Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




In de categorieŽn hotels, restaurants en strandpaviljoens
Genomineerden Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt

Vandaag zijn de genomineerden voor de Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan horecabedrijven met duurzame ambities. De award is beschikbaar voor strandpaviljoens, hotels en restaurants. Zowel het aantal aanmeldingen als de kwaliteit van de aanmeldingen was hoger dan vorig jaar. Wederom een signaal dat het aantal horeca ondernemers dat stappen neemt in het verder verduurzamen van hun bedrijfsvoering groeit.

Duurzaamheid in de breedte

Bij de uiteindelijke selectie heeft de jury in deze ronde met name gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan bij de Gaia Green Awards in organisaties zijn doorgevoerd:
  1. Gebouw en energie
  2. Communicatie
  3. Duurzame menukaart
  4. Innovatie en onderscheidend vermogen
  5. Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Hoe nu verder?

Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie bepaald. De finalisten gaan onderling de strijd aan op de sociale media. Op 19 september worden de winnaars bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

In de vakjury werken vertegenwoordigers van onder andere de volgende partners samen: Euro-Toques Nederland, Green Key Nederland, EKO-Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Biojournaal en Olijfbedrijf. De genomineerden per categorie zijn:

Hotels
  • Stadshotel Woerden (Woerden)
  • Golden Tulip Strandhotel Westduin (Koudekerke)
  • Ecomama Hotel (Amsterdam)
  • Court Garden Hotel (Den Haag)
  • Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)
  • Radisson Blu hotel Amsterdam Airport (Amsterdam)

Ecomama Hotel Ė Amsterdam

Restaurants
  • Restaurant Natuurlijk (Egmond aan Zee)
  • De Veldkeuken (Bunnik)
  • Aloha (Rotterdam)
  • Gys (Utrecht)
  • Fruittuin van West (Amsterdam)
  • Biologisch restaurant aan Sjuuteeanjd (Schinnen)

Strandpaviljoens
  • Pier 32 (Den Haag)
  • San Blas (Bloemendaal aan Zee)
  • Het Strandhuis (Wijk aan Zee)
  • Timboektoe (IJmuiden Noordpier)
  • Strandpaviljoen Zoomers (Castricum aan Zee)


Hoe nu verder?

Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie. Op basis van deze informatie worden halverwege juni de drie finalisten per categorie bepaald. Op 19 september worden de winnaars bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

In de vakjury werken vertegenwoordigers van onder andere de volgende partners samen: Euro-Toques Nederland, Green Key Nederland, EKO-Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Biojournaal en Olijfbedrijf.

Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl

Publicatiedatum: 21-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
8-11-2017 Ekoland bij de EKO-netwerklunch
2-11-2017 Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
2-11-2017 Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
1-11-2017 Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
31-10-2017 Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
30-10-2017 Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
24-10-2017 "Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
23-10-2017 Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *