Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Zeeuwse veehouderij introduceert rijkgevulde Black Angus bio-kroket

Tholen – Een kroket met een hoger vleesgehalte én van biologische makelij. Vorig weekend hadden René en Christine de Wilde van Biologische Angusfokkerij Poelzicht de landelijke primeur met hun Black Angus-kroket. "Zeker aan de Zeeuwse kust zien we veel potentie. We zetten de bio-kroket echt in de markt als streekproduct. Voorlopig zullen we daarom hoofdzakelijk de plaatselijke markt bedienen. Maar mocht er over de provinciegrenzen interesse zijn, dan houden we ons graag aanbevolen", vertelt René.



"De Black Angus runderen passen perfect in de omgeving. De dieren grazen in  natuurweides en doen zich daar te goed aan jonge grasscheuten en 'onkruid'. Ze zijn niet heel kieskeurig in wat ze grazen. Hun sobere leefstijl en rustige karakter maakt de runderen bijzonder prettig in de omgang", vervolgt de veehouder. Een ander motief voor dit type rund is gestoeld op kostenreductie. Het echtpaar hield eerder dikbillen, wier geboorte standaard wordt ingeleid met een keizersnede, al met al een dure aangelegenheid. René: "De Angus-runderen kunnen dat zelfstandig."



Ook de smaak van het vlees is voor hem een factor van belang. Voor de kroketten wordt gebruik gemaakt van met name het nek- en borststuk. Dat vlees wordt drie dagen getrokken in bouillon, waardoor het goed mals wordt. "In tegenstelling tot de kroket bij de plaatselijke snackbar bestaan deze kroketten uit 25 gram vlees. Gangbaar is 15 gram, dus onze bio-kroket is rijkelijk gevuld", besluit de Zeeuw.



De kroketten zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel en in de winkels waar de veehouderij vlees aan levert.

Voor meer informatie:
Biologische Angusfokkerij 'Poelzicht'
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
vanpoelzicht@planet.nl
www.angusfokkerijpoelzicht.nl

Publicatiedatum: 19-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-8-2017 "Willen het stigma dat biologisch duurder moet zijn doorbreken"
15-8-2017 Reclame van Emté omtrent natuurvlees misleidend
15-8-2017 Kruidenextract geen effect op berengeur biologisch varkensvlees
11-7-2017 Benaming vegetarische schnitzel mag tóch in Duitsland
10-7-2017 Aantal bio-bedrijven vrijgesteld van investeringen Brabantse milieuplannen
7-7-2017 ZLTO pleit voor vrijstelling bioveehouderij rondom Brabantse verordening
6-7-2017 Staatssecretaris Van Dam wil eind aan slacht hoogdrachtige dieren
27-6-2017 Biologisch opgefokte gelten zijn socialer en spenen meer
22-6-2017 Zuid-Koreanen verdiepen zich in bio-vleeswarenketen
19-6-2017 Hoeve 'de Bonte Bentheimer' tevreden debutant
15-6-2017 Een bio-varken heeft het zo slecht nog niet
13-6-2017 Winnaar barbecue biowedstrijd bekendgemaakt
12-6-2017 Meer groente én minder vlees: de blendburger
12-6-2017 "Eigen vleesverkoop sturende factor, niet de markt"
9-6-2017 "Biologisch kippenvlees zit in de lift"
8-6-2017 Dry-Aged en vergeten vlees in Nijmeegse bio-slagerij
7-6-2017 "Huidige landbouwsysteem is zo fout"
1-6-2017 "Biologische veehouders zijn echte kringloopsluiters"
31-5-2017 Win een barbecue bij kennisquiz over biovlees
30-5-2017 Verslag eerste bijeenkomst fokgroep dubbeldoelkip Vredelinger

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *