Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




29 juni op 'van food waste naar food profit'
Meer groente én minder vlees: de blendburger

Vanuit één van de pitches op de bijeenkomst 'van food waste naar food profit', van MVO Nederland en Wageningen Academy op 29 juni aanstaande, komt deze vraag aan de orde.

Reststroom groenten én vlees

Tot nu toe had je vlees, vis, gevogelte, ei en vleesvervangers als eiwitcomponent op je bord. Maar misschien kan er met een product dat bestaat uit 50% vlees en 50% groente een nieuwe categorie toegevoegd worden? Het bedrijf Bolscher uit Enschede wil haar vlees samen laten gaan met reststromen groenten van andere bedrijven. Het eerste product waarmee is geëxperimenteerd, zijn de steeltjes van champignons. Bolscher is SKAL-gecertificeerd.

Smaak is topprioriteit

Dit nieuwe concept is in samenwerking met FoodMarketing4u ontwikkeld. Het is geïnspireerd op ontwikkelingen in de VS, waar het begrip 'blend burgers' niet meer is weg te denken. Het kan zowel motiveren tot het meer eten van groenten als het minderen van de vleesconsumptie. En dat is precies wat veel consumenten nog lastig vinden, maar wel lijken te willen.

Natuurlijk wordt vlees nog vaak uit gewoonte gekocht maar ook de smaak is een belangrijke drijfveer. "Met de smaak van vlees in het product, hopen we dan ook met name de flexitariër te kunnen overtuigen", aldus Gerben ten Kate, Manager commercie en logistiek van Bolscher, meer dan vlees.

Primaire doelgroep foodservice

De beoogde doelgroep is de (fast) foodservice en horeca, maar er worden op voorhand geen doelgroepen uitgesloten. "Het zou fantastisch zijn als dit idee breed omarmd wordt door consumenten, waar dan ook, maar focus is belangrijk om het juiste publiek een oplossing te bieden. In nauwe afstemming met de eerste klanten wordt volgens de principes van 'agile werken' het hele concept verder verfijnd", zegt Astrid Kühlkamp van FoodMarketing4u.

Bron: Wageningen Academy

Publicatiedatum: 12-6-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Symposium en open dag biologische varkenshouderij familie Boerrigter
18-9-2017 Arjen Lubach komt met 'slechter leven'-keurmerk
14-9-2017 Nieuw onderzoek naar mobiel slachthuis in Vlaanderen
1-9-2017 Politie vindt dode hond en kilo's marihuana in biowinkel
31-8-2017 Gesteggel om vergunning bio-varkenshouderij
30-8-2017 "De volkorenversie onder de visolie"
30-8-2017 Markt voor bio-varkensvlees nog altijd bescheiden
25-8-2017 Bio-tapas van Nederlandse bodem
18-8-2017 "Willen het stigma dat biologisch duurder moet zijn doorbreken"
15-8-2017 Reclame van Emté omtrent natuurvlees misleidend
15-8-2017 Kruidenextract geen effect op berengeur biologisch varkensvlees
11-7-2017 Benaming vegetarische schnitzel mag tóch in Duitsland
10-7-2017 Aantal bio-bedrijven vrijgesteld van investeringen Brabantse milieuplannen
7-7-2017 ZLTO pleit voor vrijstelling bioveehouderij rondom Brabantse verordening
6-7-2017 Staatssecretaris Van Dam wil eind aan slacht hoogdrachtige dieren
27-6-2017 Biologisch opgefokte gelten zijn socialer en spenen meer
22-6-2017 Zuid-Koreanen verdiepen zich in bio-vleeswarenketen
19-6-2017 Hoeve 'de Bonte Bentheimer' tevreden debutant
15-6-2017 Een bio-varken heeft het zo slecht nog niet
13-6-2017 Winnaar barbecue biowedstrijd bekendgemaakt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *