Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Authentieke keuken met weinig poespas"
Nieuw bio-restaurant in Brussel: 't Alternatives

Brussel is een biorestaurant rijker: 't Alternatives in Jette. Kok en ondernemer Ives Pernet wist al van kleins af aan dat hij een eigen zaak wilde beginnen. Pas toen hij in aanraking kwam met bio wist hij wat het zou worden.

Wat kan je bij 't Alternatives verwachten? Ives (zijn naam zit op slinkse wijze verwerkt in de naam van het restaurant!) Pernet geeft uitleg: "Als kok heb ik al meerdere watertjes doorzwommen en heb ik ervaring in zowel tavernes als sterrenrestaurants en ook grootkeukens. Wat je over ons moet weten: we kiezen voor een authentieke keuken met weinig poespas. We willen vooral lekkere en eerlijke maaltijden aanbieden, liefst met een beperkte ecologische voetafdruk. We onderscheiden ons van veel biorestaurants door ons niet te beperken tot een vegetarisch aanbod; eender wie die een gewone gezonde maaltijd wil moet bij ons terecht kunnen."

Pernet gaat in zijn restaurant voor bio omwille van het milieu: "Door mijn engagement voor het milieu ben ik me gaan verdiepen in voedingsproducten en me vragen gaan stellen bij de productie en de kweek. Zo kwam ik enkele jaren geleden uit bij bio. Ik vind de kwaliteit van biologische producten beduidend beter."

Hij hoopt alvast op een vliegende start. Wat hem nog bezighoudt, is de zoektocht naar meer lokale bioproducten: "Mijn ideaal is om zo veel mogelijk producten lokaal af te nemen, dat moet nog groeien."

't Alternatives is ook een Biogarantie-restaurant. Dat betekent dat alle ingrediŽnten 100% biologisch zijn, ook kruiden en smaakmakers.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum: 27-6-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
28-9-2017 Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
26-9-2017 Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
21-9-2017 Doozo gaat verder als Ekomenu
14-9-2017 La Place opent eerste restaurants in nieuwe Hudsonís Bay warenhuizen
14-9-2017 Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
12-9-2017 Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
5-9-2017 "Maaltijdbezorgservice is enorme groeimarkt"
31-8-2017 Boot Koffie opent nieuwe koffiebar in Amersfoort
24-8-2017 Amerikaanse basketbalspeler opent biorestaurant bij Walmart
23-8-2017 "Sluit mensen met allergie niet buiten"
22-8-2017 Smartmat en Dagvers introduceren kookbox met bio-ingrediŽnten
22-8-2017 Hotel op bio-boerenerf maakt beleving compleet
7-8-2017 Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
21-7-2017 Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
18-7-2017 Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
18-7-2017 Een speciaalbiertje en frietje uit ťťn en dezelfde aardappel
17-7-2017 Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
14-7-2017 Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *