Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Zeeuwse veehouderij introduceert rijkgevulde Black Angus bio-kroket

Tholen – Een kroket met een hoger vleesgehalte én van biologische makelij. Vorig weekend hadden René en Christine de Wilde van Biologische Angusfokkerij Poelzicht de landelijke primeur met hun Black Angus-kroket. "Zeker aan de Zeeuwse kust zien we veel potentie. We zetten de bio-kroket echt in de markt als streekproduct. Voorlopig zullen we daarom hoofdzakelijk de plaatselijke markt bedienen. Maar mocht er over de provinciegrenzen interesse zijn, dan houden we ons graag aanbevolen", vertelt René.



"De Black Angus-runderen passen perfect in de omgeving. De dieren grazen in natuurweides en doen zich daar te goed aan jonge grasscheuten en 'onkruid'. Ze zijn niet heel kieskeurig in wat ze grazen. Hun sobere leefstijl en rustige karakter maakt de runderen bijzonder prettig in de omgang", vervolgt de veehouder. Een ander motief voor dit type rund is gestoeld op kostenreductie. Het echtpaar hield eerder dikbillen, wier geboorte standaard wordt ingeleid met een keizersnede. Al met al een dure aangelegenheid. René: "De Angus-runderen kunnen dat zelfstandig."



Ook de smaak van het vlees is voor hem een factor van belang. Voor de kroketten wordt gebruik gemaakt van met name het nek- en borststuk. Dat vlees wordt drie dagen getrokken in bouillon, waardoor het goed mals wordt. "In tegenstelling tot de kroket bij de plaatselijke snackbar bestaan deze kroketten uit 25 gram vlees. Gangbaar is 15 gram, dus onze bio-kroket is rijkelijk gevuld", besluit de Zeeuw.



De kroketten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en in diverse winkels waar de veehouderij vlees aan levert.

Voor meer informatie:
Biologische Angusfokkerij 'Poelzicht'
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
vanpoelzicht@planet.nl
www.angusfokkerijpoelzicht.nl

Publicatiedatum: 19-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 "Biologisch veevoeder is schaars"
23-4-2018 "Foodondernemers zijn adviseur van de consument"
23-4-2018 "Jaarlijks scheelt dat enkele honderden kilo's voer per zeug"
17-4-2018 "Vraag biologische biggen groter dan aanbod"
16-4-2018 "Eerste keer dat je iets biologisch eet, spuug je het waarschijnlijk uit"
16-4-2018 CE Delft: "Consument betaalt veel te weinig voor vlees"
13-4-2018 Bio-voeding voor kweekvissen in Zeeland
11-4-2018 Bioland Zuid-Tirol en Bio*Beef verenigen zich
11-4-2018 Ierland: Biologische vleessector vraagt om meer overheidssteun
9-4-2018 "Varkens voeren op maat leidt tot beter resultaat"
5-4-2018 "Veel rookworsten nog te zout"
5-4-2018 Gaat Slagerij de Ridder stoppen?
4-4-2018 Winkelen en ’boeren’ bij de White Ranch
3-4-2018 Worden zeldzame koeien gered door nieuwe regeling?
30-3-2018 "Op naar meer biologische stieren"
30-3-2018 Pluimveesector blijft verbeteren
30-3-2018 "Varken gaat zeer efficiënt om met eiwit"
28-3-2018 "De controle in bio is wel degelijk heel performant"
26-3-2018 "Boeren zitten in de overlevingsmodus"
26-3-2018 "Nooit vastgesteld dat Veviba niet-bio-vlees als bio commercialiseerde"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *