Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Authentieke keuken met weinig poespas"
Nieuw bio-restaurant in Brussel: 't Alternatives

Brussel is een biorestaurant rijker: 't Alternatives in Jette. Kok en ondernemer Ives Pernet wist al van kleins af aan dat hij een eigen zaak wilde beginnen. Pas toen hij in aanraking kwam met bio wist hij wat het zou worden.

Wat kan je bij 't Alternatives verwachten? Ives (zijn naam zit op slinkse wijze verwerkt in de naam van het restaurant!) Pernet geeft uitleg: "Als kok heb ik al meerdere watertjes doorzwommen en heb ik ervaring in zowel tavernes als sterrenrestaurants en ook grootkeukens. Wat je over ons moet weten: we kiezen voor een authentieke keuken met weinig poespas. We willen vooral lekkere en eerlijke maaltijden aanbieden, liefst met een beperkte ecologische voetafdruk. We onderscheiden ons van veel biorestaurants door ons niet te beperken tot een vegetarisch aanbod; eender wie die een gewone gezonde maaltijd wil moet bij ons terecht kunnen."

Pernet gaat in zijn restaurant voor bio omwille van het milieu: "Door mijn engagement voor het milieu ben ik me gaan verdiepen in voedingsproducten en me vragen gaan stellen bij de productie en de kweek. Zo kwam ik enkele jaren geleden uit bij bio. Ik vind de kwaliteit van biologische producten beduidend beter."

Hij hoopt alvast op een vliegende start. Wat hem nog bezighoudt, is de zoektocht naar meer lokale bioproducten: "Mijn ideaal is om zo veel mogelijk producten lokaal af te nemen, dat moet nog groeien."

't Alternatives is ook een Biogarantie-restaurant. Dat betekent dat alle ingrediënten 100% biologisch zijn, ook kruiden en smaakmakers.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum: 27-6-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

7-8-2017 Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
21-7-2017 Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
18-7-2017 Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
18-7-2017 Een speciaalbiertje en frietje uit één en dezelfde aardappel
17-7-2017 Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
14-7-2017 Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron
10-7-2017 Biologische KOOC-maaltijden vanaf nu bij Ekoplaza
4-7-2017 Biorestaurant The Barn Food opent in augustus in Hoog Catharijne
29-6-2017 Finalisten Gaia Green Awards bekend
29-6-2017 Gemeente struikelt over terras Leids bio-restaurant
21-6-2017 Dönerzaak krijgt Zilveren EKO-keurmerk
20-6-2017 Veel belangstelling vanuit cateraars voor EKO-netwerklunch
9-6-2017 Exki trekt stekker uit vestigingen New York
30-5-2017 Foodfestivals grootste groeier in drukke festivalmarkt
29-5-2017 Ronde van Amsterdam: demarrage van Dutch Special telers
24-5-2017 Ontbijt Atelier Thisis7.am opent in Amsterdam
19-5-2017 Yoghurt Barn retailondernemer van het jaar
17-5-2017 Gents bio-restaurant sluit op emotionele wijze haar deuren
16-5-2017 Biologische friet voor Feyenoord-Legioen
9-5-2017 Biologische horeca, merken en verkoop met elkaar verbinden

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *