Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Samenwerking biologische Stadsbakkerij Broodt en Genneper Hoeve
Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt

Eindhovens bier, kaas en andere lekkernijen kennen we al. Maar nu komt er ook een echt Eindhovens brood. Biologische Stadsbakkerij Broodt en de Genneper Hoeve slaan de handen ineen. Het speltgraan van Landgoed Gennep wordt gemalen in de Hermus molen in Made en gebakken bij Stadsbakkerij Broodt. Zo ontstaat het eerste lokale biologische zuurdesembrood in Eindhoven.



Het idee voor het 'Hoevebroodt' ontstond al in 2015. Stadsboer Age Opdam en Stadsbakker Dido van Klinken zochten vanaf dat moment naar een manier om dit idee te verwezenlijken. "In 2015 oogstten we al een partij spelt, maar deze bleek, na enkele proefbaksels, niet over de juiste bakeigenschappen te beschikken om een lekker brood van te bakken", aldus Age. Dido vult aan: "Dus moest het idee voor een lokaal brood een jaar worden uitgesteld. In 2016 was de oogst perfect en werden er met het spelt een paar proefbaksels gemaakt. Het meel was goed en gaf een mooi en smaakvol brood." En zo was het Hoevebroodt geboren.

Het graan is geteeld op het perceel van de Genneper Hoeve op Landgoed Gennep. Age vertelt enthousiast: "Na de oogst is het spelt gepeld en gemalen in de Hermus molen in Made (West-Brabant). Dit was de dichtstbijzijnde biologisch gecertificeerde molenaar. Essentieel om de biologische keten, boer-molenaar-bakker, in stand te houden."



Het Hoevebroodt is een robuust, stevig vierkant desem brood. Dido legt de techniek achter het brood kort uit: "Het bestaat uit niets meer dan meel, water, zout en desem. Het deeg rijst 16 uur voor een complete rijping voordat het de oven in gaat. Het wordt op de vloer van de oven gebakken voor een krokante korst."

Het brood is vanaf dit weekend zaterdag 17 juni verkrijgbaar bij Stadbakkerij Broodt en bij de Genneper Hoeve in Eindhoven. De introductie valt samen met De Geluksroute rondom Stadsbakkerij Broodt en de opendagen bij de Genneper hoeve.
Stadsbakkerij Broodt is de enige biologisch gecertificeerde bakkerij in de regio Eindhoven. De bakkerij en winkel zijn op de Smalle Haven 101 in het centrum van Eindhoven. De Genneper Hoeve is de biologisch-dynamische stadsboerderij aan het Tongelreeppad op Landgoed Gennep.

Voor meer informatie: info@broodt.nl / info@genneperhoeve.nl

Publicatiedatum: 19-6-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling
17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
9-11-2017 Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen
21-7-2017 TerraSana presenteert kleurrijke vernieuwde broodlijn
5-7-2017 Historische relatie Korenmolen en biobakkerij in ere hersteld
23-6-2017 Omzet bio-brood in servicesupers stijgt ruim een kwart in 2016
12-6-2017 "Jammer dat Skal niet meer in staat is om mee te denken"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *