Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ekoland Innovatie Prijs wordt stichting

"Innovaties verdienen meer aandacht"

Al 10 jaar geeft het vakblad 'Ekoland' op de Biobeurs biologische boeren de Ekoland Innovatie Prijs. Via stichting Ekoland Innovatie Prijs wil men met meer aandacht en professionaliteit vanaf 2017 innovatie in de biologische landbouw stimuleren. 

De Stichting wil meer dan alleen aandacht rondom de prijs. Geertje Schlaman van de nieuwe stichting: "We willen meer doen met de prijswinnaars. Hun innovaties verdienen het om meer onder de aandacht te komen van collega-boeren. We gaan dan ook door het jaar heen activiteiten organiseren met voormalige prijswinnaars."

Innovatie is niet alleen een landbouwtechnische zaak. Ook een geheel bedrijfssysteem of een nieuwe aanpak in vermarkting of communicatie met de samenleving valt onder innovatie. De jury gebruikt originaliteit, effectiviteit, algemene toepasbaarheid, algemeen maatschappelijke acceptatie, multifunctionaliteit en energie- en klimaatbewustheid gebruiken om aangemelde bedrijven te selecteren voor de Innovatieprijs. 

De Rabobank ondersteunt de Ekoland Innovatieprijs met 1.500 euro voor de eerste prijs, 750 euro voor de tweede prijs en 250 euro voor de derde prijs. Op de woensdag avond van de Biobeurs wordt de prijs feestelijk uitgereikt aan de boeren. 

Aanmelding voor de Ekoland Innovatieprijs 2018 kan via www.ekoland.nl




Publicatiedatum: