
Mededelingen
Vacaturesmeer »
Laatste reactiesmeer »
- Introductie Drentse Aa Zomeryoghurt vervroegd (2)
- FrieslandCampina wil minder gaan betalen voor 'gewone melk' (1)
- "Stille, groene revolutie gaande in landbouw- en voedingsland" (1)
- "De toekomst van het thuis biologisch kweken èn koken” (1)
- Uitbreiding biologisch assortiment NatureFresh Farms in Ontario (1)
- Denen zetten nieuw biologisch wereldrecord (1)
- "Discussie over verborgen kosten wordt nog niet altijd goed begrepen" (3)
- De EU-markt voor biologische voeding: feiten en regels (1)
- "Werking uienolie op wortelvlieg opnieuw vastgesteld" (1)
- Prijs 'meest duurzame jonge boer' voor biologisch melkveehoudster (1)
Top-5 gisteren
Top-5 afgelopen week
Top-5 afgelopen maand
Overig nieuwsmeer »
- This RSS feed URL is deprecated
- Mark Rutte en zijn ploeg zijn nog niet uit de problemen - Trouw
- Bewoners van flat in Doetinchem opgeschrikt door explosie - De Gelderlander
- Een op acht vogelsoorten met uitsterven bedreigd - AD.nl
- Howick en Lily terecht terug naar Armenië - Telegraaf.nl
- Tunahan Kuzu stopt tijdelijk als fractievoorzitter Denk - AD.nl
- 'Opnieuw tegenslag bij zeesluis IJmuiden' - Telegraaf.nl
- Generaal mariniers legt bom onder kazerne - AD.nl
- Tiener (18) en Belg onder schot gehouden na schietincident in Etten-Leur, ook ... - BN DeStem
- 'Knoestige eik' van Binnenhof wordt honderd - Telegraaf.nl
- Kleindochter filmt vuursalvo op woonwagenkamp in Eindhoven - Omroep Brabant
Bron: Google Nieuws
Koerslijstmeer »
Wisselkoersen t.o.v. Euro
Bron: ECB
"Vinden van 100% bio-foodtrucks grote uitdaging"
Foodplein Festival Fier wederom volledig biologisch
Tholen - Biologische boerderij 't Schop vormde tijdens de paasdagen weer het decor van Festival Fier. Bezoekers konden op de boerderij in Hilvarenbeek genieten van 100% biologisch eten en drinken. "Dat zie je zelden op festivals en andere evenementen met foodtrucks. Het vinden van 100% biologische foodtrucks is een grote uitdaging. Ik ben dan ook heel blij dat dit weer gelukt is. Het is ieder jaar weer lastig om foodtrucks te vinden die daar echt goed mee omgaan", vertelt Jan van den Broek.

Links: Jan spreekt de bezoekers toe vanaf het podium. Rechts de kraam met de hamburgers van 't Schop.
Hij geeft aan erg trots te zijn op de invulling van het foodplein. "We hadden een heel mooi foodplein dit jaar, volledig biologisch. Hier gaat veel tijd in zitten, er zijn namelijk niet zo veel foodtrucks die 100 procent biologische producten aanbieden. Veel aanbieders geven aan dat ze ook met bio-producten werken, maar als je door gaat vragen stelt dit vaak eigenlijk niks voor. Echt principiële bio-trucks zijn er niet veel."

Op het foodplein van Festival Fier stond onder meer het Friethoes met biologisch frites. Jan: "Zij serveren echt superlekkere frites." Ook waren er stroopwafels, smoothie en wraps verkrijgbaar. En 't Schop stond er met hun eigen biologische hamburgers. Jan zoekt naar foodtrucks die echt voor biologisch gaan. "Een 100% bio-aanbod is echt goed mogelijk. Als je kritisch kijkt naar de prijzen die foodtrucks over het algemeen hanteren, kan je concluderen dat dit vrij duur is. Met bio-ingrediënten ben je voor de inkoop volgens mij ongeveer 10% meer kwijt. Maar in de totale kosten komt dit echt niet op zoveel meer uit. Wel is belangrijk om dit duidelijk te communiceren."

Tijdens deze derde editie bestond het festival voor het eerst uit twee dagen. Op eerste paasdag kon men al in de tent genieten van de nodige muzikale acts. "Dit was een succes. Op het avondprogramma kwam een wat jonger publiek af, veel twintigers en dertigers." Het festival is een initiatief van de vrienden van Niek van den Broek, de zoon van Cécile en Jan die in april 2014 totaal onverwachts op 27-jarige leeftijd overleden is. Niek wilde boer en consument verbinden door middel van biologische landbouw. Dit festival is daar een goed voorbeeld van en vormt dus een waardig eerbetoon voor Niek. De organisatoren zijn wederom erg positief over het verloop van het festival. "Het was geweldig. We lopen nog helemaal in de wolken. We zijn nu met zo'n dertig man alles aan het opruimen en kijken met een heel goed gevoel terug op het festival", besluit Jan.


Voor meer informatie:
Biologische Boerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
info@hetschop.nl
www.hetschop.nl
www.festivalfier.nl
Foodplein Festival Fier wederom volledig biologisch
Tholen - Biologische boerderij 't Schop vormde tijdens de paasdagen weer het decor van Festival Fier. Bezoekers konden op de boerderij in Hilvarenbeek genieten van 100% biologisch eten en drinken. "Dat zie je zelden op festivals en andere evenementen met foodtrucks. Het vinden van 100% biologische foodtrucks is een grote uitdaging. Ik ben dan ook heel blij dat dit weer gelukt is. Het is ieder jaar weer lastig om foodtrucks te vinden die daar echt goed mee omgaan", vertelt Jan van den Broek.

Links: Jan spreekt de bezoekers toe vanaf het podium. Rechts de kraam met de hamburgers van 't Schop.
Hij geeft aan erg trots te zijn op de invulling van het foodplein. "We hadden een heel mooi foodplein dit jaar, volledig biologisch. Hier gaat veel tijd in zitten, er zijn namelijk niet zo veel foodtrucks die 100 procent biologische producten aanbieden. Veel aanbieders geven aan dat ze ook met bio-producten werken, maar als je door gaat vragen stelt dit vaak eigenlijk niks voor. Echt principiële bio-trucks zijn er niet veel."

Op het foodplein van Festival Fier stond onder meer het Friethoes met biologisch frites. Jan: "Zij serveren echt superlekkere frites." Ook waren er stroopwafels, smoothie en wraps verkrijgbaar. En 't Schop stond er met hun eigen biologische hamburgers. Jan zoekt naar foodtrucks die echt voor biologisch gaan. "Een 100% bio-aanbod is echt goed mogelijk. Als je kritisch kijkt naar de prijzen die foodtrucks over het algemeen hanteren, kan je concluderen dat dit vrij duur is. Met bio-ingrediënten ben je voor de inkoop volgens mij ongeveer 10% meer kwijt. Maar in de totale kosten komt dit echt niet op zoveel meer uit. Wel is belangrijk om dit duidelijk te communiceren."

Tijdens deze derde editie bestond het festival voor het eerst uit twee dagen. Op eerste paasdag kon men al in de tent genieten van de nodige muzikale acts. "Dit was een succes. Op het avondprogramma kwam een wat jonger publiek af, veel twintigers en dertigers." Het festival is een initiatief van de vrienden van Niek van den Broek, de zoon van Cécile en Jan die in april 2014 totaal onverwachts op 27-jarige leeftijd overleden is. Niek wilde boer en consument verbinden door middel van biologische landbouw. Dit festival is daar een goed voorbeeld van en vormt dus een waardig eerbetoon voor Niek. De organisatoren zijn wederom erg positief over het verloop van het festival. "Het was geweldig. We lopen nog helemaal in de wolken. We zijn nu met zo'n dertig man alles aan het opruimen en kijken met een heel goed gevoel terug op het festival", besluit Jan.


Voor meer informatie:
Biologische Boerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
info@hetschop.nl
www.hetschop.nl
www.festivalfier.nl
Publicatiedatum: 18-4-2017
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl
Ander nieuws uit deze sector:
Plaats een reactie: