Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




5 en 6 mei: Weesper Zuivelproeverij

Waar komt je eten vandaan en wat zit er allemaal in? Die vraag stellen steeds meer mensen bij het kopen van voedsel. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat eten lekker is. Boy en Wendela Griffioen van biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp verkopen al ruim 5 jaar melk van eigen koeien en zelfgemaakte rauwmelkse kaas in de eigen boerderijwinkel en via een aantal winkels en horeca in de buurt.



Komend weekend kunnen bezoekers van de biologische boerderij in Weesp voor het eerst gepasteuriseerde karnemelk, yoghurt en boter proeven gemaakt met melk van hun 50 Montbeliarde koeien. Een duurzaam ras dat zowel voor melk als vlees geschikt is.

De zuivel met Groene Griffioen melk wordt gemaakt door twee jonge ondernemers, Marten Verdenius en Julius Betist. Sinds begin 2017 verkopen Marten en Julius gepasteuriseerde melk gemaakt van de Weesper biologische melk aan een aantal koffiehuizen in Weesp (Le Perron) en Amsterdam (Scandinavian Embassy).

De vraag naar pure melk en zuivelproducten met een verhaal neemt toe en daarom zijn de ondernemers nu gestart met yoghurt, karnemelk en boter, voor zowel  grootverbruikers (horeca/groothandel) als particulieren.

Men is welkom om tijdens winkelopeningstijden te komen proeven. Er wordt veel waarde gehecht aan het oordeel van de consument in deze opstartfase.

Wanneer: Vrijdag 5 mei tussen 15.00 tot 18:00 uur; zaterdag 6 mei tussen 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Lange Muiderweg 18a in Weesp
Toegang is gratis.

Naast de zuivel is ook kaas te proeven en ligt de vriezer vol met biologisch vlees van eigen koe. Ook aan de kleintjes is gedacht: zo is het mogelijk om kalfjes te aaien en op de boerderij rond te kijken.

Voor meer informatie:
wendela@degroenegriffioen.nl
www.degroenegriffioen.nl

Publicatiedatum: 1-5-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-9-2017 Expeditie Poolnacht met Bernice Notenboom
25-9-2017 Bijeenkomst over 'kwantum landbouw'
21-9-2017 Vierdaagse Masterclass kaasmaken met bio-boer David Asher
20-9-2017 Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam
20-9-2017 Pionieren in de BD-landbouw: wat nemen we mee naar de toekomst?
19-9-2017 Lezingenprogramma SEKEM - Sociaal ondernemen brengt de woestijn tot bloei
19-9-2017 Blubber, blijdschap en bio tijdens de Veggie Fair
19-9-2017 26 september: Thema-avond Landbouw in Súdwest-Fryslân
18-9-2017 10 oktober: Congres 'Biodynamisch en de 'vrije' markteconomie'
18-9-2017 Meer bio afdwingen met de wortel of de tak?
18-9-2017 Open Bedrijvendag bij De Hobbit: 1 oktober
18-9-2017 Interactieve kennismiddag over voeding, gezondheid en balans
15-9-2017 Bio en duurzaam hand in hand tijdens PuurFair Genoegdag
14-9-2017 Festival bij De Groene Passage: 8 oktober
13-9-2017 Bio10daagse in teken van biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en diervriendelijkheid
13-9-2017 "Bio-sector biedt systeembenadering voor een systeemfout"
13-9-2017 BIOFACH waagt stap naar Zuidoost-Azië
11-9-2017 "Vraag naar biologische gewassen groeit over volle breedte extreem hard"
11-9-2017 'Najaarspiek' in plaats van najaarsdip
8-9-2017 Veggie Fair ook dit jaar plastic-arm

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *