Zeeuwse veehouderij introduceert rijkgevulde Black Angus bio-kroket
"De Black Angus-runderen passen perfect in de omgeving. De dieren grazen in natuurweides en doen zich daar te goed aan jonge grasscheuten en 'onkruid'. Ze zijn niet heel kieskeurig in wat ze grazen. Hun sobere leefstijl en rustige karakter maakt de runderen bijzonder prettig in de omgang", vervolgt de veehouder. Een ander motief voor dit type rund is gestoeld op kostenreductie. Het echtpaar hield eerder dikbillen, wier geboorte standaard wordt ingeleid met een keizersnede. Al met al een dure aangelegenheid. René: "De Angus-runderen kunnen dat zelfstandig."
Ook de smaak van het vlees is voor hem een factor van belang. Voor de kroketten wordt gebruik gemaakt van met name het nek- en borststuk. Dat vlees wordt drie dagen getrokken in bouillon, waardoor het goed mals wordt. "In tegenstelling tot de kroket bij de plaatselijke snackbar bestaan deze kroketten uit 25 gram vlees. Gangbaar is 15 gram, dus onze bio-kroket is rijkelijk gevuld", besluit de Zeeuw.
De kroketten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en in diverse winkels waar de veehouderij vlees aan levert.
Voor meer informatie:
Biologische Angusfokkerij 'Poelzicht'
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
vanpoelzicht@planet.nl
www.angusfokkerijpoelzicht.nl