Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




5 en 6 mei: Weesper Zuivelproeverij

Waar komt je eten vandaan en wat zit er allemaal in? Die vraag stellen steeds meer mensen bij het kopen van voedsel. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat eten lekker is. Boy en Wendela Griffioen van biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp verkopen al ruim 5 jaar melk van eigen koeien en zelfgemaakte rauwmelkse kaas in de eigen boerderijwinkel en via een aantal winkels en horeca in de buurt.



Komend weekend kunnen bezoekers van de biologische boerderij in Weesp voor het eerst gepasteuriseerde karnemelk, yoghurt en boter proeven gemaakt met melk van hun 50 Montbeliarde koeien. Een duurzaam ras dat zowel voor melk als vlees geschikt is.

De zuivel met Groene Griffioen melk wordt gemaakt door twee jonge ondernemers, Marten Verdenius en Julius Betist. Sinds begin 2017 verkopen Marten en Julius gepasteuriseerde melk gemaakt van de Weesper biologische melk aan een aantal koffiehuizen in Weesp (Le Perron) en Amsterdam (Scandinavian Embassy).

De vraag naar pure melk en zuivelproducten met een verhaal neemt toe en daarom zijn de ondernemers nu gestart met yoghurt, karnemelk en boter, voor zowel  grootverbruikers (horeca/groothandel) als particulieren.

Men is welkom om tijdens winkelopeningstijden te komen proeven. Er wordt veel waarde gehecht aan het oordeel van de consument in deze opstartfase.

Wanneer: Vrijdag 5 mei tussen 15.00 tot 18:00 uur; zaterdag 6 mei tussen 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Lange Muiderweg 18a in Weesp
Toegang is gratis.

Naast de zuivel is ook kaas te proeven en ligt de vriezer vol met biologisch vlees van eigen koe. Ook aan de kleintjes is gedacht: zo is het mogelijk om kalfjes te aaien en op de boerderij rond te kijken.

Voor meer informatie:
wendela@degroenegriffioen.nl
www.degroenegriffioen.nl

Publicatiedatum: 1-5-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-2-2018 BD-tuinder Jan Schrijver: "We moeten keuzes durven maken"
19-2-2018 Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2018
14-2-2018 Willem&Drees partner van de Nationale Week Zonder Vlees
13-2-2018 Alle Nederlandse exposanten op BIOFACH op een rij
12-2-2018 Fotoreportage: Organic Route op Fruit Logistica 2018
9-2-2018 17 maart: Bouw Slot Roggebot van start
8-2-2018 Avondklas over de invloed van sterren en planeten
7-2-2018 Nederlanders en Belgen op de Organic Route van Fruit Logistica
6-2-2018 16-18 februari: Agridagen in Weelde
5-2-2018 Ondernemersmissie naar BelgiŽ: 23 en 24 april
31-1-2018 Landgoed Heerlijkheid MariŽnwaerdt stopt met Kerstfair
31-1-2018 Deelnemers Holland Paviljoen op de BIOFACH bekend
30-1-2018 Workshops in opblaasbare iglo's
30-1-2018 Training biologische landbouw voor docenten
30-1-2018 Nieuwe serie 'It's the food, my friend!' start 6 maart
26-1-2018 Joel Salatin geeft masterclass
26-1-2018 Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
25-1-2018 Fotoreportage Bio-beurs 2018
25-1-2018 Start Peenacademie in Flevoland met biologische ondernemersgroep
24-1-2018 Succesvolle 4e editie Bio-beurs met 9.500 bezoekers

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *