Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Samenwerking biologische Stadsbakkerij Broodt en Genneper Hoeve
Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt

Eindhovens bier, kaas en andere lekkernijen kennen we al. Maar nu komt er ook een echt Eindhovens brood. Biologische Stadsbakkerij Broodt en de Genneper Hoeve slaan de handen ineen. Het speltgraan van Landgoed Gennep wordt gemalen in de Hermus molen in Made en gebakken bij Stadsbakkerij Broodt. Zo ontstaat het eerste lokale biologische zuurdesembrood in Eindhoven.



Het idee voor het 'Hoevebroodt' ontstond al in 2015. Stadsboer Age Opdam en Stadsbakker Dido van Klinken zochten vanaf dat moment naar een manier om dit idee te verwezenlijken. "In 2015 oogstten we al een partij spelt, maar deze bleek, na enkele proefbaksels, niet over de juiste bakeigenschappen te beschikken om een lekker brood van te bakken", aldus Age. Dido vult aan: "Dus moest het idee voor een lokaal brood een jaar worden uitgesteld. In 2016 was de oogst perfect en werden er met het spelt een paar proefbaksels gemaakt. Het meel was goed en gaf een mooi en smaakvol brood." En zo was het Hoevebroodt geboren.

Het graan is geteeld op het perceel van de Genneper Hoeve op Landgoed Gennep. Age vertelt enthousiast: "Na de oogst is het spelt gepeld en gemalen in de Hermus molen in Made (West-Brabant). Dit was de dichtstbijzijnde biologisch gecertificeerde molenaar. Essentieel om de biologische keten, boer-molenaar-bakker, in stand te houden."



Het Hoevebroodt is een robuust, stevig vierkant desem brood. Dido legt de techniek achter het brood kort uit: "Het bestaat uit niets meer dan meel, water, zout en desem. Het deeg rijst 16 uur voor een complete rijping voordat het de oven in gaat. Het wordt op de vloer van de oven gebakken voor een krokante korst."

Het brood is vanaf dit weekend zaterdag 17 juni verkrijgbaar bij Stadbakkerij Broodt en bij de Genneper Hoeve in Eindhoven. De introductie valt samen met De Geluksroute rondom Stadsbakkerij Broodt en de opendagen bij de Genneper hoeve.
Stadsbakkerij Broodt is de enige biologisch gecertificeerde bakkerij in de regio Eindhoven. De bakkerij en winkel zijn op de Smalle Haven 101 in het centrum van Eindhoven. De Genneper Hoeve is de biologisch-dynamische stadsboerderij aan het Tongelreeppad op Landgoed Gennep.

Voor meer informatie: info@broodt.nl / info@genneperhoeve.nl

Publicatiedatum: 19-6-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *