Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




In de categorieën hotels, restaurants en strandpaviljoens
Genomineerden Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt

Vandaag zijn de genomineerden voor de Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven met duurzame ambities. De award is beschikbaar voor strandpaviljoens, hotels en restaurants. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen was hoger dan vorig jaar. Wederom een signaal dat het aantal horeca ondernemers dat stappen neemt in het verder verduurzamen van hun bedrijfsvoering groeit.

Duurzaamheid in de breedte

Bij de uiteindelijke selectie heeft de jury in deze ronde met name gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan bij de Gaia Green Awards in organisaties zijn doorgevoerd:
  1. Gebouw en energie
  2. Communicatie
  3. Duurzame menukaart
  4. Innovatie en onderscheidend vermogen
  5. Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Hoe nu verder?

Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie bepaald. De finalisten gaan onderling de strijd aan op de sociale media. Op 19 september worden de winnaars bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

In de vakjury werken vertegenwoordigers van onder andere de volgende partners samen: Euro-Toques Nederland, Green Key Nederland, EKO-Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Biojournaal en Olijfbedrijf. De genomineerden per categorie zijn:

Hotels
  • Stadshotel Woerden (Woerden)
  • Golden Tulip Strandhotel Westduin (Koudekerke)
  • Ecomama Hotel (Amsterdam)
  • Court Garden Hotel (Den Haag)
  • Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)
  • Radisson Blu hotel Amsterdam Airport (Amsterdam)

Ecomama Hotel – Amsterdam

Restaurants
  • Restaurant Natuurlijk (Egmond aan Zee)
  • De Veldkeuken (Bunnik)
  • Aloha (Rotterdam)
  • Gys (Utrecht)
  • Fruittuin van West (Amsterdam)
  • Biologisch restaurant aan Sjuuteeanjd (Schinnen)

Strandpaviljoens
  • Pier 32 (Den Haag)
  • San Blas (Bloemendaal aan Zee)
  • Het Strandhuis (Wijk aan Zee)
  • Timboektoe (IJmuiden Noordpier)
  • Strandpaviljoen Zoomers (Castricum aan Zee)


Hoe nu verder?

Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie. Op basis van deze informatie worden halverwege juni de drie finalisten per categorie bepaald. Op 19 september worden de winnaars bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

In de vakjury werken vertegenwoordigers van onder andere de volgende partners samen: Euro-Toques Nederland, Green Key Nederland, EKO-Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Biojournaal en Olijfbedrijf.

Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl

Publicatiedatum: 21-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
28-9-2017 Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch
26-9-2017 Biologisch kipnuggets-restaurant opent deuren in VS
21-9-2017 Doozo gaat verder als Ekomenu
14-9-2017 La Place opent eerste restaurants in nieuwe Hudson’s Bay warenhuizen
14-9-2017 Economische groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
12-9-2017 Puur! hotspots ontvangen Foodiebox
5-9-2017 "Maaltijdbezorgservice is enorme groeimarkt"
31-8-2017 Boot Koffie opent nieuwe koffiebar in Amersfoort
24-8-2017 Amerikaanse basketbalspeler opent biorestaurant bij Walmart
23-8-2017 "Sluit mensen met allergie niet buiten"
22-8-2017 Smartmat en Dagvers introduceren kookbox met bio-ingrediënten
22-8-2017 Hotel op bio-boerenerf maakt beleving compleet
7-8-2017 Bio-hapjes voor Zwolse ambtenaren
21-7-2017 Foodtruck Vrij Voedsel krijgt EKO-keurmerk Goud
18-7-2017 Eerste festival in Nederland met Gouden EKO-keurmerk
18-7-2017 Een speciaalbiertje en frietje uit één en dezelfde aardappel
17-7-2017 Steinbeisser viert 5-jarig jubileum met biologische haute cuisine
14-7-2017 Individueel verpakte bio-aardappel voor in de magnetron

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *