefst met een beperkte ecologische voetafdruk. We onderscheiden ons van veel biorestaurants door ons niet te beperken tot een vegetarisch aanbod; eender wie die een gewone gezonde maaltijd wil moet bij ons terecht kunnen."

Pernet gaat in zijn restaurant voor bio omwille van het milieu: "Door mijn engagement voor het milieu ben ik me gaan verdiepen in voedingsproducten en me vragen gaan stellen bij de productie en de kweek. Zo kwam ik enkele jaren geleden uit bij bio. Ik vind de kwaliteit van biologische producten beduidend beter."

Hij hoopt alvast op een vliegende start. Wat hem nog bezighoudt, is de zoektocht naar meer lokale bioproducten: "Mijn ideaal is om zo veel mogelijk producten lokaal af te nemen, dat moet nog groeien."

't Alternatives is ook een Biogarantie-restaurant. Dat betekent dat alle ingrediŽnten 100% biologisch zijn, ook kruiden en smaakmakers.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum: 27-6-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
8-11-2017 Ekoland bij de EKO-netwerklunch
2-11-2017 Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
2-11-2017 Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
1-11-2017 Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
31-10-2017 Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
30-10-2017 Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
24-10-2017 "Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
23-10-2017 Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *