Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alternatieve route naar natuurinclusieve melkveehouderij

"Voor weidevogels doen wij onze uiterste best"

Tholen – De zuivel van Weide Weelde is niet biologisch, maar heeft een duidelijk doel voor ogen: zich maximaal inzetten voor weidevogels en biodiversiteit. De melk voor Weide Weelde wordt geproduceerd door twaalf Gildeboeren en via een aparte melkstroom verwerkt. "Onze Gildeboeren hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De twaalf boeren uit Noord-Nederland doen onder meer aan uitgesteld maaien en hebben kruidenrijke weiden. Gecombineerd met de plas-dras-omgeving voelen de weidevogels zich daar maximaal thuis", vertelt Mirjam van Ginkel van Weide Weelde.



Het aantal weidevogels in Nederland loopt terug. "Onze boeren willen helpen het tij te keren. Consumenten kunnen daar ook aan bijdragen: per verkochte verpakking gaat 2 cent naar projecten om weidevogels te ondersteunen. Het afgelopen jaar zijn met deze opbrengsten onder andere een natuurvriendelijke oever en plas-drassen aangelegd. Onze primaire insteek is het ondersteunen van de weidevogels. Op het gebied van weidevogels zetten we misschien wel een grotere stap voorwaarts dan bioboeren", vervolgt Mirjam.



De Gildeboeren telen het voer voor de koeien zoveel mogelijk op het eigen bedrijf. "Dat de boeren ernaar streven om de koeien 180 dagen buiten te lopen in plaats van de gebruikelijke 120 dagen, draagt bij aan het dierenwelzijn en maakt het grasland bovendien aantrekkelijker voor weidevogels."



Weide Weelde werkt samen met Vogelbescherming Nederland. De zuivelproducten zijn verkrijgbaar bij AH, Poiesz, Deen, Jumbo, Plus en Dekamarkt.

Voor meer informatie:
info@weideweelde.nl
www.weideweelde.nl