Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Vinden van 100% bio-foodtrucks grote uitdaging"
Foodplein Festival Fier wederom volledig biologisch

Tholen - Biologische boerderij 't Schop vormde tijdens de paasdagen weer het decor van Festival Fier. Bezoekers konden op de boerderij in Hilvarenbeek genieten van 100% biologisch eten en drinken. "Dat zie je zelden op festivals en andere evenementen met foodtrucks. Het vinden van 100% biologische foodtrucks is een grote uitdaging. Ik ben dan ook heel blij dat dit weer gelukt is. Het is ieder jaar weer lastig om foodtrucks te vinden die daar echt goed mee omgaan", vertelt Jan van den Broek.


Links: Jan spreekt de bezoekers toe vanaf het podium. Rechts de kraam met de hamburgers van 't Schop.

Hij geeft aan erg trots te zijn op de invulling van het foodplein. "We hadden een heel mooi foodplein dit jaar, volledig biologisch. Hier gaat veel tijd in zitten, er zijn namelijk niet zo veel foodtrucks die 100 procent biologische producten aanbieden. Veel aanbieders geven aan dat ze ook met bio-producten werken, maar als je door gaat vragen stelt dit vaak eigenlijk niks voor. Echt principiŽle bio-trucks zijn er niet veel."



Op het foodplein van Festival Fier stond onder meer het Friethoes met biologisch frites. Jan: "Zij serveren echt superlekkere frites." Ook waren er stroopwafels, smoothie en wraps verkrijgbaar. En 't Schop stond er met hun eigen biologische hamburgers. Jan zoekt naar foodtrucks die echt voor biologisch gaan. "Een 100% bio-aanbod is echt goed mogelijk. Als je kritisch kijkt naar de prijzen die foodtrucks over het algemeen hanteren, kan je concluderen dat dit vrij duur is. Met bio-ingrediŽnten ben je voor de inkoop volgens mij ongeveer 10% meer kwijt. Maar in de totale kosten komt dit echt niet op zoveel meer uit. Wel is belangrijk om dit duidelijk te communiceren."



Tijdens deze derde editie bestond het festival voor het eerst uit twee dagen. Op eerste paasdag kon men al in de tent genieten van de nodige muzikale acts. "Dit was een succes. Op het avondprogramma kwam een wat jonger publiek af, veel twintigers en dertigers." Het festival is een initiatief van de vrienden van Niek van den Broek, de zoon van Cťcile en Jan die in april 2014 totaal onverwachts op 27-jarige leeftijd overleden is. Niek wilde boer en consument verbinden door middel van biologische landbouw. Dit festival is daar een goed voorbeeld van en vormt dus een waardig eerbetoon voor Niek. De organisatoren zijn wederom erg positief over het verloop van het festival. "Het was geweldig. We lopen nog helemaal in de wolken. We zijn nu met zo'n dertig man alles aan het opruimen en kijken met een heel goed gevoel terug op het festival", besluit Jan.





Voor meer informatie:

Biologische Boerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
info@hetschop.nl
www.hetschop.nl
www.festivalfier.nl

Publicatiedatum: 18-4-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

24-5-2017 Ontbijt Atelier Thisis7.am opent in Amsterdam
19-5-2017 Yoghurt Barn retailondernemer van het jaar
17-5-2017 Gents bio-restaurant sluit op emotionele wijze haar deuren
16-5-2017 Biologische friet voor Feyenoord-Legioen
9-5-2017 Biologische horeca, merken en verkoop met elkaar verbinden
8-5-2017 Happietaria Wageningen levert ruim 36.000 euro op
24-4-2017 Organic Tasting Diner: speciale dinereditie Bio Proeflokaal
24-4-2017 "Biologisch? Ik ben daar niet zo van..."
21-4-2017 Gewapende overval op bio-snackbar in Amsterdam
21-4-2017 KOOC opent eerste verkooppunt in Zaltbommel
21-4-2017 Genomineerden Gaia Green Awards 2017 bekendgemaakt
20-4-2017 Pomms' opent vestiging in Zoetermeer
20-4-2017 Deens ziekenhuis serveert 75% biologisch voedsel
14-4-2017 1.200 Belgische bedrijven krijgen biologische kant-en-klaarmaaltijden
14-4-2017 Willem&Drees en Beebox gaan verder als Willem&Drees
13-4-2017 Baristakampioenschappen Noord Nederland met biologische melk
13-4-2017 Wisseling van de wacht bij Restaurant Loff
13-4-2017 Nieuw: Jersey kaaskroket omhuld met speltpaneermeel
6-4-2017 "Biologisch niet gezonder? Dat vind ik een vorm van onwetendheid"
3-4-2017 Dapp Babyhapp: krieltjes voor de allerkleinsten

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *