Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"We betrekken onze klanten graag bij het bakproces"
Zeeuwse biobakker zet haar deuren wagenwijd open


Tholen – Klanten van In de Bakkerij in Goes zien precies wat er achter de schermen gebeurd. De bakkerij is overduidelijk geïnspireerd door de Franse boulangerie. Niet vreemd als je bedenkt dat eigenaresse Renée Looman in Frankrijk de kneepjes van het vak geleerd heeft. Het is de beleving waar klanten nadrukkelijk naar op zoek zijn en die de bakkerij graag uitdraagt. "Wij vinden het leuk om onze klanten op laagdrempelige wijze bij het proces te betrekken. Wij creëren voor hen een vakantiegevoel", vertelt Renée. En dat is niet uit de lucht gegrepen. "Veel Duitse en Belgische badgasten zien ons als hun 'stambakker'." Het prominent zichtbare gastenboek bij het entree, met verwijzing naar reizigerswebsite TripAdvisor, getuigt daarvan. 



Vers belangrijk speerpunt

"Het ambacht van bakker heeft zijn glans verloren. Het is weer tijd dat de producten centraal komen te staan", motiveert Renée haar ondernemerschap. Versheid is daarom ook een speerpunt. "De bakkerij werkt niet met grote voorraden. We bakken liever ter plaatse bij, dan dat we met grote voorraden werken. Alleen zo kunnen we de versheid van onze producten garanderen. Naar klanten toe is dat meteen een bevestiging dat alles wat we doen transparantie ademt. Niks komt uit de vriezer." 



Geen traditionele bakker

De inrichting verraad dat we geenszins te maken hebben met een bakker in de traditionele zin van het woord. De pittoreske tafeltjes, de handgeschilderde vloer en de glazen wand rondom de werkplaats benadrukken dat klanten voor méér komen dan alleen een brood. Elke klant is meteen een gast. "Je kunt hier komen ontbijten, maar ook op andere momenten van de dag staat koffie en koek klaar", vervolgt de jonge onderneemster. Klanten kunnen gerust een stuk brood proeven, voordat ze tot aankoop overgaan. "Ze verbazen zich vaak over het feit dat onze broden er anders uitzien dan in de supermarkt. De broden worden immers in een steenoven gebakken en met de hand gevormd. We grijpen dat moment ook vaak aan om te vertellen welke ingrediënten we gebruiken en waar biologisch voor staat." Buiten de winkel om belevert de bakkerij ook horeca uit de omgeving met halffabricaten om op locatie zelf af te bakken.  



Niet alles biologisch

Alle broden bevatten biologische ingrediënten, maar alleen het speltbrood is biologisch gecertificeerd. "We importeren alle bloem uit Frankrijk, afkomstig van een biologische molenaar. De kwaliteit daarvan is hoog en dat zet meteen een mooie standaard voor de rest van ons assortiment. Volledig biologisch werken is echter aan de prijs. In die vorm is het natuurlijk echt een luxeproduct. Om ook de prijsbewuste consument te bedienen die enige affiniteit heeft met biologisch, voorstaan we een tussenvorm. Broden die voor een deel bio zijn, kunnen we aantrekkelijker prijzen. Dan bereik je natuurlijk een veel grotere doelgroep."


Voor meer informatie: 
Renée Looman
In de Bakkerij
Wijngaardstraat 50
4461 DD Goes
M: 06-51544066
info@in-de-bakkerij.nl
www.in-de-bakkerij.nl

Publicatiedatum: 19-5-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *