Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




5 en 6 mei: Weesper Zuivelproeverij

Waar komt je eten vandaan en wat zit er allemaal in? Die vraag stellen steeds meer mensen bij het kopen van voedsel. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat eten lekker is. Boy en Wendela Griffioen van biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp verkopen al ruim 5 jaar melk van eigen koeien en zelfgemaakte rauwmelkse kaas in de eigen boerderijwinkel en via een aantal winkels en horeca in de buurt.



Komend weekend kunnen bezoekers van de biologische boerderij in Weesp voor het eerst gepasteuriseerde karnemelk, yoghurt en boter proeven gemaakt met melk van hun 50 Montbeliarde koeien. Een duurzaam ras dat zowel voor melk als vlees geschikt is.

De zuivel met Groene Griffioen melk wordt gemaakt door twee jonge ondernemers, Marten Verdenius en Julius Betist. Sinds begin 2017 verkopen Marten en Julius gepasteuriseerde melk gemaakt van de Weesper biologische melk aan een aantal koffiehuizen in Weesp (Le Perron) en Amsterdam (Scandinavian Embassy).

De vraag naar pure melk en zuivelproducten met een verhaal neemt toe en daarom zijn de ondernemers nu gestart met yoghurt, karnemelk en boter, voor zowel  grootverbruikers (horeca/groothandel) als particulieren.

Men is welkom om tijdens winkelopeningstijden te komen proeven. Er wordt veel waarde gehecht aan het oordeel van de consument in deze opstartfase.

Wanneer: Vrijdag 5 mei tussen 15.00 tot 18:00 uur; zaterdag 6 mei tussen 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Lange Muiderweg 18a in Weesp
Toegang is gratis.

Naast de zuivel is ook kaas te proeven en ligt de vriezer vol met biologisch vlees van eigen koe. Ook aan de kleintjes is gedacht: zo is het mogelijk om kalfjes te aaien en op de boerderij rond te kijken.

Voor meer informatie:
wendela@degroenegriffioen.nl
www.degroenegriffioen.nl

Publicatiedatum: 1-5-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-11-2017 Bijeenkomst voor Noord-Hollandse bio-ondernemers: 14 december
20-11-2017 1 december: opening VersMarkt Overwater
20-11-2017 Winterse sferen bij inspiratiemiddag en zuurkoolworkshop
17-11-2017 Fotoreportage: Nederlandse inbreng op de Nordic Organic Food Fair
17-11-2017 24 november: informatieavond Kraaybeekerhof Academie
15-11-2017 14 december: omschakeldag voor melkveehouders
14-11-2017 “De rek in Scandinavië is er voorlopig nog niet uit”
14-11-2017 25 november: Praktijkdag Verteringsklachten
14-11-2017 Meer dan 400 exposanten op Nordic Organic Food Fair
14-11-2017 "In 2030 bio-landbouw toonaangevend in de agribusiness"
13-11-2017 19 november: symposium Fosfaatspagaat in Utrecht
8-11-2017 12 december: symposium over maatschappelijk en sociaal ondernemen
7-11-2017 Cursus Biologische Fruitteelt voor starters of bedrijfsopvolgers
7-11-2017 155 producten in de race voor Natural & Organic Awards Scandinavia
6-11-2017 Vierde partnerlunch Vereniging Biologische Varkenshouders: 8 november
3-11-2017 "Standhouders BioXpo VitaSana globaal gezien heel tevreden"
2-11-2017 Studiedagen 'microbioom' en 'voeding Barstensvol Leven!'
31-10-2017 Duurzaamheid in het middelpunt tijdens Nordic Organic Food Fair 2017
30-10-2017 1 en 4 november: Storytelling Festival 2017
27-10-2017 VegFestNL 2017: “Eten voor een betere wereld”

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *