Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schots bio-areaal daalt voor achtste jaar op rij

Het biologisch areaal in Schotland is met 4% gedaald naar ongeveer 121.000 hectare. dat blijkt uit cijfers van de Schotse regering. Daarmee is 2,2% van de landbouwgrond in gebruik door biologische bedrijven. Het is het achtste jaar op rij dat het areaal een krimp laat zien.



De dalingen waren te zien in grasland (-4%) en aardappelen en groenten (-1%). De graanteelt liet een lichte stijging zien (+1%). Weiden maken 93% uit van het biologische landbouwareaal. Wel steeg de biologische veestapel met 16% naar 29.000 koeien. Het aantal schapen daalde met 13% naar 115.000 schapen. Ook het aantal varkens en pluimvee daalde met -75% (1.750 varkens) en -8% (241.000 pluimvee). Er was een stijging in het aantal gecertificeerde bedrijven en verwerkers van 536 bedrijven in 2015 naar 560 bedrijven vorig jaar.

In het Verenigd Koninkrijk als geheel staat de biologische teelt ook onder druk. Het areaal incasseerde een verlies en kwam uit op 2,9% van de totale landbouwgrond. Daarmee vormt het Verenigd Koninkrijk een uitzondering op de trend in Europa, waar de biologische sector de wind mee heeft. Volgens de laatste cijfers is daar 6% van het totaal areaal biologisch.

Bron: The Press and Journal
Publicatiedatum: