Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor ons duidelijk waardoor hij gewonnen heeft"
Bio-muesli de juiste brandstof voor Tom Dumoulin?

Tholen - Tom Dumoulin heeft de honderdste Giro d'Italia gewonnen. Afgelopen zondag sloot hij de spannende wielerwedstrijd af met een weergaloze tijdrit. Rob van den Berg vertelt dat ze bij De Halm de meerdaagse wielerwedstrijd de afgelopen weken met extra interesse gevolgd. "De Halm juicht als kersverse partner van Team Sunweb, de wielerploeg waarvoor Tom rijdt. Elke ochtend stonden onze muesli's, waaronder onze Spelt Flakes, op de ontbijttafel bij Team Sunweb. Wij zijn kei trots op deze mooie prestatie. Het is voor ons duidelijk waardoor hij gewonnen heeft", zegt Rob met een knipoog.


Tom Dumoulin toont de beker. Foto's via Ingo Janssen.

Rob geeft aan dat De Halm via de Bisschopsmolen in contact is gekomen met team Sunweb. Dumoulin heeft met deze prestatie voor de eerste Nederlandse eindzege in een grote ronde in 37 jaar tijd gezorgd. De Halm interviewde Tom Dumoulin begin dit jaar:

"In de toekomst zal ik in ieder geval jullie producten eten voor het ontbijt", beloofde Tom. Halm'ers Mieke en Aletta waren gecharmeerd van zijn oprechte antwoorden. "Kan De Halm niet een gezonde en lekkere snack bedenken?" vroeg hij. "Graag zou ik in de tijd na de wedstrijd en voor het avondeten iets eten dat niet meteen heel ongezond is, maar in ieder geval wel lekker."

Tom Dumoulin leeft voor de wielersport. "Ik ben tweehonderd dagen per jaar van huis." Zijn dagritme, zijn voeding, tja, eigenlijk staat alles in dienst van zijn prestaties op de fiets. Maar dat betekent niet dat je altijd streng voor jezelf moet zijn. "Ik eet altijd wel iets lekkers. Koekjes of zo. Je kunt niet je hele leven elke dag alleen maar supergezonde dingen eten."


Het team van Sunweb poseert met de beker.

Lekker en gezond

Lekker en gezond, dat is wat Tom het liefst krijgt voorgeschoteld: "Wat we na de rit eten, mag van mij echt wel verbeteren. Nu is dat vaak een grote bak doodgekookte rijst. Misschien dat De Halm daarin iets kan gaan betekenen." Mieke en Aletta nemen deze uitdaging aan.

Voordat ze afscheid nemen, willen ze graag nog even weten of Tom altijd wielrenner heeft willen worden. "Als ik geen wielrenner was, zou ik dokter worden. Maar studie en topsport zijn nauwelijks te combineren. Nu, na zes jaar, merk ik dat ik ruimte kan maken voor iets anders dan topsport. In het begin had ik daar de energie niet voor. Wat ik na de wielrennerij ga doen? Ik zou het echt niet weten."

Voor meer informatie:
 
Rob van den Berg
De Halm
De Morgenstond 15
5473 ZG  Heeswijk-Dinther
0413 293090
Rob@dehalm.nl
www.dehalm.nl

Publicatiedatum: 30-5-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-8-2017 Bio gooit hoge ogen bij Paprika chips-wijzer
14-8-2017 'Super Bouillon': bouillon zonder vezelarme vulstoffen
7-8-2017 Tons ongezoete bio-ketchup bovenaan 'Ketchupwijzer'
21-7-2017 Nieuwe kokosoliŰn onder Ekoland
20-7-2017 Biologische theeproducent geselecteerd voor Innovatiefonds
20-7-2017 Marc. introduceert drie biologische zeewiersauzen
13-7-2017 Europa's eerste biologische oliemolen flink uitgebreid
12-7-2017 Nederlandse ghee voedselhype in Japan
12-7-2017 Lolly krijgt tweede leven als eetbare bloem
12-7-2017 Nieuw: pannenkoekenmixen pompoen en kikkererwten
11-7-2017 Nieuw snoepje met allÚÚn fruit te koop bij Ekoplaza
7-7-2017 FITSHE introduceert premium vegan prote´nebars
5-7-2017 Nieuwe look voor Lovechock Bars
5-7-2017 "Authentieke Thaise smaak past goed bij barbecue"
4-7-2017 Foodvision introduceert vijf e-nummervrije salades voor op brood en toast
30-6-2017 Nieuwe receptuur voor waterijs Ice Cream Factory
29-6-2017 Gaston Smit van Horizon onderscheiden door amandelco÷peratie
28-6-2017 Hollands biologisch koekje begint samenwerking met Whole Foods
21-6-2017 Googly Fruit lanceert lijn biosnacks op Britse markt
13-6-2017 'Foie gras' zonder gans en volgens veganistisch recept

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *