Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Zeeuwse biologische streekproducten en ontwikkelingen gepromoot op BioVak

Tijdens de Biovak 2011, gehouden op 19 en 20 januari jongstleden in Zwolle, hebben nationale en internationale bezoekers Zeeuwse biologische zaligheden kunnen zien en proeven.

Vanuit Zeeland is met de regio-streektruck een promotiestand ingericht met daarin en daarbuiten producten en informatie over biologische streekproducten.

Kok D.P. Arkenbout uit Bruinisse heeft zich twee dagen lang kunnen uitleven in de truck. De truck is namelijk voorzien van een prachtige keuken waarin de meest culinaire gerechten kunnen worden bereid. 

Het aanbod was divers met onder andere wintergroenten van het land van 't Hof Welgelegen uit Middelburg, Zeeuwse mosterd uit Zierikzee, de sappen en jam van De Ring uit Oud-Sabbinge en biologische kipproducten van Huis ter Mee uit Oostkapelle. De oesters en mosselen, die door Krijn Verwijs uit Yerseke werden aangeboden, trokken bezoekers naar de truck om te genieten van deze zilte lekkernij. Hoewel niet echt biologisch werd er van de Zeeuwse babbelaars gretig gesnoept.

Om Zeeland nog wat breder te promoten werd het onlangs verschenen boekje 'Zin in Zeeland' met daarin reisverhalen langs Zeeuwse smaakmakers aangeprezen. Door het bedrijf DSD uit Wemeldinge werd informatie gegeven over een voor Zeeland nieuwe ontwikkeling van bietenvermaling, het zgn. Betaprocess.

De 12 meter lange regio-streektruck van Interregio Food Center trok veel bekijks. Inmiddels is de truck teruggebracht naar Kapelle en weer inzetbaar voor andere evenementen met bijvoorbeeld culinaire thema's.

Deelname aan de Biovak 2011 werd onder andere mogelijk gemaakt door een bijdrage van de stichting Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep (ZIGZAG).



Publicatiedatum: 25-1-2011

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

14-11-2017 Sour ontwikkelt maaltijdmixen met eiwit uit reststromen koolzaad
27-10-2017 Natudis: "Ekoland tomatensoep voldoet aan richtlijnen Voedingscentrum"
26-10-2017 Bio bekleedt top 5 in Tomatensoepwijzer
5-10-2017 Interne automatisering Machandel voorzien van impuls
18-7-2017 Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten
21-6-2017 "Wij voegen geen middelen toe. Nul"
13-6-2017 "Liever lokaal geteeld gangbaar fruit dan ingevlogen bio-fruit"
12-4-2017 Conservenfabriek draait overuren door vroege aspergeoogst
3-4-2017 Wilde bessenjam en -siropen Torfolk GŚrd nu in Nederland
29-3-2017 Groningen stimuleert teelt voor bio-conserven
22-3-2017 Duurzaam dieet voor je kat
7-3-2017 Biologische babyvoeding en conserven in trek
13-10-2016 Bio-aandeel Baltussen toegenomen tot 50%
30-9-2016 Baltussen kampt met aanvoerproblemen na extreem weer
13-9-2016 Bonduelle breidt biologisch aanbod uit
6-9-2016 MariŽnwaerdt introduceert nieuwe producten met uitsluitend natuurlijke suikers
24-8-2016 Hollandse gezelligheid op 22ste Landgoedfair
2-6-2016 Tomatenpuree van De Nieuwe Band wordt Demeter
11-3-2016 Amaizin exotische bonen in blik
16-2-2016 Hoogste score voor La BIO IDEA kikkererwten

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *