Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Beschermt alle componenten"
Qmatrix: vernieuwende droogtechniek voor AloŽ Vera

Renť van Lohuizen is Director International Sales voor Aloecorp. Hij vertelde eerder in Biojournaal over de plantage, verbouwing, cultivering en verwerking van AloŽ Vera grondstoffen. Er is een state-of-the Art Aloecorp farm in Mexico waar de AloŽ Vera planten worden geteeld en het sap uit de bladeren wordt gewonnen. Renť: "Wij willen de hoogste kwaliteit AloŽ Vera aan de industrie leveren. Omdat AloŽ na de oogst op het veld makkelijk onderhevig is aan degradatie, zowel enzymatisch en bacteriologisch, zijn er maatregelen genomen om het product zo vers mogelijk te houden en geÔnvesteerd in nieuwe conserveringsmethodes. De fabriek waar AloŽ Vera-bladeren worden verwerkt staat midden in het veld. Op dezelfde dag als de oogst wordt de gel, het dikke sap, uit het blad gehaald en verwerkt tot concentraten of puur sap. Voor de internationale handel wordt veel gewerkt met concentraten in poedervorm. Om een goed product te garanderen, is er geÔnvesteerd in een nieuwe innovatieve droogtechniek: Qmatrix."



Nieuwe techniek

De conventionele droogtechnieken naar poedervorm zijn sproei- en vriesdrogen. Renť geeft aan dat beide technieken een afnemende activiteit van het plantenmateriaal veroorzaken. "In geval van sproeidrogen geeft de hoge temperatuur een achteruitgang van de polysacchariden. Bij vriesdrogen, bij een zeer lage temperatuur, kan het schade geven aan de labiele componenten in het plantensap. Qmatrix is als speciale dehydratatietechnologie ontwikkeld om alle componenten te beschermen en het product zonder gebruik van chemicaliŽn te hoeven conserveren."



De droogmethode LTST, Low Temperature, Short Time, vindt plaats in een lange tunnel van 200 meter, waarbij in een milde temperatuur het product als zeer dunne film (vloeistoflaag) wordt gedroogd, (zie foto) Het natuurlijk aanwezige water wordt verwijderd uit het sap en zo worden droge vlokken aan de andere kant van de tunnel verkregen. Deze vlokken worden tot AloŽ Vera poeder in verschillende deeltjesgrootte verwerkt, de 'korrelgrootte' varieert 10 mesh en 80 mesh. Door de milde condities blijven de individuele componenten intact. De pure smaak wordt verkregen na reconstitutie, het door de industrie weer terugbrengen in oorspronkelijke vorm van poeder en verwerkt tot bijvoorbeeld AloŽ Vera drank. Door gebruik van deze innovatie (Qmatrix) wordt een natuurlijk, gestandaardiseerd en biologisch gecertificeerd AloŽ Vera-product beschikbaar gemaakt voor de voedingsmiddelen, dranken, cosmetica en farmaceutische markt.



Voor meer informatie: www.aloecorp.com

Publicatiedatum: 14-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2017 Europees vooruitzicht bio-kokosnootwater ronduit positief
15-8-2017 Nieuw: Vermut Organic
8-8-2017 "Geitenwollensokkensfeer van natuurvoedingswinkels is verleden tijd"
21-7-2017 Koelkastje stimuleert impulsaankopen bio-smoothies
17-7-2017 Nieuw in Nederland: Cafť Michel
6-7-2017 mymuesli breidt assortiment uit met twee biologische melksoorten
6-7-2017 Biowijnmaker in de clinch met NRC om 'schuttingtaal'
30-6-2017 Assortimentsuitbreiding sappen en siropen Dutch Cranberry Group
27-6-2017 Van gangbare fruitteler naar (biologische) sapmakerij
21-6-2017 Bisschoppelijk zomerbier van brouwerij De Leckere
16-6-2017 Soja mag geen zuivelnaam meer hebben
13-6-2017 Sappenlijn Eerste Hulp Van Schulp breidt uit met Puur Kersensap
9-6-2017 Agropoöta: limonade met Kroatische roots
8-6-2017 Bedrijfsleven ontdekt kracht van koffie met Another Cookie
2-6-2017 "Natuurlijke dorstlesser smaakt naar meer"
2-6-2017 Medailleregen voor Neleman bij internationale wijncompetities
17-5-2017 ďBiologische partijen koffie eenvoudig en snel op waarde schattenĒ
12-5-2017 Mureda Fizzy verkozen tot zomerwijn van het jaar
4-5-2017 Bioco valt op, niet om
2-5-2017 Mureda beste wijnmaker van het jaar 2017

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *