Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Vinden van 100% bio-foodtrucks grote uitdaging"
Foodplein Festival Fier wederom volledig biologisch

Tholen - Biologische boerderij 't Schop vormde tijdens de paasdagen weer het decor van Festival Fier. Bezoekers konden op de boerderij in Hilvarenbeek genieten van 100% biologisch eten en drinken. "Dat zie je zelden op festivals en andere evenementen met foodtrucks. Het vinden van 100% biologische foodtrucks is een grote uitdaging. Ik ben dan ook heel blij dat dit weer gelukt is. Het is ieder jaar weer lastig om foodtrucks te vinden die daar echt goed mee omgaan", vertelt Jan van den Broek.


Links: Jan spreekt de bezoekers toe vanaf het podium. Rechts de kraam met de hamburgers van 't Schop.

Hij geeft aan erg trots te zijn op de invulling van het foodplein. "We hadden een heel mooi foodplein dit jaar, volledig biologisch. Hier gaat veel tijd in zitten, er zijn namelijk niet zo veel foodtrucks die 100 procent biologische producten aanbieden. Veel aanbieders geven aan dat ze ook met bio-producten werken, maar als je door gaat vragen stelt dit vaak eigenlijk niks voor. Echt principiŰle bio-trucks zijn er niet veel."



Op het foodplein van Festival Fier stond onder meer het Friethoes met biologisch frites. Jan: "Zij serveren echt superlekkere frites." Ook waren er stroopwafels, smoothie en wraps verkrijgbaar. En 't Schop stond er met hun eigen biologische hamburgers. Jan zoekt naar foodtrucks die echt voor biologisch gaan. "Een 100% bio-aanbod is echt goed mogelijk. Als je kritisch kijkt naar de prijzen die foodtrucks over het algemeen hanteren, kan je concluderen dat dit vrij duur is. Met bio-ingrediŰnten ben je voor de inkoop volgens mij ongeveer 10% meer kwijt. Maar in de totale kosten komt dit echt niet op zoveel meer uit. Wel is belangrijk om dit duidelijk te communiceren."



Tijdens deze derde editie bestond het festival voor het eerst uit twee dagen. Op eerste paasdag kon men al in de tent genieten van de nodige muzikale acts. "Dit was een succes. Op het avondprogramma kwam een wat jonger publiek af, veel twintigers en dertigers." Het festival is een initiatief van de vrienden van Niek van den Broek, de zoon van CÚcile en Jan die in april 2014 totaal onverwachts op 27-jarige leeftijd overleden is. Niek wilde boer en consument verbinden door middel van biologische landbouw. Dit festival is daar een goed voorbeeld van en vormt dus een waardig eerbetoon voor Niek. De organisatoren zijn wederom erg positief over het verloop van het festival. "Het was geweldig. We lopen nog helemaal in de wolken. We zijn nu met zo'n dertig man alles aan het opruimen en kijken met een heel goed gevoel terug op het festival", besluit Jan.





Voor meer informatie:

Biologische Boerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
info@hetschop.nl
www.hetschop.nl
www.festivalfier.nl

Publicatiedatum: 18-4-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-1-2018 Daphne bio(m)ijsje ge´ntroduceerd tijdens de Bio-beurs
16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *