Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Beschermt alle componenten"
Qmatrix: vernieuwende droogtechniek voor AloŽ Vera

Renť van Lohuizen is Director International Sales voor Aloecorp. Hij vertelde eerder in Biojournaal over de plantage, verbouwing, cultivering en verwerking van AloŽ Vera grondstoffen. Er is een state-of-the Art Aloecorp farm in Mexico waar de AloŽ Vera planten worden geteeld en het sap uit de bladeren wordt gewonnen. Renť: "Wij willen de hoogste kwaliteit AloŽ Vera aan de industrie leveren. Omdat AloŽ na de oogst op het veld makkelijk onderhevig is aan degradatie, zowel enzymatisch en bacteriologisch, zijn er maatregelen genomen om het product zo vers mogelijk te houden en geÔnvesteerd in nieuwe conserveringsmethodes. De fabriek waar AloŽ Vera-bladeren worden verwerkt staat midden in het veld. Op dezelfde dag als de oogst wordt de gel, het dikke sap, uit het blad gehaald en verwerkt tot concentraten of puur sap. Voor de internationale handel wordt veel gewerkt met concentraten in poedervorm. Om een goed product te garanderen, is er geÔnvesteerd in een nieuwe innovatieve droogtechniek: Qmatrix."



Nieuwe techniek

De conventionele droogtechnieken naar poedervorm zijn sproei- en vriesdrogen. Renť geeft aan dat beide technieken een afnemende activiteit van het plantenmateriaal veroorzaken. "In geval van sproeidrogen geeft de hoge temperatuur een achteruitgang van de polysacchariden. Bij vriesdrogen, bij een zeer lage temperatuur, kan het schade geven aan de labiele componenten in het plantensap. Qmatrix is als speciale dehydratatietechnologie ontwikkeld om alle componenten te beschermen en het product zonder gebruik van chemicaliŽn te hoeven conserveren."



De droogmethode LTST, Low Temperature, Short Time, vindt plaats in een lange tunnel van 200 meter, waarbij in een milde temperatuur het product als zeer dunne film (vloeistoflaag) wordt gedroogd, (zie foto) Het natuurlijk aanwezige water wordt verwijderd uit het sap en zo worden droge vlokken aan de andere kant van de tunnel verkregen. Deze vlokken worden tot AloŽ Vera poeder in verschillende deeltjesgrootte verwerkt, de 'korrelgrootte' varieert 10 mesh en 80 mesh. Door de milde condities blijven de individuele componenten intact. De pure smaak wordt verkregen na reconstitutie, het door de industrie weer terugbrengen in oorspronkelijke vorm van poeder en verwerkt tot bijvoorbeeld AloŽ Vera drank. Door gebruik van deze innovatie (Qmatrix) wordt een natuurlijk, gestandaardiseerd en biologisch gecertificeerd AloŽ Vera-product beschikbaar gemaakt voor de voedingsmiddelen, dranken, cosmetica en farmaceutische markt.



Voor meer informatie: www.aloecorp.com

Publicatiedatum: 14-4-2017

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 Gin gemaakt uit eigen biologische bloementuin
25-5-2018 Overschotten bio-brood en regenwater in bier
24-5-2018 De Grote Hamersma gaat biologisch
24-5-2018 Brouwerij Roman doet intrede op biologische biermarkt
24-5-2018 Nieuw: Amandel NILK
24-5-2018 Pukka moet naam 'Detox' thee aanpassen
22-5-2018 Biologische sapjesfabriek opgezet in flat
18-5-2018 "Al onze nieuwe wijnen zijn biologisch of bio-dynamisch"
16-5-2018 In vier jaar tijd van bio-bier uit schuur naar eigen brouwerij en proeflokaal
16-5-2018 Coca-Cola introduceert over heel Europa nieuw bio-assortiment Honest
15-5-2018 Nieuw: biologische cafeÔnevrije espresso
14-5-2018 Bio-wijnbouwer krijgt titel 'Magister Vini Optimus Honoris Causa'
9-5-2018 Nationaal kurkretourprogramma van start
8-5-2018 Coca-Cola breidt drankengamma in BelgiŽ uit met biologisch assortiment
3-5-2018 "Het Agriculture Biologique-logo maakt onze wijnen aantrekkelijker"
3-5-2018 Nieuwe bio-zomerdrankjes fleuren het horeca-terras op
2-5-2018 Plantengif in kruiden- en kamillethee gevonden
1-5-2018 'Love it a latte'
23-4-2018 Nederlandse bio-dranken in de prijzen tijdens London Spirits Competition
23-4-2018 Nieuw van Piramide: Borstvoedingsthee

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *