
Mededelingen
Vacaturesmeer »
Laatste reactiesmeer »
- Bijna 80.000 handtekeningen 'Geen BTW op Bio'-petitie aangeboden in Den Haag (1)
- "Beste biest van eigen moeder" (1)
- Introductie Drentse Aa Zomeryoghurt vervroegd (2)
- FrieslandCampina wil minder gaan betalen voor 'gewone melk' (1)
- "Stille, groene revolutie gaande in landbouw- en voedingsland" (1)
- "De toekomst van het thuis biologisch kweken èn koken” (1)
- Uitbreiding biologisch assortiment NatureFresh Farms in Ontario (1)
- Denen zetten nieuw biologisch wereldrecord (1)
- "Discussie over verborgen kosten wordt nog niet altijd goed begrepen" (3)
- De EU-markt voor biologische voeding: feiten en regels (1)
Top-5 gisteren
Top-5 afgelopen week
- Bijna 80.000 handtekeningen 'Geen BTW op Bio'-petitie aangeboden in Den Haag
- "Chemie en voeding passen niet bij elkaar"
- Plasticvrije winkel trekt ook leveranciers en verpakkingsprofessionals
- Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
- Bio-melkveehouders nemen afstand van visie Commissie Grondgebondenheid
Top-5 afgelopen maand
Overig nieuwsmeer »
- This RSS feed URL is deprecated
- Achterdocht achtervolgt Rutte III nu - AD.nl
- Arrestatieteam valt huis binnen na liquidatie Daan Hoefs (26) in Schijndel - Omroep Brabant
- Politie pakt drie leden van Nederlands wraakpornonetwerk op - RTL Nieuws
- Examenstunt loopt volledig uit de hand, scholieren gooien vuurwerk en stenen - RTL Nieuws
- Automobilist overleden bij ongeluk op N48 Balkbrug - De Stentor
- Wat er straks gebeurt met de 980 afgeschoten edelherten - RTL Nieuws
- 'Nachtmerrie van vrouwen' Arthur C. krijgt 12 jaar cel en tbs - AD.nl
- Luchtmacht krijgt tweede vrouwelijke generaal - NOS
- Leeuwarden even klaar met culturele zusterhoofdstad Valletta door 'beroerde ... - Volkskrant
- Krakers Watergraafsmeer moeten voor 1 juni weg - Telegraaf.nl
Bron: Google Nieuws
Koerslijstmeer »
Wisselkoersen t.o.v. Euro
Bron: ECB
Zeeuwse veehouderij introduceert rijkgevulde Black Angus bio-kroket
Tholen – Een kroket met een hoger vleesgehalte én van biologische makelij. Vorig weekend hadden René en Christine de Wilde van Biologische Angusfokkerij Poelzicht de landelijke primeur met hun Black Angus-kroket. "Zeker aan de Zeeuwse kust zien we veel potentie. We zetten de bio-kroket echt in de markt als streekproduct. Voorlopig zullen we daarom hoofdzakelijk de plaatselijke markt bedienen. Maar mocht er over de provinciegrenzen interesse zijn, dan houden we ons graag aanbevolen", vertelt René.

"De Black Angus-runderen passen perfect in de omgeving. De dieren grazen in natuurweides en doen zich daar te goed aan jonge grasscheuten en 'onkruid'. Ze zijn niet heel kieskeurig in wat ze grazen. Hun sobere leefstijl en rustige karakter maakt de runderen bijzonder prettig in de omgang", vervolgt de veehouder. Een ander motief voor dit type rund is gestoeld op kostenreductie. Het echtpaar hield eerder dikbillen, wier geboorte standaard wordt ingeleid met een keizersnede. Al met al een dure aangelegenheid. René: "De Angus-runderen kunnen dat zelfstandig."

Ook de smaak van het vlees is voor hem een factor van belang. Voor de kroketten wordt gebruik gemaakt van met name het nek- en borststuk. Dat vlees wordt drie dagen getrokken in bouillon, waardoor het goed mals wordt. "In tegenstelling tot de kroket bij de plaatselijke snackbar bestaan deze kroketten uit 25 gram vlees. Gangbaar is 15 gram, dus onze bio-kroket is rijkelijk gevuld", besluit de Zeeuw.

De kroketten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en in diverse winkels waar de veehouderij vlees aan levert.
Voor meer informatie:
Biologische Angusfokkerij 'Poelzicht'
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
vanpoelzicht@planet.nl
www.angusfokkerijpoelzicht.nl
Tholen – Een kroket met een hoger vleesgehalte én van biologische makelij. Vorig weekend hadden René en Christine de Wilde van Biologische Angusfokkerij Poelzicht de landelijke primeur met hun Black Angus-kroket. "Zeker aan de Zeeuwse kust zien we veel potentie. We zetten de bio-kroket echt in de markt als streekproduct. Voorlopig zullen we daarom hoofdzakelijk de plaatselijke markt bedienen. Maar mocht er over de provinciegrenzen interesse zijn, dan houden we ons graag aanbevolen", vertelt René.

"De Black Angus-runderen passen perfect in de omgeving. De dieren grazen in natuurweides en doen zich daar te goed aan jonge grasscheuten en 'onkruid'. Ze zijn niet heel kieskeurig in wat ze grazen. Hun sobere leefstijl en rustige karakter maakt de runderen bijzonder prettig in de omgang", vervolgt de veehouder. Een ander motief voor dit type rund is gestoeld op kostenreductie. Het echtpaar hield eerder dikbillen, wier geboorte standaard wordt ingeleid met een keizersnede. Al met al een dure aangelegenheid. René: "De Angus-runderen kunnen dat zelfstandig."

Ook de smaak van het vlees is voor hem een factor van belang. Voor de kroketten wordt gebruik gemaakt van met name het nek- en borststuk. Dat vlees wordt drie dagen getrokken in bouillon, waardoor het goed mals wordt. "In tegenstelling tot de kroket bij de plaatselijke snackbar bestaan deze kroketten uit 25 gram vlees. Gangbaar is 15 gram, dus onze bio-kroket is rijkelijk gevuld", besluit de Zeeuw.

De kroketten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en in diverse winkels waar de veehouderij vlees aan levert.
Voor meer informatie:
Biologische Angusfokkerij 'Poelzicht'
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
vanpoelzicht@planet.nl
www.angusfokkerijpoelzicht.nl
Publicatiedatum: 19-4-2017
Ander nieuws uit deze sector:
Plaats een reactie: