Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wil kroketjes maken die ik ook aan mij kinderen zou geven"

Nieuw: Jersey kaaskroket omhuld met speltpaneermeel

Tholen - De biologische Jerseykaaskroket is de nieuwste aanwinst in het assortiment van Royal Spelt Snacks. Zoals de bedrijfsnaam al verklapt, zijn alle kroketten en bitterballen van Royal Spelt gemaakt van 100% spelt. "Uiteraard biologisch. Deze kaaskroket wordt echt bijzonder positief ontvangen. Hierin verwerk ik de prijswinnende kaas van de Jerseyhoeve", vertelt bedenker en producent Michael Kapoen.

De producent is al snel na de introductie van de eerste kroket overgestapt naar enkel biologische grondstoffen. Een bewuste keuze: "Puur en eerlijk is voor mij belangrijk. Ik wilde gewoon kroketjes maken die ik ook aan mijn kinderen zou geven." Michael geeft aan dat de bio-certificering de extra moeite zeker waard is. "De certificering laat zien dat ik bewust bezig ben. Het is wel duurder en vergt wat meer administratie, maar ik vind het zeker de moeite waard. Het bio-keurmerk is een mooi en onderscheidend keurmerk. Ik vind eigenlijk dat die grote merken vals spelen, met al die toevoegingen die zij mogen gebruiken."



Royal Spelt Snacks introduceerde allereerst de rundvleeskroket en bitterbal. Later kwamen daar de vegetarische groentesnacks met een vleugje Parmezaanse kaas bij. "Die lopen zelfs nog beter dan de rundvleessnacks. De groente-Parmezaan is erg populair. De mooiste reactie daarop ooit was 'Ik kan wel huilen, zo lekker zijn ze'. Dat is natuurlijk een fantastische reactie. Kort daarop volgden de veganistische groentekroketten en -bitterballen. Ook deze werden zeer goed ontvangen. Bij het proeven van de Jersey kaaskroket zie ik soms dat mensen zich afsluiten om echt te kunnen genieten. Die blik in hun ogen is goud waard."

Spelt

Hoe is hij er bij gekomen om speltkroketten te gaan produceren? "Ik heb een koksopleiding genoten en vanaf mijn 21e een aantal jaren als chef kok gewerkt. Uiteindelijk heb ik een switch gemaakt naar IT'er. Naast mijn vak als IT'er ben ik mij ook gaan interesseren in het ondernemerschap. Ik kan zelf niet tegen tarwe en had vanwege mijn intolerantie op een gegeven moment voor mezelf thuis een speltkroket gemaakt. Mijn vrouw Fabienne vond deze zo lekker dat ze de drie jaar daarna regelmatig zei dat ik daar echt iets mee moest gaan doen. Wel wilde ik pure en eerlijke kroketjes gaan maken. Ik zag dat de speltmarkt aantrok. Dit was het begin van Royal Spelt. Gelukkig zien steeds meer mensen zien de positieve kanten van spelt en biologisch."



Hij erkent dat kroketten bakken met speltpaneermeel wat meer uitdagingen met zich meebrengt. "Met spelt is dit wel iets moelijker. Het bakken met spelt vergt meer geduld." De spelt is afkomstig uit Duitsland. Michael: "In Duitsland weten ze al heel lang wat spelt is. Werken met spelt van Nederlandse bodem zou nu nog veel te duur zijn. Ook moeten de molens de grote hoeveelheden kunnen verwerken."

Michael benadrukt dat Royal Spelt Snacks zich vooralsnog enkel op horecabedrijven richt die duurzame kwaliteitsproducten aan willen bieden. "Onze doelgroepen zijn de horeca en cateraars, die zich willen onderscheiden van de massa. Voor mij is het essentieel dat de producten bijzonder blijven voor de horeca."

Toekomst

De producent verwacht dat er in de toekomst nog producten bij zullen komen. "Ik heb nog voldoende inspiratie en leuke ideeën. Op dit moment zijn wij voor onze nieuwe geitenkaaskroket in gesprek met een leuke Hollandse Geitenboerderij. Wordt vervolgd…"

Voor meer informatie:

Michael Kapoen
Royal Spelt Snacks B.V.
Lamaweide 4
3437 ES Nieuwegein
06 41161022
michael@royalspelt.nl
www.royalspelt.nl