Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op De Kraaybeekerhof en De Zonnehorst

Cursus Biodynamisch Imkeren gestart

Ook dit jaar organiseert de Kraaybeekerhof Academie een cursus Biodynamisch imkeren. Onder de professionele leiding van Odin- imker Jos Willemse kunnen cursisten op twee locaties (Landgoed Kraaybeekerhof, De Zonnehorst) zich verder verdiepen in het bijenvolk. Jos leert hen in een mix tussen theorie en praktijk hoe het bijenvolk begeleid kan worden, vanuit de wetenschap dat het volk een uniek geheel vormt.



Rudolf Steiner voorspelde al bijna een eeuw geleden dat het ingrijpen op de bijenvolken niet zonder gevolgen kon blijven. Biodynamisch imkeren is dan ook gericht op begeleiden, en waarnemen, en niet gericht op ingrijpen.

Vanuit deze zienswijze is afgelopen zaterdag een groep van 14 cursisten gestart om samen met Jos in 6 dagen hier meer over te leren. Bij De Zonnehorst zijn dinsdagavond 9 cursisten van start gegaan. Op beide locaties zijn bijenvolken aanwezig. De cursus is voor iedereen die meer wil weten over Biodynamisch imkeren en zelf Biodynamisch imker wil worden, en wordt jaarlijks gegeven.

Voor een eerste kennismaking met het bijenvolk organiseert De Kraaybeekerhof 13 juni een Bijen snuffelochtend.

Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: