Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nieuwe regionale food market
TasteXL Market: shoppen met een chef

De Restaurant Alliantie ‘s-Hertogenbosch organiseert op zaterdag 13 mei voor de eerste keer de TasteXL Market. Deze eerste editie van een foodmarket met regionale- en biologische streekproducten, strijkt neer in de Isabella Kazerne in Vught. De markt is een initiatief van de Bossche Restaurant alliantie in samenwerking met ZLTO en verschillende biologische tuinders.

Nieuw zusje Taste XL

De nieuwe foodmarket is ontwikkeld onder de vlag van Taste XL. Onder deze titel wordt jaarlijks in het najaar de culinaire route 'Het grootste restaurant van Nederland' georganiseerd. Volgens voorzitter Bart Derks van de Restaurant Alliantie is de tijd rijp voor een zusje van deze succesvolle culinaire route. Derks: "Wij staan als alliantie voor awareness van de stad en het prachtige aanbod van gastvrije en culinaire restaurants. Daarnaast propageren wij ook graag de herkomst van de producten die de schil rondom de stad ons biedt. TasteXL is een prachtig bestaand concept wat uitbreiding verdient. Wij zien deze uitbreiding in de opzet van deze nieuwe regionale foodmarket."

Shoppen met een chef

Om bezoekers op weg te helpen, zullen tijdens de foodmarket diverse chefs koks aanwezig zijn. Derks: "Het is de kunst om te koken met het aanbod van het seizoen. Dat dat niet altijd eenvoudig is, realiseren wij ons. Om die reden geven chefs tips. Zij beantwoorden vragen over recepturen en bereiding van gerechten met producten uit dit seizoen en geven culinair advies om de streekproducten goed toe te kunnen passen."

Deelnemers uit alle hoeken

Op de foodmarket - die in verband met de versheid van producten duurt van 10.00-13.00 uur - zullen exposanten onder andere streek- en biologische groenten, fruit, vlees, zuivelproducten en drank aanbieden.

Deelnemers zijn onder andere: Tuinderij de Es (groenten), Tuinderij de Guit (groenten), Den Dungense Polder (kaas en zuivel), Bio boerderij 't Schop (rundvlees), Mister H.A.M.Burger (biologische hamburgers), Stadsboerderij Eyghentijds (varkensvlees), Poule den Dungen (kippenvlees), d'n Ark (specialiteitsproducten en demo koken), de Ruurhoeve (kaas), De Pure Keuken (soep en sandwiches), Keilekker (asperge-)worstenbroodjes), Pure Flavor koffiebranderij (koffie, bio koffiebonen en wijnen).

Aanwezige chefs: chef koks van diverse Bossche en regionale (sterren-)restaurants.

Wanneer: zaterdag 13 mei
Tijdstip: 10.00-13.00 uur.
Locatie: Isabella Kazerne, Reutsedijk 7, Vught (hal 11).
Entree is gratis.

Voor meer informatie: www.tastexl.nl/market

Publicatiedatum: 9-5-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-1-2018 Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
22-1-2018 "Bezoek Koningin Máxima erkenning voor jarenlange arbeid"
22-1-2018 Verslag Máxima op Bio-beurs in Blauw Bloed
22-1-2018 'Het Deense voorbeeld' op BIOFACH 2018
19-1-2018 Fotoreportage 'Koninklijke' Bio-beurs 2018
17-1-2018 Beursplattegrond van exposanten Bio-beurs
17-1-2018 Avondklas over de giraf en de jakhals in onze communicatie
17-1-2018 "Zo'n mix van branchevertegenwoordigers op congresniveau tamelijk uniek"
16-1-2018 Maurits Groen opent tweede dag Bio-beurs
16-1-2018 Op de Bio-beurs: workshop over EKO-leer
16-1-2018 Inschrijving Gaia Green Awards 2018 geopend
15-1-2018 "Hoe helpt techniek de ecologie verder?"
15-1-2018 Eerste editie Pureness en BioMechaTech op Bio-beurs 2018
15-1-2018 Première film koolstofboeren op de Bio-beurs
12-1-2018 Fotoreportage: bio groeiende op Horecava 2018
12-1-2018 Consumenten verleiden tot een natuurvoedingslifestyle
11-1-2018 18 december: workshop over voedseltransitie
11-1-2018 Vernieuwingen bij TerraSana worden zichtbaar op Bio-beurs
9-1-2018 10-punten Expertplan geeft visie op duurzamer Nederland
9-1-2018 "Geur krachtige marketingtool voor winkeliers"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *