Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Open dag op 11 juni
Het Blauwe Huis: ruimere vruchtwisseling na uitbreiding

Tholen - Jan-Kees Luijerink keek vanmorgen halsreikend uit naar de beloofde regenbuien. Dit zal de kruiden, specerijen en planten van het biologisch-dynamische kruidenbedrijf in Ruinerwold goed doen, vertelt hij. "Als het maar hard gaat plenzen, dan maken die paar klappen onweer mij echt niet uit. Tot nu gingen de buien veelal aan ons voorbij." Jan-Kees geeft aan dat het areaal verder uitgebreid is. "Twee jaar geleden is er al zes hectare bij gekomen en sinds kort beschikken we over 1,7 hectare extra grond. We hebben het aangrenzende perceel van de buurman gekocht. Dit buitenkansje konden we natuurlijk niet laten lopen." Uitbreiding

Een welkome uitbreiding, meent Jan-Kees, aangezien de afzet van de producten nog altijd toeneemt. "Het groeit alleen niet meer zo spectaculair als vorig jaar." Meer ruimte betekent ook meer mogelijkheden, vertelt hij: "Dankzij de uitbreiding kunnen we een wat ruimere vruchtwisseling opzetten. Dat is het belangrijkst. Normaal doen we altijd op dezelfde stukken weer tuinbouw, nu hebben we de mogelijkheid om er bijvoorbeeld ook eens grasklaver op in te zaaien. Ook krijgen we meer ruimte om vee op te houden. De uitbreidingen zijn belangrijk voor de verdere toekomst van Het Blauwe Huis en waar we heen willen als bedrijf. We willen ons op teeltgebied blijven ontwikkelen, het speciale soort expertise dat wij hebben houd je alleen als de planten ook echt door je handen gaan. We nemen dan ook de tijd voor de verdere ontwikkeling, zodat we kunnen leren van de veranderende omstandigheden."


Jan-Kees op de Lentemarkt bij De Groene Passage in 2015.

Open dag

Het Blauwe Huis houdt aanstaande zondag 11 juni een open dag (Buitenhuizerweg 19). Tijdens de open dag zal onder het motto 'Drentse Blaadjes, Franse Kruiden' speciale aandacht besteed aan het Franse Zusterbedrijf L'Herbier du Diois. Ook zullen de medewerkers tijdens rondleidingen alles vertellen over de producten en de bio-dynamische werkwijze. "Voor de bezoeker is de rondleiding over het bedrijf altijd het meest bijzonder. De open dag is verder altijd een feestje. Er is muziek en eten en drinken." Jan-Kees vertelt dat er ook diverse kraampjes op het terrein te vinden zullen zijn. "Ter aanvulling van ons assortiment verkopen ook diverse collega's hun planten op onze open dag." Hij verwacht bezoekers vanuit het hele land. "Er komen zeker ook mensen uit de buurt, maar ze komen altijd uit het hele land. Daar ben ik iedere keer nog verbaasd over."

Klik hier voor meer informatie over de open dag.

Publicatiedatum: 6-6-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-9-2017 Odin officieel lid van de vereniging Gemene Goed Economie
21-9-2017 14 oktober: officiŽle boekpresentatie Rineke Dijkinga
21-9-2017 Hooi, honing en hout sierden open dag Landgoed Bleijendijk
20-9-2017 Weerstand tegen uitbreidingsplannen Vitalis
18-9-2017 Ecover komt in handen van Amerikaanse sectorgenoot
15-9-2017 Schulp Vruchtensappen wint Ondernemersprijs Stichtse Vecht 2017
15-9-2017 Eerste grondsteen nieuw hoofdkantoor Eosta gelegd
13-9-2017 Skal: 47 nieuwe bio-bedrijven in juli 2017, 52 in augustus
13-9-2017 Benefietlezing met Rineke Dijkinga levert 1400 euro op
12-9-2017 Hoe onoff spices! de Thaise bio-landbouw op de kaart zet
11-9-2017 ForFarmers en Agriterra professionaliseren veehouderij in opkomende markten
8-9-2017 De Polderkol bestaat 12,5 jaar
4-9-2017 Overdrachtsfestival Naoberhoeve trekt honderden bezoekers
4-9-2017 Van Dam: "Sectororganisaties dragen ůůk verantwoordelijkheid"
1-9-2017 Anton Hulsegge (Howitec) 25 jaar in het vak
1-9-2017 Nautilus Organic zet GMO voorlopig in de ijskast
31-8-2017 "Drogisterijen en gezondheidswinkels afgeknapt op massaproducten"
30-8-2017 Octrooi paarse radijskiemen nietig verklaard
29-8-2017 Dieven richten ravage aan bij Vlaamse bio-boer
25-8-2017 "Biohuis moet vaker in het veld aanwezig zijn"

 

Reacties:


Suiker is de grootste ellende in onze voeding. In de gangbare winkels stikt het van de suiker. Ook in de Bio sector komt de sluipend deze suiker cosumtie in de voeding. Op de TV was laats een prachtige uitzending over suiker en de welvaartsziekte in ons land en in de wereld . Deze mevr komt hier de suiker promoten en wil haar bedrijf veil stellen. Ik hoop dat de Biologische producten niet nog meer versuikerd gaan worden dan is Bio voor mij een zaak geworden van voeding die niet meer te onderscheiden is van de gangbare. Dat jullie hier een podium voor bieden ,is mij dus onbegrijpelijk? Misschien even de uitzending terugkijken over suiker?
Leonie Heine, Bergen NH (email) - 6-6-2017 17:30:51


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *