Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bio Café trekt telers uit alle windstreken

Woensdag 12 april is het Bio Café gestart in café ‘De Huijskamer’ in Swifterbant. Ruim 25 telers, vooral afkomstig uit Flevoland, maar ook telers uit Groningen en Zuid-Holland zijn op het nieuwe initiatief afgekomen. Een gemengd gezelschap van ervaren biologische telers en omschakelaars hebben elkaar en de vier adviseurs van Delphy en Van Tafel naar Kavel praktijkvragen gesteld en met elkaar beantwoord.



Christoffel den Herder van Delphy heette de groep telers welkom en gaf uitleg over hoe het idee is ontstaan en welke bedrijven erbij zijn betrokken. Het Bio Café is het eerste initiatief dat Van Tafel naar Kavel en Delphy organiseren vanuit de Bioacademie, die kort geleden van start is gegaan. De bedoeling is dat biologische telers hun praktijkvragen vanuit het veld kunnen meenemen en stellen tijdens het Bio Café. Hiervoor werd precies één uur uitgetrokken, waarna het tijd is om te netwerken onder het genot van een drankje. Anna Zwijnenburg van Van Tafel naar Kavel gaf aan dat het een heel belangrijk doel van de Bioacademie is om kennis die aanwezig is in de sector te verbinden en door te geven. Het Bio Café past daar goed in.

Na de inleiding konden de vragen gesteld worden. Eerste vraag was: 'Komt er een tekort aan biologische mest voor Bio-akkerbouwers?' De vraag werd vanuit verschillende kanten beantwoord, die leiden weer tot nieuwe en aanvullende vragen over bemesting, zowel over bemesting in de teelt als over de opslag van mest. Verder wordt het onderwerp 'vaste rijpadensystemen' uitvoerig besproken. Wat is beter en praktischer: een spoorbreedte van 1,5 meter of juist van 3,15 meter? De voor- en nadelen van beide spoorbreedtes werden besproken. Gedurende het uur vond er een mooie wisselwerking van ervaringen en discussie plaats.



Rond 21.00 uur werd de laatste vraag behandeld en is het tijd voor een drankje. Deze eerste bijeenkomst wordt het drankje aangeboden door Green Organics, die het initiatief van harte steunt. De meeste telers bleven hangen en praatten na.

Voor de telers wa deze start van het Bio Café een positieve ervaring. De volgende avond is 10 mei, eveneens in café 'de Huijskamer' in Swifterbant. Stars is om 20:00 uur. De bijeenkomst in mei is gratis toegankelijk voor telers. De organisatie wil telers die nu niet in de gelegenheid waren ook graag een kans geven om eens aan het Bio Café te proeven. De volgende keer zal besproken worden of het Bio Café in een behoefte voorziet en hoe het verder voortgezet kan worden.

Voor meer informatie:
Marc Versprille
Delphy
m.versprille@delphy.nl
M: 06-53427242

Publicatiedatum: 14-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-1-2018 Fotoreportage exposanten Bio-beurs 2018
22-1-2018 "Bezoek Koningin Máxima erkenning voor jarenlange arbeid"
22-1-2018 Verslag Máxima op Bio-beurs in Blauw Bloed
22-1-2018 'Het Deense voorbeeld' op BIOFACH 2018
19-1-2018 Fotoreportage 'Koninklijke' Bio-beurs 2018
17-1-2018 Beursplattegrond van exposanten Bio-beurs
17-1-2018 Avondklas over de giraf en de jakhals in onze communicatie
17-1-2018 "Zo'n mix van branchevertegenwoordigers op congresniveau tamelijk uniek"
16-1-2018 Maurits Groen opent tweede dag Bio-beurs
16-1-2018 Op de Bio-beurs: workshop over EKO-leer
16-1-2018 Inschrijving Gaia Green Awards 2018 geopend
15-1-2018 "Hoe helpt techniek de ecologie verder?"
15-1-2018 Eerste editie Pureness en BioMechaTech op Bio-beurs 2018
15-1-2018 Première film koolstofboeren op de Bio-beurs
12-1-2018 Fotoreportage: bio groeiende op Horecava 2018
12-1-2018 Consumenten verleiden tot een natuurvoedingslifestyle
11-1-2018 18 december: workshop over voedseltransitie
11-1-2018 Vernieuwingen bij TerraSana worden zichtbaar op Bio-beurs
9-1-2018 10-punten Expertplan geeft visie op duurzamer Nederland
9-1-2018 "Geur krachtige marketingtool voor winkeliers"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *