Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Start-up event F&A Next 2017
Smart farming, voeding en gezondheid

Slimmer meer voedsel produceren met minder ecologische impact en de combinatie voeding & gezondheid staan centraal tijdens F&A Next 2017 op 17 en 18 mei. F&A Next is een internationaal platform voor investeerders, start-ups en scale-ups in het food en agri domein.
 

Smart Farming

"De vraag naar voedsel neemt snel toe en de bestedingen aan voedsel zelfs nog sneller. Verwacht wordt dat deze tot 2030 met 70% zullen groeien", stelt Jeroen Leffelaar, Managing Director, Large Corporates Food & Agri bij Rabobank. "Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid landbouwgrond per hoofd van de bevolking af en zullen we slimmer en efficiŽnter om moeten gaan met schaarse resources als water. Daarom geven we tijdens F&A Next ruim baan aan 'smart farming'; hoe kunnen technologische innovaties bijdragen aan het duurzaam verhogen van de productie."
 

Voeding en gezondheid

De combinatie gezondheid en voeding stijgt met stip op de prioriteitenlijst van innovatie binnen de food en agri sector. "Inmiddels hebben wereldwijd zo'n twee miljard mensen overgewicht en 30% daarvan heeft obesitas", stelt Leffelaar. Verslechterende gezondheid en vitaliteit hebben een enorme impact op ziektekosten en arbeidsmarkt gerelateerde kosten en er wordt in toenemende mate gekeken naar het potentieel van de relatie tussen voeding en gezondheid. "Dat blijkt ook uit het groeiende aantal innovaties op het snijvlak voeding en gezondheid", concludeert Leffelaar. "Tijdens F&A Next geven we een overzicht van  de huidige stand van zaken, bieden we een inkijkje in de toekomst, maar besteden we ook aandacht aan regelgeving en regulering."   
 

Van aspergesteekrobot tot proteÔnewater

Uit de bijna 130 aanmeldingen zijn 20 start-ups geselecteerd die mogen pitchen voor een keur aan nationale en internationale investeerders. De start-ups variŽren van het Nederlandse Cerescon, inmiddels landelijk al bekend vanwege hun aspergesteekrobot, tot internationale start-ups zoals het Britse HeyLikeWow dat suikervrije frisdrank en 'proteÔnewater' produceert. De meest kansrijke pitches worden bekendgemaakt door ZKH Prins Constantijn van Oranje, speciale gezant van StartupDelta. Meer informatie over de deelnemende start-ups zal spoedig beschikbaar komen op de website van F&A Next.
 

Multinationals en start-ups hebben elkaar nodig

Volgens Jan Meiling, Innovation Manager bij Wageningen University & Research "bracht F&A Next in 2016 een ongeŽvenaarde groep F&A investeerders bij elkaar." Het evenement maakte bovendien zonneklaar dat multinationals en start-ups elkaar nodig hebben. "Multinationals willen op de hoogte blijven van wat er zich afspeelt in het innovatieve landschap en zoeken naar manieren om start-ups bij hun innovatie strategieŽn te betrekken", aldus Meiling. "Start-ups op hun beurt hebben op enig moment in hun ontwikkeling een corporate partner nodig. Deze afhankelijkheid zorgt voor een gemene deler die innovatie in food en agri een sterke stimulus geeft."
 
F&A Next 2017 verwacht meer dan 100 internationale venture capital en corporate venture fondsen te mogen verwelkomen. Daarnaast zijn vele vertegenwoordigers van de grootste internationale food en agri bedrijven aanwezig. F&A startups en investeerders ontmoeten elkaar tijdens pitchsessies, bedrijfspresentaties, netwerkmomenten en ťťn-op-ťťn gesprekken.

Het evenement wordt georganiseerd door Rabobank, Startlife en Wageningen University & Research en heeft als doel disruptieve innovatie en ondernemerschap te stimuleren.

Klik hier voor het volledige programma.

Start-ups, Food  en agri bedrijven en investeerders die het event willen bijwonen., kunnen zich inschrijven via www.fanext.com.

Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 16 juni: Open dag Ko-Kalf
25-5-2018 Smaakfeest en rondleidingen bij biologische Tuinderij de Haverkamp
25-5-2018 Lezing Alma Huisken: Dichter bij de bij
24-5-2018 FÍte de la nature: 26 mei
23-5-2018 Netwerken op het Francophone Africa Business Forum
23-5-2018 Steeds meer kopers met groot budget aanwezig bij Natural & Organic Products Europe 2018
23-5-2018 Veertien weken lang biologisch eten van lokale en regionale bodem
22-5-2018 Groninger Groentendagen in Eenrum
18-5-2018 Kansen voor mechanische onkruidbestrijding ook in de biologische landbouw
18-5-2018 Fietstocht langs bio-boeren in het Reitdiepdal
18-5-2018 Familie Gravesteyn opent voor de vijfde keer de boerderijdeuren
18-5-2018 Toekomstig CAP beleid: parlementsleden willen eerlijke financiering
18-5-2018 Open Bakkerij Weekend voor vakgenoten bij Gerard & Suus
17-5-2018 Sprekers BioBorrel: Christophe Barnouin (Wessanen) en Ronald van Marlen (Stichting EKO-keurmerk)
17-5-2018 Aankondiging: Eerste internationale bio-handelsbeurs in Madrid
17-5-2018 Van studenten voor studenten
17-5-2018 Biologische Velddag: Kwaliteit smaakt naar meer
15-5-2018 "Bezoekers worden ambassadeurs van het bedrijf"
9-5-2018 'Beleef de Boerderij Bommelerwaard': 21 mei 2018 (2e Pinksterdag)
9-5-2018 Toneelstuk over strijd van boeren en grutto bij bio-boerderij Landzicht

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *