Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Primeur voor OTC-Holland:

Jaarrond Colombiaanse bio-limes dankzij samenwerking met telerscollectief

Biologisch distributeur OTC-Holland deelt mee dat ze haar assortiment vanaf heden heeft uitgebreid met jaarrond biologische limoenen uit Colombia. Na een intensieve periode van voorbereiden, analyseren en verkennen, hebben OTC en een Colombiaans telerscollectief hun kennis en krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een biologisch limesproject. Nog niet eerder waren er biologische limes uit Colombia bij OTC beschikbaar. Vorige week zijn de eerste limes in het OTC bio handling center in Poeldijk gearriveerd. "Door de grote vraag naar biologische limoenen vanuit de markt zijn wij gestart met de ontwikkeling van dit project. Dankzij de 35 gecertificeerde lokale telers die bij het project zijn aangesloten, kunnen wij onze afnemers het hele jaar door voorzien van biologische limes", aldus Alexander Restrepo, Product Development Manager bij OTC. Het collectief is, als onderdeel van een subsidieprogramma van de Colombiaanse overheid, 6 jaar geleden opgezet om kleine boeren een kans te geven zelfredzaam te zijn. Alexander heeft, met focus op het leveren van kwaliteit en continuïteit tegen een eerlijke prijs, de telers begeleid bij het behalen van biologische certificering.


Biologische limes klaar om geplukt te worden.

Compost workshop

Omdat de telers hun compost moeten inkopen bij grote bedrijven, heeft Alexander onlangs in samenwerking met een exporteur en een ervaren biologische koffieteler een compost workshop verzorgd. In deze workshop leerden de telers hoe ze zelf biologische compost konden maken, zodat ze in een later stadium onafhankelijk kunnen zijn. Inmiddels zijn de telers met een eerste pilot gestart. In samenwerking met OTC en de telers wordt een centrale plek gecreëerd waar de telers hun compost kunnen maken, verwerken en opslaan.


Deelnemers van de compost workshop (verzorgd door Alexander, tweede van links).

De regio

Het teeltgebied ligt in het Zuiden van Colombia op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau. Een ideaal gebied voor het telen van limes, met relatief lage regenval en goede irrigatie mogelijkheden. Dankzij diverse workshops van NGO's (non-gouvernementele organisaties) worden de telers bewust gemaakt hoe ze op een duurzame manier met de natuur om moeten gaan.

Tahiti limoen

De Tahiti lime heeft dankzij het gunstige microklimaat een intense groene kleur en stevige schil. Het vruchtvlees en de schil van deze biologische lime is een frisse smaakmaker aan vele gerechten en dranken. De limes worden verpakt in de speciaal voor dit project ontworpen 4 kg 'MmmBIO' dozen. Ze zijn jaarrond verkrijgbaar in de maatsortering 36 tot 66. Heeft u vragen over deze biologische limes? OTC kan er alles over vertellen: sales@otc-organics.com, 0320 289030.


De limes worden zorgvuldig verpakt in 'MmmBIO' dozen. Verse limes in 'MmmBIO' dozen.

Voor meer informatie: www.otcholland.com
Publicatiedatum: