Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Conservenfabriek draait overuren door vroege aspergeoogst

Tholen – Het aspergeseizoen is ook bij Aarts Conserven van start gegaan. "Het is een drukte van belang, maar het verloopt prima", vertelt Lode Kessels. Doordat het seizoen eerder is begonnen dan normaal, draait de verwerking van asperges in de conservenfabriek momenteel overuren. "Binnen de fabriek verwerken we in twee maanden tijd de asperges voor een heel jaar. Door de zeer vroege oogst werden onze werkzaamheden al een maand eerder dan gepland gestart. Zo in de week voor Pasen was het daarom qua planning en bezetting bijzonder hectisch." Hét moment waarop de vraag in zowel de versmarkt als binnen de conserven kortstondig piekt.



Aarts Conserven weckt sinds 1934 verse asperges, kersen en peren. Zowel biologisch als conventioneel. De Nederlandse markt voor conserven is redelijk verzadigd en heeft nog wat obstakels te overwinnen, constateert Lode: "De fruitconservenmarkt loopt in Nederland jaarlijks zo’n 3 à 4 procent terug. Retailers leggen steeds meer nadruk op vers in het schap. Op het gebied van conserven heeft innovatie lange tijd op een laag pitje gestaan, terwijl de sector juist gebaat is bij een beter imago."



"Binnen een krimpende markt moet je innovatief zijn om het hoofd boven water te houden. Aarts Conserven doet dat door productdiversificatie, zoals met de onlangs geïntroduceerde range van biologische fruitconserven, en een range fruitvullingproducten, geschikt als topping voor taarten en vlaaien", vervolgt Lode. "We hebben niet de illusie dat we de Nederlandse markt voor conserven kunnen laten groeien, maar we stellen onszelf wel ten doel ons marktaandeel binnen de krimpende markt verder te vergroten. Daarbuiten zullen we onze horizon blijven verbreden. Hoofdzakelijk in Duitsland liggen nog veel kansen."



Voor wat betreft asperges houdt het bedrijf China en Peru nauwlettend in de gaten. Beide landen leggen zich ook toe op de productie van aspergeconserven, maar concurreren vooral op prijs en minder op kwaliteit. Lode: "Aarts Conserven is de enige partij in Noordwest Europa die asperges verwerkt in glasconserven. Onze inkoopprijzen zijn hoger dan in China en Peru, maar we beschikken over producten met een aantoonbaar hogere kwaliteit. Zo heeft China geen antwoord op onze Deutscher Spargel en biologische asperges. We blijven differentiëren met een kwalitatief hoogwaardig product dat beter inspringt op de wensen van de consument. Of dat nu is gericht op biologisch, regionaliteit of een gezondere receptuur (een sterk gereduceerd zoutpercentage); daarmee kunnen we de hogere inkoopprijs goed rechtvaardigen en creëren we bovendien waarde voor onze klanten."



In bepaalde sorteermaten asperges groeit Aarts Conserven dermate hard dat de productie niet verder uitgebreid kan worden. Zo is de vraag naar conserven van de dunste asperges groter dan het aanbod. "Van die maten zijn er praktisch geen grondstoffen meer beschikbaar. Ergens een luxepositie omdat je weet dat de rek er nog niet uit is, maar je wil natuurlijk altijd verder blijven groeien", lacht Lode. "We groeien stabiel in volume, maar onze focus ligt op kwaliteit en onderscheidend vermogen."



Voor meer informatie:
Lode Kessels
Aarts Conserven bv
Houthuizerweg 20
5973 RG Lottum
T: +31 (0)77-366 1404
F: +31 (0)77-366 1440
l.kessels@aartsconserven.nl
www.aartsconserven.nl

Publicatiedatum: 12-4-2017
Auteur: Vincent Verboom
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2017 "Wij voegen geen middelen toe. Nul"
13-6-2017 "Liever lokaal geteeld gangbaar fruit dan ingevlogen bio-fruit"
3-4-2017 Wilde bessenjam en -siropen Torfolk Gård nu in Nederland
29-3-2017 Groningen stimuleert teelt voor bio-conserven
22-3-2017 Duurzaam dieet voor je kat
7-3-2017 Biologische babyvoeding en conserven in trek
13-10-2016 Bio-aandeel Baltussen toegenomen tot 50%
30-9-2016 Baltussen kampt met aanvoerproblemen na extreem weer
13-9-2016 Bonduelle breidt biologisch aanbod uit
6-9-2016 Mariënwaerdt introduceert nieuwe producten met uitsluitend natuurlijke suikers
24-8-2016 Hollandse gezelligheid op 22ste Landgoedfair
2-6-2016 Tomatenpuree van De Nieuwe Band wordt Demeter
11-3-2016 Amaizin exotische bonen in blik
16-2-2016 Hoogste score voor La BIO IDEA kikkererwten
9-2-2016 Jumbo boycot Hak-groenten
5-2-2016 Machandel verwacht weer 30% groei en blijft innoveren
11-11-2015 LunaeTerra groenteconserven: ook variatie in de winter
26-2-2015 Het biologisch kennisnetwerk op bezoek bij Baltussen Konservenfabriek
27-1-2015 Biologische witte bonen in tomatensaus scoren het best
13-5-2013 Verkoop Oerlemans Foods aan Baltussen Holding gaat niet door

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *