Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Zeeuwse veehouderij introduceert rijkgevulde Black Angus bio-kroket

Tholen – Een kroket met een hoger vleesgehalte én van biologische makelij. Vorig weekend hadden René en Christine de Wilde van Biologische Angusfokkerij Poelzicht de landelijke primeur met hun Black Angus-kroket. "Zeker aan de Zeeuwse kust zien we veel potentie. We zetten de bio-kroket echt in de markt als streekproduct. Voorlopig zullen we daarom hoofdzakelijk de plaatselijke markt bedienen. Maar mocht er over de provinciegrenzen interesse zijn, dan houden we ons graag aanbevolen", vertelt René.



"De Black Angus runderen passen perfect in de omgeving. De dieren grazen in  natuurweides en doen zich daar te goed aan jonge grasscheuten en 'onkruid'. Ze zijn niet heel kieskeurig in wat ze grazen. Hun sobere leefstijl en rustige karakter maakt de runderen bijzonder prettig in de omgang", vervolgt de veehouder. Een ander motief voor dit type rund is gestoeld op kostenreductie. Het echtpaar hield eerder dikbillen, wier geboorte standaard wordt ingeleid met een keizersnede, al met al een dure aangelegenheid. René: "De Angus-runderen kunnen dat zelfstandig."



Ook de smaak van het vlees is voor hem een factor van belang. Voor de kroketten wordt gebruik gemaakt van met name het nek- en borststuk. Dat vlees wordt drie dagen getrokken in bouillon, waardoor het goed mals wordt. "In tegenstelling tot de kroket bij de plaatselijke snackbar bestaan deze kroketten uit 25 gram vlees. Gangbaar is 15 gram, dus onze bio-kroket is rijkelijk gevuld", besluit de Zeeuw.



De kroketten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en in de winkels waar de veehouderij vlees aan levert.

Voor meer informatie:
Biologische Angusfokkerij 'Poelzicht'
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
vanpoelzicht@planet.nl
www.angusfokkerijpoelzicht.nl

Publicatiedatum: 19-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2017 Engels raaigras levert hoogste DVE-opbrengst
21-4-2017 Bio-braadworst ter ere van 500-jarige Reformatiejubileum
10-4-2017 AR viert lustrum met sterke omzetstijging biologisch voer
30-3-2017 "Als je echt een verandering wil bewerkstelligen, koop dan biologisch"
28-3-2017 "Dure aangelegenheid om geitenbokjes te fokken voor het vlees"
28-3-2017 "In gangbaar boeren zag ik voor ons geen toekomst meer"
28-3-2017 "Wat baat een mooi leven als een einde zo gruwelijk is?"
22-3-2017 "In fosfaatregeling geen onderscheid tussen bio en niet-bio"
21-3-2017 Consumentenbond: mager gehakt is zo mager nog niet
20-3-2017 Van Dam gaat fosfaatreductieplan aanpassen
20-3-2017 Noorwegen kan export biologische zalm naar EU hervatten
16-3-2017 Afzet biologisch voer Reudink 20% gestegen in 2016
16-3-2017 Omzet biologische kip in supermarkten +17% in 2016
14-3-2017 AgruniekRijnvallei ziet omzet biologisch voer verdubbelen
13-3-2017 Green Deals ondertekend voor natuurinclusieve varkenshouderij
6-3-2017 "Reguliere veehouderij niet per definitie verkeerd, maar bio gewoon beter"
27-2-2017 Jerseyvleesbestellen.nl winnaar Slow Food Utrecht Stimuleringsprijs
22-2-2017 Biologische varkensboer uit Zeeland in de clinch met gemeente
20-2-2017 Albert Heijn breidt assortiment biologische kip uit
8-2-2017 "Kweekvlees heeft nog een lange weg te gaan"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *