Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe sulfietarme bio-wijnen uit Friuli

Mont'Albano werd opgericht in 1985 in het hart van de regio Friuli Venezia Giulia. Mauro Braidot volgde in tegenstelling tot het merendeel van de producenten van de tijd zijn intuïtie en schakelde zijn 5 hectare wijngaard om naar biologisch. Het bedrijf groeide gestaag door Mauro's visie maar ook door de goede wijnen en steeds bekender wordende Friuli regio.

Natrada heeft twee nieuwe wijnen opgenomen in haar assortiment. Het betreft de sulfietarme rode wijn en de sulfietarme witte wijn van Mont'Albano. Ondanks dat er geen sulfiet is toegevoegd aan deze wijnen spreekt men van 'sulfietarm' omdat er van nature altijd een beetje sulfiet op druiven aanwezig is.



De rode wijn is gemaakt van merlot, cabernet franc, sauvignon en refosco. Ramon van Huffelen omschrijft de wijn als volgt: "Het is een wijn met een intense robijnrode kleur en unieke zachtheid in de mond met de smaak van rijpe bramen en bosbessen en een vleugje chocolade. Een spannende wijn! Lekker met een krachtig vleesgerecht maar ook met oude kazen of stevige vis-stoofschotels."

De witte wijn bevat druiven van onder andere chardonnay en sauvignon. De druiven worden na de oogst onmiddellijk geperst. Om oxidatie van de wijn te voorkomen wordt de wijn bewaard in roestvrij tanks in afwezigheid van zuurstof om daarna zo snel mogelijk te worden gebotteld. Ramon: "De wijn is strogeel van kleur. In de neus rijp wit fruit en in de smaak een interessante mineraliteit met perfect evenwicht tussen zuur en zoet. Heerlijk met mosselen, garnalen, kreeft en alle visrecepten. Maar ook met rauwe ham en fantastisch te combineren met witte asperges. Serveertemperatuur 10-12 °C."

Voor meer informatie: 055 5337799 of www.natrada.nl 
Publicatiedatum: