Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
24 en 31 mei, 7 juni:

Oriëntatiecursus biologische bloembollenteelt

Bezig met de verduurzaming van uw bedrijfsvoering en geïnteresseerd in de biologische teelt van bloembollen? Dan is de oriëntatiecursus biologische bollenteelt allicht geschikt. Deze cursus start op woensdag 24 mei en is bedoeld voor alle telers die geïnteresseerd zijn in omschakeling of die zich breed willen oriënteren op verduurzaming. De cursus is ook geschikt voor biologische akkerbouwers en veehouders die overwegen om bloembollen in hun bouwplan op te nemen.

Tijdens de cursus komen zowel de wet- en regelgeving als de praktische kant van het biologisch bollen telen aan de orde. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij onderwerpen als bodem en bemesting, mechanische onkruidbestrijding, de beheersing van ziekten en plagen en de mogelijkheden voor parallelteelt (het telen van biologisch naast gangbaar) en gebruik van huurland. Daarnaast leert men over de zakelijke kant van biologisch telen: de verschillende afzetmogelijkheden, kosten en opbrengsten, risico's en de afzet tijdens de omschakelperiode. De cursus duurt drie dagen en op elke cursusdag worden theorie en praktijk afgewisseld. De docenten zijn specialisten uit de biologische en/of de bollensector.

Opgeven kan tot en met 7 mei. De cursus gaat door bij 10 of meer aanmeldingen.

Cursusdata: woensdag 24 en 31 mei, woensdag 7 juni

Locatie: De cursus wordt gegeven op diverse biologische bedrijven. Nadere informatie volgt na opgave voor de cursus.

Kosten: 800 euro exclusief BTW, inclusief cursusmap en biologisch catering. Leden van KAVB, Biohuis of Biobol krijgen 50 euro korting.

Opgave: E-mail naar raaijmakers@bionext.nl onder vermelding van oriëntatiecursus biologische bollenteelt.
Publicatiedatum: