Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Allergeenvrije chocolade van Magic Chocolates

"De echte magie zit hem in zijn eenvoud"

Tholen – Allergenenvrije chocolade blijft bij de grote spelers tamelijk onopgemerkt. Peter Heerwegh en Stijn van Paemelen zagen juist in die niche mooie marktkansen en dus besloot het Vlaamse duo in 2014 met Magic Chocolates over te gaan tot eigen productie. "De volumes van 'free from'-producten zijn in de ogen van de gevestigde namen nog te bescheiden. Toch zie je dat deze productgroep aan populariteit wint. En het leuke is: je hoeft geen allergie te hebben om van deze allergenenvrije chocolade te kunnen genieten", vertelt Klaartje Mertens.



De chocolade van de start-up doet zijn naam eer aan. Met klinkende namen als Coco Loco, Abracadabra en Hocus Pocus wordt in één oogopslag duidelijk dat het tovenaarsthema model staat voor de chocolade. De ludieke invulling geeft subtiel betekenis aan een serieuzer onderwerp: de impact van het leven met allergieën, voor velen zo'n beperkende factor in hun dagelijks leven. Want vindt maar eens alternatieven. Magic Chocolates geeft gestalte aan hen die op zoek zijn naar gezonde suikervervangers, veganistische producten of alternatieven vrij van sojalecithine en noten. Na een lange zoektocht is dat best een magisch moment.



Je zou verwachten dat die keuze voor deze niches de chocolatiers ironisch genoeg zelf beperkt in hun keuzevrijheid, maar het tegendeel blijkt waar: het schept juist duidelijkheid. Wie een blik op de ingrediëntenlijst werpt, verbaast zich over de lengte. Je komt geen product tegen met meer dan vier ingrediënten. De variant op basis van kokosbloesemsuiker bijvoorbeeld – een verantwoord alternatief voor geraffineerde suiker – telt er maar twee.



Deze maand is ook de Tiger Crunch geïntroduceerd: een variant op basis van geroosterde en gekarameliseerde tijgernoten (ook wel chufa genoemd). Deze editie is geschikt voor mensen met een pinda-allergie en is vrij van lactose en soja.



Wat België betreft, is Magic Chocolate verkrijgbaar bij onder andere Het Natuurhuis, 't lang leven Lochristi en Bioplanet. In Nederland worden de producten bij Puur Mieke verkocht.

Voor meer informatie:
Magic Chocolates bvba
Grote Markt 89
9060 Zelzate (België)
T: +32 474091514
info@magic-chocolates.be
www.magic-chocolates.be