Seaweed Harvest Holland start met zeewierteelt in Oosterschelde
Door de vele kwaliteiten van zeewier en daardoor de talloze toepassingen ervan (voeding, industriƫle toevoeging, bindmiddel, grondstof, lichaamsverzorging, medicijnen en biobrandstof), neemt de belangstelling voor zeewier sterk toe. In de Oosterschelde, waar zeewier van nature al veel voorkomt, bestaan mogelijkheden om op duurzame manier diverse soorten zeewier te kweken. Seaweed Harvest Holland ziet kansen om op een innovatieve en commercieel haalbare manier die mogelijkheden te benutten, zodat na de zomer waarschijnlijk de eerste wieren op de markt zullen worden gebracht. Skal onderzoekt momenteel de mogelijkheden om deze zeewieren ook biologisch te certificeren.
De opstart van Seaweed Harvest Holland en de vele andere publiciteit rondom zeewier de afgelopen weken, was voor het radioprogramma Open Huis van Radio 5 aanleiding om Kees Boender, eigenaar van Your Well, woensdag 26 april te interviewen over deze ontwikkelingen en ook met hem live in de uitzending zeewier te proeven. Ook de radiomakers concludeerden dat zeewier "de groente van de toekomst is" en dat er voor Nederlands zeewier een mooie rol lijkt weggelegd.
Voor meer informatie:
www.yourwell.nl
www.zeewierwijzer.nl