Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agro-ecologie oplossing voor hongersnoden

Esmeralda Borgo, beleidsmedewerker van BioForum Vlaanderen, schreef voor Mo*.be een Mo*-paper rond agro-ecologie. Zij dook in de wetenschappelijke literatuur en toonde dat de wereld in 2050 ook met agro-ecologie te voeden valt.



Je vindt in deze Mo*-paper antwoorden op volgende vragen: Hoe gaan we tegen 2050 een wereldbevolking van 9 à 10 miljard mensen voeden? Hoe gaan we de gevolgen van de klimaatverandering voor de voedselproductie opvangen? Hoe kunnen we de achteruitgang in de biodiversiteit in het algemeen en het verlies aan genetische diversiteit in de landbouw tegengaan, zodat we in de toekomst nog voldoende divers voedsel kunnen produceren?

Wereldwijd gaat de kwaliteit van de landbouwbodem erop achteruit: hoe kunnen we die grond weer vruchtbaar en veerkrachtig krijgen, zodat een gezonde voedselproductie niet in het gedrang komt? Welk landbouw- en voedselproductiesysteem hebben we nodig om in 2050 alle mensen te voeden, rekening houdend met alle uitdagingen?

Je kan de Mo*-paper hier terugvinden. Deze donderdag organiseert Mo* trouwens een mondiaal café over agro-ecologie. Meer info daarover vind je hier.

Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: