Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Start-up event F&A Next 2017
Smart farming, voeding en gezondheid

Slimmer meer voedsel produceren met minder ecologische impact en de combinatie voeding & gezondheid staan centraal tijdens F&A Next 2017 op 17 en 18 mei. F&A Next is een internationaal platform voor investeerders, start-ups en scale-ups in het food en agri domein.
 

Smart Farming

"De vraag naar voedsel neemt snel toe en de bestedingen aan voedsel zelfs nog sneller. Verwacht wordt dat deze tot 2030 met 70% zullen groeien", stelt Jeroen Leffelaar, Managing Director, Large Corporates Food & Agri bij Rabobank. "Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid landbouwgrond per hoofd van de bevolking af en zullen we slimmer en efficiŽnter om moeten gaan met schaarse resources als water. Daarom geven we tijdens F&A Next ruim baan aan 'smart farming'; hoe kunnen technologische innovaties bijdragen aan het duurzaam verhogen van de productie."
 

Voeding en gezondheid

De combinatie gezondheid en voeding stijgt met stip op de prioriteitenlijst van innovatie binnen de food en agri sector. "Inmiddels hebben wereldwijd zo'n twee miljard mensen overgewicht en 30% daarvan heeft obesitas", stelt Leffelaar. Verslechterende gezondheid en vitaliteit hebben een enorme impact op ziektekosten en arbeidsmarkt gerelateerde kosten en er wordt in toenemende mate gekeken naar het potentieel van de relatie tussen voeding en gezondheid. "Dat blijkt ook uit het groeiende aantal innovaties op het snijvlak voeding en gezondheid", concludeert Leffelaar. "Tijdens F&A Next geven we een overzicht van  de huidige stand van zaken, bieden we een inkijkje in de toekomst, maar besteden we ook aandacht aan regelgeving en regulering."   
 

Van aspergesteekrobot tot proteÔnewater

Uit de bijna 130 aanmeldingen zijn 20 start-ups geselecteerd die mogen pitchen voor een keur aan nationale en internationale investeerders. De start-ups variŽren van het Nederlandse Cerescon, inmiddels landelijk al bekend vanwege hun aspergesteekrobot, tot internationale start-ups zoals het Britse HeyLikeWow dat suikervrije frisdrank en 'proteÔnewater' produceert. De meest kansrijke pitches worden bekendgemaakt door ZKH Prins Constantijn van Oranje, speciale gezant van StartupDelta. Meer informatie over de deelnemende start-ups zal spoedig beschikbaar komen op de website van F&A Next.
 

Multinationals en start-ups hebben elkaar nodig

Volgens Jan Meiling, Innovation Manager bij Wageningen University & Research "bracht F&A Next in 2016 een ongeŽvenaarde groep F&A investeerders bij elkaar." Het evenement maakte bovendien zonneklaar dat multinationals en start-ups elkaar nodig hebben. "Multinationals willen op de hoogte blijven van wat er zich afspeelt in het innovatieve landschap en zoeken naar manieren om start-ups bij hun innovatie strategieŽn te betrekken", aldus Meiling. "Start-ups op hun beurt hebben op enig moment in hun ontwikkeling een corporate partner nodig. Deze afhankelijkheid zorgt voor een gemene deler die innovatie in food en agri een sterke stimulus geeft."
 
F&A Next 2017 verwacht meer dan 100 internationale venture capital en corporate venture fondsen te mogen verwelkomen. Daarnaast zijn vele vertegenwoordigers van de grootste internationale food en agri bedrijven aanwezig. F&A startups en investeerders ontmoeten elkaar tijdens pitchsessies, bedrijfspresentaties, netwerkmomenten en ťťn-op-ťťn gesprekken.

Het evenement wordt georganiseerd door Rabobank, Startlife en Wageningen University & Research en heeft als doel disruptieve innovatie en ondernemerschap te stimuleren.

Klik hier voor het volledige programma.

Start-ups, Food  en agri bedrijven en investeerders die het event willen bijwonen., kunnen zich inschrijven via www.fanext.com.

Publicatiedatum: 5-5-2017

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-9-2017 Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam
20-9-2017 Pionieren in de BD-landbouw: wat nemen we mee naar de toekomst?
19-9-2017 Lezingenprogramma SEKEM - Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei
19-9-2017 Blubber, blijdschap en bio tijdens de Veggie Fair
19-9-2017 26 september: Thema-avond Landbouw in Sķdwest-Frysl‚n
18-9-2017 10 oktober: Congres 'Biodynamisch en de 'vrije' markteconomie'
18-9-2017 Meer bio afdwingen met de wortel of de tak?
18-9-2017 Open Bedrijvendag bij De Hobbit: 1 oktober
18-9-2017 Interactieve kennismiddag over voeding, gezondheid en balans
15-9-2017 Bio en duurzaam hand in hand tijdens PuurFair Genoegdag
14-9-2017 Festival bij De Groene Passage: 8 oktober
13-9-2017 Bio10daagse in teken van biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en diervriendelijkheid
13-9-2017 "Bio-sector biedt systeembenadering voor een systeemfout"
13-9-2017 BIOFACH waagt stap naar Zuidoost-AziŽ
11-9-2017 "Vraag naar biologische gewassen groeit over volle breedte extreem hard"
11-9-2017 'Najaarspiek' in plaats van najaarsdip
8-9-2017 Veggie Fair ook dit jaar plastic-arm
7-9-2017 26 t/m 30 september: Open Dagen Bejo
7-9-2017 Aftrap Bio10daagse met kunst(mest) in het Rijksmuseum
6-9-2017 17 september: Open Dag Landgoed Bleijendijk

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *